پاشا ناصر آبادی کارشناس امنیت در گفت گو با خبر
در حوزه بحث امنیت IT ،اگر بتوانیم فرهنگ صحیح استفاده از فناوری را توسعه دهیم به امنیت حوزه فناوری اطلاعات کمک شایانی می کنیم.
پاشا ناصر آبادی کارشناس امنیت IT در گفت و گو با خبرنگار تماس، با اشاره به ضعف فرهنگی در مقوله امنیت IT در کشور، گفت: باید بر فرهنگ امنیت سرمایه گذاری کرد و آموزش عمومی را جدی گرفت. وی با تاکید بر بحث سرمایه گذاری روی محصولات بومی نرم افزاری و سخت افزاری افزود: البته کشور با توجه به تهدیدهای مختلف بین المللی، باید به فکر سرمایه گذاری بر ساخت نرم افزارها و سخت افزارهای بومی باشد، منتهی نباید خود را گول زد و تنها با تغییر نرم افزارهای اوپن سورس، محصولی تولید کرد و نام بومی بر آن نهاد و قبل از مشخص شدن کارایی آن، استفاده نمود و نتیجه مطلوب نگرفت.
ناصرآبادی با اشاره به اهمیت بحث آموزش عمومی افراد اعم از کارمندان تا کاربران خانگی، تصریح کرد: در بسیاری از مواقع می توان با یک آموزش ساده شامل مقابله با بدافزارها، هکرها، شناسایی وب سایت های جعلی، جلوی مشکلات بعدی را گرفت و این ارجح است بر سرمایه گذاری میلیاردی بر تولید سخت افزار و نرم افزار.
وی در عین حال با تقدیر از تلاش دولت در زمینه حفظ امنیت، افزود: باید عزم جدی داشت و از کارهای شعاری پرهیز کرد. در حقیقت، این خود سازمانها هستند که باید با هزینه اندک آموزشی جلوی خسارتهای بزرگ بعدی را بگیرند. وی در ادامه در زمینه شبکه های اجتماعی نیز گفت: هر چند در بعضی شرایط این شبکه ها برای حاکمیت ها دچار مشکل کرده اند، و از بعد امنیت ملی، این مساله حقیقت دارد که تمام اطلاعاتی که مردم ما از طریق وایبر یا وی چت مبادله می کنند، قابل شنود و ذخیره سازی است ولی منتهی نمی توان مشکل جامعه را با فیلتر کردن، حل نمود.
وی با اشاره به تجربه فیلترینگ اظهار داشت: اولین فکری که به ذهن می رسد، ممنوع کردن است، اما بهترین برخورد این است که، سراغ روش های دیگر به ویژه فرهنگ سازی و آموزش روش استفاده صحیح از این شبکه ها رفت. این کارشناس امنیت IT تاکید کرد: خیلی تفاوت می کند که خطرات و تهدیدهای استفاده از وایبر را به مردم اطلاع داد، تا این که آن را فیلتر کرد. وی در عین حال با اشاره به مزایای وایبر برای مردم و کاستن هزینه ها گفت: الان مخابرات در مظان اتهام است که برای منافع خود برای این موضوع تلاش کرده است. چون استفاده از وایبر، هزینه پیامک و مکالمه را کاهش داده بود. وی خاطر نشان کرد: بنابراین نوع بهره گیری ما تعیین می کند که یک موضوع تهدید است یا فرصت. و این نیاز به فرهنگ سازی دارد. وی در پایان با اشاره به پتانسیل بالای نیروی انسانی در وزارت اطلاعات و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: نمی توان جلوی رشد فناوری را گرفت؛ منتهی آنچه که به ما در تعامل و ایجاد تعادل کمک می کند فرهنگ سازی و آموزش روش درست بهره گیری ازفناوری ها است.
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 0 / 5. تعداد امتیازات 0
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)
لینک های مرتبط
برگهها
تماس با رایانه کمک
تماس با شماره هوشمند: 9099070192
تماس با سامانه اعتباری:0217129
بزرگراه رسالت ، چهار راه دردشت ، نبش خیابان حیدرخانی ، جنب رستوران منصوریان ، شماره ۵۳۱ ، طبقه سوم