هفت زبان برنامه نویسی که یادگیری آن ها برای توسعه دهندگان (برنامه نویسان) موفق در سال 2016 توصیه می شود.
برنامه نویسان همواره به این واقعیت واقف بوده اند که برای ادامه ی فعالیت در عرصه ی برنامه نویسی و توسعه اپلیکیشن متناسب با نیاز روز می بایست زبان های جدید یاد بگیرند. این روند نه تنها همچنان به قوت باقی است بلکه به علت افزایش سرعت تغییر در بخش تکنولوژی و فناوری اطلاعات، بیش از پیش چشم گیر می باشد.
زبان های برنامه نویسی نظیر C، C++، Python یا PHP همیشه پاسخگوی نیازهای روز بوده اند. با این حال پیشرفت و تغییر باور نکردنی در زمینه ی نوآوری، اشخاص را مجبور می کند که به منظور پوشاندن جامه ی عمل به ایده های بکر، به دانش خود افزوده و مهارت های جدید بیاموزند.
اگر چه زبان هایی همچون Java، HTML، Objective C همواره تگیه گاه اصلی و نقطه ی اتکا توسعه و برنامه نویسی در دنیای فناوری اطلاعات تلقی می شوند، با این وجود تعدادی زبان برنامه نویسی جدید نیز وارد بازار شده و با استقبال فوق العاده ای در سرتاسر جهان مواجه گردیده است. از این رو بر آن شدیم تا لیستی از زبان های برنامه نویسی جدید را که توسعه دهندگان بلند پرواز و موفق باید به دنبال یادگیری آن در سال 2016 باشند، گرد اوری نماییم.
- Google Go
Google Go یک زبان برنامه نویسی نسبتا جدید است که سه تن از کارامندان شرکت گوگل به نام های رابرت گریزمر، راب پایک و کِن تامسن برای اولین بار در سال 2009 از آن رونمایی کردند. در شرح موفقیت زبان مزبور می توان به این امر اشاره کرد که وب سایت های مطرحی مانند BBC، SoundCloud، Facebook و وب سایت رسمی دولت انگلستان با این زبان نوشته شده و از کاربران آن محسوب می شوند. زبان نام برده نه تنها همان کارایی Java یا C++ را ارائه می دهد، بلکه از نظر سرعت در اجرا و سهولت در یادگیری بر هر دو زبان برتری دارد. همان طور که بنیان گذاران این زبان اظهار داشتند “GO سعی دارد سهولت برنامه نویسی با زبان های مفسری و دارای نوع پویا (dynamically typed) را با کارایی و امنیت زبان های با نوع ایستا (statically typed) و کامپایلری ترکیب نماید.
2. Swift
زمانی که یک زبان برنامه نویسی در کنفرانس WWDC (خانه ی توسعه دهنگان) شرکت Apple معرفی می شود، حتم بدانید امکانات و ویژگی های دارد که خروجی آن برای کاربران مطلوب خواهد بود. Swift زبان برنامه نویسی چند منظوره است که در کنفرانس 2014 شرکت Apple از آن رونمایی شد و رشد روز افزونش در یک سال اخیر گواه بر میزان کارامدی و موفقیت این زبان می باشد. بنا بر گفته ی Apple، زبان Swift بهترین های زبان Python و Ruby را با یکدیگر ادغام کرده و با افزودن ملزومات برنامه نویسی مدرن، هر چه بیشتر به محبوبیت و کارامدی این ابزار ساخت و توسعه ی اپلیکیشن می افزاید. چنانچه جهت طراحی برنامه های تحت موبایل برای سیستم عامل IOS عزم یادگیری زبان Objective C را کرده بودید، بد نیست بدانید که با آمدن Swift دیگر یادگیری آن به هیچ وجه توصیه نمی شود. آینده از آن Swift است و به زودی هیچ توسعه دهنده ای برای ساخت اپلیکیشن از Objective C استفاده نخواهد کرد.
3. Hack
درست مانند Swift، Hack نیز زبان برنامه نویسی جدید است که اخیرا روانه ی بازار شده و محصولی از یکی دیگر از غول های تکنولوژی به نام Facebook می باشد. در یک سال گذشته، شرکت فیسبوک کل codebase (مجموعه کدهای برنامه ها) مبتنی بر PHPخود را به Hack تغییر داده است. اگر وب سایتی با میلیون ها کاربر و ترافیک بی مانند می تواند بر این زبان تکیه کند، قطعا این زبان کارایی خود را نشان داده و تا سال ها ماندگار خواهد بود.
4. Rust
زبان برنامه نویسی Rust در سال 2014 توسط Mozilla معرفی شد. گرچه این زبان مانند Hack و Go در ابتدا با استقبال چندانی مواجه نشد، اما در طی 6 ماه گذشته تعداد کاربران Rust در سرتاسر جهان افزایش یافته و انتظار می رود که روز به روز به میزان محبوبیت آن افزوده شود. Rust که در واقع همان ورژن ارتقا یافته ی C و C++ است، در آینده ی نه چندان دور به یکی از پرکاربردترین زبان های برنامه نویسی تبدیل خواهد شد.
5. Julia
با افزودن قابلیت پردازش همزمان به سبک Hadoop، سهم Julia در صنعت تکنولوژی رو به افزایش است. Julia در زمره ی زبان هایی است که می تواند در آینده بسیار تاثیرگذار باشد. از ویژگی های این زبان می توان به سطح بالا بودن، کارایی فوق العاده، پشتیبانی از برنامه نویسی پویا (dynamic) برای محاسبات فنی اشاره کرد. بدیهی است که زبان Julia جای خود را در دنیای زبان های برنامه نویسی باز خواهد کرد.
6. Scala
Scala کمی بیشتر از سایر زبان های برنامه نویسی لیست شده در مقاله ی حاضر در بازار فعالیت داشته و همان طور که خود مشاهده می کنید تقریبا در انتهای لیست ذکر شده است.
با این حال، Scala که یک زبان برنامه نویسی تابع محور (functional) و بسیار مقیاس پذیر (scalable) بوده، در حال جذب کاربران بیشتری به سمت خود می باشد و شرکت های بزگ و مطرحی همچون Twitter، LinkedIn و Intel هم اکنون از این زبان کارامد در سیستم های خود استفاده می کنند.
7. Dart
همان طور که در بالا گفته شد، Google GO به محض رونمایی موفقیت بی سابقه ای کسب کرد. این امر سبب شد تا Dart، زبان دیگری که توسط همین شرکت ارائه شد، طی 8-7 گذشته تحت شعاع قرار گیرد. اما با افزایش سرعت تولید اپلیکیشن در ماه های اخیر، زبان برنامه نویسی Dart قابلیت خود در پیاده سازی معماری با کارایی بالا و توسعه اپلیکیشن های مدرن را بیش از پیش به نمایش می گذارد. این زبان که توسط Google جایگزینی برای زبان JavaScript معرفی شده، علاوه بر خودنمایی قابلیت های بالقوه ی خود، در آینده به یکی از زبان های بسیار پرطرفدار و کارامد برای توسعه اپلیکیشن های مرورگر تبدیل خواهد شد.
نویسنده مطلب :کارشناس رایانه کمک (نیما غروبی داخلی 112)
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 0 / 5. تعداد امتیازات 0
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)
لینک های مرتبط
برگهها
تماس با رایانه کمک
تماس با شماره هوشمند: 9099070192
تماس با سامانه اعتباری:0217129
بزرگراه رسالت ، چهار راه دردشت ، نبش خیابان حیدرخانی ، جنب رستوران منصوریان ، شماره ۵۳۱ ، طبقه سوم