آموزش وردپرس-قسمت اول
چطور میتونیم یک طراح وردپرس خوب باشیم
پرسش بالا سوالی است که روزانه هزاران طراح وب از خود میپرسند و به دنبال جواب آن کتاب و مقالات آموزشی بسیاری را بررسی میکنند.
اما واقعا یک طراح وبسایت با وردپرس چگونه میتواند با استفاده از world press این کار را انجام دهد.
با تیم فنی رایانه کمک همراه باشید تا به پرسش های شما در این زمینه پاسخ دهیم.
قبل از هر چیز شما میبایستی اطلاع داشته باشید که سایت ها بر چه مبنایی طراحی میشوند و کاربرانی که وب سایت نیاز دارن چه نیاز هایی را در وب سایت های خود دارند
چگونه طراح وب سایت شویم؟
قبل از هر چیز شما میبایستی اطلاع داشته باشید که سایت ها بر چه مبنایی طراحی میشوند و کاربرانی که وب سایت نیاز دارن چه نیاز هایی را در وب سایت های خود دارند.
پاسخ دو سوال بالا به شما کمک بسیاری میکند تا چیزی را خلق کنید که کاربران پس از وارد شدن به وبسایت شما لذت ببرند.
اجازه بدهید قبل از گفتن موضوعات اصلی در زمینه طراحی وبسایت و حل مشکلات سایت به موضوعات پایه ای بپردازیم.
وب سایت چیست ؟
وب سایت ها صفحاتی هستند که درون آنها متن، عکس و صدا و فیلم قرار گرفته است. این صفحات با توجه به زمینه ی کاری وب سایت اطلاعات خاصی را در اختیار مخاطبین وب سایت قرار میدهد
به طور مثال شما ممکنه وب سایت دانلود اپلیکیشن داشته باشید یا ممکنه کار شما در زمینه ی فروش محصول خاصی باشه در این صورت شما میتوانید یک وب سایت فروشگاهی طراحی کنید که کاربران قادر باشند اجناس مورد نیاز خود را در داخل سایت شما با اتصال به درگاه بانک خریداری کنند
زیرا این موضوع بسیار مهم است که افرادی که قرار است وارد وبسایت شما شوند، شاهد دیدن چه محتوایی باشند. به عنوان مثال وبسایت رایانه کمک به شما علاوه بر یادگیری ورد پرس، حل مشکلات کامپیوتری و موبایلی را توضیح میدهد، پس هر فردی که با ایراد یا سوال خاصی در زمینه کامپیوتر و گوشی روبرو شده باشد وارد وبسایت ما میشود.
در واقع اگر بخواهیم وبسایت را به فعالیت درون جامعه خود تشبیه کنیم، هر سایت مانند یک فروشگاه است که افراد زمانی که به آن نیاز داشته باشند وارد آن شده و از محتویات درون آن استفاده میکنند.
پس باید تا کنون متوجه شده باشید که هر سایت مانند یک مغازه بزرگ مرتبط به یک موضوع است که در آن فعالیت میکند.
دامنه سایت چیست؟ ( منظور از com. و org. و ir. چیست؟ )
دامنه که در انگلیسی به صورت Domain نوشته میشود درواقع ادرس اختصاصی هر سایت گفته میشود که به صورت منحصر به فرد بوده و میتوان گفت هر دامنه ای در دنیا منحصر به فرد است به طور مثال Google.com یک دامنه به شمار میرود، هر دامنه از چند قسمت تشکیل شده است قسمت اول www ماهیت آدرس به شمار میرود، قسمت دوم نام دامنه است که شما بر مبنای کارکردی که از وب سایت دارید این نام را انتخاب میکنید و قسمت سوم پسوند کشوری دامنه است که میتواند به طور مثلا .com, .net , .org و غیره باشد.
مثلا rayanehkomak.ir را در نظر بگیرید، این آدرس مربوط به شرکت رایانه کمک است، پس اگر فردی آن را درون گوگل سرچ کند مستقیم وارد وبسایت ما میشود.
در واقع اگر بخواهید دامنه سایت را به یک موضوع در دنیای خودمان تشبیه کنیم مانند آدرس فیزیکی است، به عنوان مثال اگر بخواهیم به شرکت رایانه کمک مراجعه کنیم باید به آدرس ” بزرگراه رسالت ، چهار راه دردشت ، نبش خیابان حیدرخانی ، جنب رستوران منصوریان ، شماره ۵۳۱ ، طبقه سوم ” مراجعه کنیم.
دامنه سایت هم دقیقا مانند همین آدرس فیزیکی کار میکند و به به عنوان نشان و آدرس در اینترنت قابل دسترسی است و هر فردی آدرس وبسایت شما را سرچ کند وارد وبسایت شما میشود.
حالا دوباره به آدرس rayanehkomak.ir دقت کنید، پس از نقطه ( دات ) عبارت ir نوشته شده است.
این عبارت مخفف عبارت IRAN است که نشان میدهد این آدرس برای یک سایت ایرانی است.
در دنیا پسوند های مختلفی مانند ( .com ، .ir ، .org و… ) وجود دارد که هر کدام مشخص کننده یک کشور یا نوع فعالیت آن وبسایت است.
مثلا عبارت .com یک پسوند جهانی است که برای وبسایت های بین المللی از آن استفاده میکنند. و یا .org به معنای organize است که برای سازمان ها و برندهای مختلف استفاده میشود.
هاست چیست ؟
هاست که به زبان انگلیسی به صورت host نوشته میشود به معنی میزبان است و در محیط وب به محیط مجازی اطلاق میشود که بر روی یک سرور (فضا) برای وب سایت شما در نظر گرفته میشود
اگر این موضوع هم بخواهیم تشبیه کنیم، هاست مانند یک مکان است، هر فروشگاهی نیاز به یک مکان فیزیکی دارد که از طریق آدرس بتوان آن را پیدا کرد، به عناون مثال رایانه کمک در استان تهران و در چهار راه دردشت قرار دارد، پس یک مکان وجود دارد که یک شرکت با نام رایانه کمک در آن واقع شده است و هر کس اگر آدرسی که در بالا به صورت کامل به آن پرداختیم را دنبال کند، سرانجام به ساختمان رایانه کمک اصلی خواهد رسید.
Host هم با کمی تفاوت دقیقا مانند مکان است به گونه ای که اگر فردی آدرس دامنه سایت شما را در گوگل سرچ کند، به سایت شما که بر روی هاست آپلود شده است خواهد رسید و میتواند از محتویات درون وبسایت شما استفاده کند.
بر روی یک سرور ممکن است یک وب سایت نصب شده باشد یا ممکن است 1000 سایت نصب شده باشد تعداد این وب سایت های نصب شده بر روی یک سرور بستگی به قدرت پردازش سرور ، رم سرور و همچنین فضای سرور دارد
سرور ها یک برنامه ی مدیریتی دارند که هر کدام از دارندگان سایت ها توانایی این را دارند که به صورت مجزا فضای سایت خود، پایگاه داده خود و همچنین ایمیل های خود را مدیریت کنند به طور مثال برای سرور هایی که بر پایه لینوکس هستند cPanel یکی از محبوب ترین برنامه های مدیریت محسوب میشود.
با این تفاسیر تمامی فایل های یک وب سایت مانند ویدئو ها ، عکس ها و صدا ها و حتی فایل های اسکریپتی و غیره …. بر روی هاست ذخیره میشوند که کاربران میتوانند از طریق File Manager خود cPanle یا نرم افزار های FTP فایل های خود را داخل هاست قرار دهند یا از داخل هاست فایل ها را حذف کنند ( البته اگر متوجه منظور این کلمات اکنون نمیشوید اصلا مشکلی وجود ندارد، فعلا تیم فنی رایانه کمک سعی دارد گوش شما را با این کلمات آشنا سازد و مطمئن باشید در ادامه با شیوه کار با هر کدام را به صورت کامل توضیح میدهیم )
هاست اشتراکی چیست ؟
زمانی که چندین وب سایت بر روی فضای یک هاست قرار میگیرند از واژه ی هاست اشتراکی استفاده میشود ، این به این معنی است که تمامی منابع سرور به صورت اشتراکی بین چندین وب سایت قابل استفاده است که مهمترین مسئله در این بین مسئله ی امنیت وب سایت هاست که میبایستی مورد توجه قرار گیرد.
این موضوع کاملا مشخص است شما در دنیای واقعی میتوانید یک مکان بزرگ مانند پاساژ را برای کار خود اجاره کنید و در هر بخش آن یک فروشگاه متفاوت احداث کنید. درست است که مکان آنها یکی است، اما همه فروشگاههای متفاوتی در آن فعالیت میکنند و هر کدام کاربران هدف به خصوصی دارند. هاست اشتراکی هم دقیقا به همین معناست که چندین سایت با آدرس های مختلف به یک host متصل هستند و از آن استفاده میکنند.
URL چیست ؟
هر وبسایتی برای خود یک ادرس دامنه دارد به طور مثال دامنه ی وب سایت رایانه کمک www.rayanehkomak.com است که با وارد کردن این ادرس در نوارد آدرس دهی مرورگر شما میتوانید وارد سایت رایانه کمک شوید. URL آدرس خاص وب سایت ها است ، برای آشنایی بهتر اینطور میتونیم بیان کنیم که هر سایت از یک سری صفحات خاص تشکیل شده است مثلا زمانی که شما وارد سایت رایانه کمک میشوید صفحات: شرکت ، خدمات ، درباره ی ما ، مقالات و غیره را میتوانید مشاهده کنید. زمانی که بر روی هر کدام از این صفحات (لینک ها) کلیک میکنید صفحه ی مورد نظر برای شما نمایش داده خواهد شد که اگر داخل نوار آدرس دهی مروگر خود را مشاهده کنید URL اختصاصی صفحه ی مورد نظر را میتوانید مشاهده کنید.
هدف از ایجاد وب سایت چیست ( چرا باید وبسایت داشته باشیم ؟ )
این موضوع کاملا شخصی است زیرا انگیزه هر فردی برای داشتن یک وبسایت متفاوت است، برخی افراد برای شناخته شدن وبسایت خود را راه اندزای میکنند، برخی افراد برای ارائه سرویس و خدمات خود، برخی افراد برای فروش محصولات خود و…
پس جواب دادن این سوال بیشتر مرتبط به علاقه و دلایل فرد دارد، اما موضوعی که مهم است داشتن یک وبسایت خوب و با طراحی زیبا و مطالب با کیفیت است که میتواند شما را در دنیای web شناخته شده کند.
انواع اصلی وبسایتها
در این بخش به برخی از وبسای های بسیار معروف در دنیای اینترنت میپردازیم.
سایت های آموزشی : شما ممکن است بخواهید سایتی را برای آموزش در اختیار کاربران قرار دهید که در این صورت میتوانید آموزش های رایگان و غیر رایگان را در نظر بگیرید. به عنوان مثال سایت 10 مهارت رایانه کمک پکیچ آموزش به نام ده مهارت تهیه کرده است که درون آن تمام موضوعات ( راه اندازی سایت، نصب آنتی ویروس، نصب ویندوز و… ) به صورت کامل توضیح داده شده است
اطلاع رسانی ( سایت هایی هستند که اطلاعات داخلی را در اختیار کاربران خود قرار میدهند مانند سایت دانشگاه شما و سایت هایی هستند که اطلاعات عمومی را در اختیار کاربران قرار میدهند مانند سایت های خبری)
تجاری ( در خیلی از مواقع شما برای شرکت خود سایتی را طراحی میکنید که در این سایت به معرفی محصولات و خدمات شرکت خود میپردازید یا شما بدون اینکه شرکت مشخصی داشته باشید سایت تجاری ایجاد میکنید برای فروش محصولات خود یا ارائه ی خدمات به صورت آنلاین )
ایجاد پورتال سازمانی ( سازمان های دولتی و مراکز خاص برای ارائه ی خدمات و یا ارتباط با کاربران خود در بیشتر مواقع از پورتال های سازمانی استفاده میکنند)
آیا من هم میتوانم برای خودم یک وب سایت داشته باشم ؟
بله در طراحی سایت هیچ محدودیتی نداره و هر کسی میتواند برای خود یک سایت طراحی کند و بنا به هدف خود این وب سایت را در فضای اینترنت انتشار دهد.
ما اینجا هستیم که در کنار هم یک وبسایت عالی راه اندازی کنیم. پس از این موضوع اصلا نگران نباشید زیرا در مقالاتی که به صورت زنجیره ای به هم متصل هستند صفر تا صد طراحی سایت با وردپرس به صورت رایگان خواهید آموخت.
مزیت داشتن وب سایت چیست ؟
- تبلیغات بسیار راحت شما میتوانید به راحتی تبلیغات کار خود را به مخاطبان خود ارائه دهید
- ارتباط با کاربران و مخاطبان سایت
- ارائه ی خدمات و فروش محصولات به صورت آنلاین
- دسترسی آسان به محصولات و خدمات شما از طریق کاربران و مخاطبان
- شناخته شدن در دنیای اینترنت درکسب و کار خود
- فروش بیشتر مخصوص و خدمات خود به عنوان یک مکمل در کنار فعالیت اصلی خود
شما میتوانید با استفاده از وردپرس بدون نیاز به یادگیری کد های PHP و HTML و یا حتی CSS به راحتی سایت خود را طراحی کنید
با رایانه کمک همراه باشید تا مراحل ایجاد یک وب سایت با وردپرس را با هم بررسی کنیم.
جمع بندی
به هیچ عنوان نگران این موضوع نباشید که آیا اکنون طراح سایت هستید یا نه، زیرا در این مقالات به ترتیب از مقدماتی تا پیشرفته کار با ورد پرس را به شما میآموزیم تا با استفاده از آنها یک سایت بسیار عالی برای خود راه اندازی کنید.
همچنین اگر در هر قسمت و بخش از طراحی سایت با مشکل یا سوال مواجه شدید، کارشناسان رایانه کمک به صورت شبانه روزی آماده خدمات رسانی و حل مشکلات کامپیوتری و موبایلی شما هستند، برای بهره مند شدن از مشاوره تلفنی و اینترنتی رایگان کافیست با شمار 909071540 یا 0217129 تماس بگیرید.
همچنین پیج اینستاگرام رایانه کمک و اپارات رایانه کمک را برای یادیری ترفند های آموزش کامپیوتری و تلفنی دنبال کنید.
کارشناسان رایانه کمک میتواند شما را در حل مشکلات کامپیوتری و تلفن همراه یاری کنند
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 3 / 5. تعداد امتیازات 2
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)
لینک های مرتبط
برگهها
تماس با رایانه کمک
تماس با شماره هوشمند: 9099070192
تماس با سامانه اعتباری:0217129
بزرگراه رسالت ، چهار راه دردشت ، نبش خیابان حیدرخانی ، جنب رستوران منصوریان ، شماره ۵۳۱ ، طبقه سوم