آموزش ریست فکتوری کردن گوشی اندرویدی
فهرست مطالب
برای حل مشکلات گوشی اندروید قبل از تعمیر گوشی و بردن آن به مراکز تعمیراتی ، ریست گوشی و راه اندازی مجدد آن را انجام دهید و اگر مشکلتان ادامه داشت ریست فکتوری جز راه حل های بعدی می باشد که برای حل مشکل گوشی شما مناسب است.
ریست فکتوری در مواردی از قیبل داغ شدن گوشی ، کند شدن آن و هنگ کردن ناگهانی گوشی استفاده میشود. در برخی از موارد هم برای حل مشکلاتی مانند تنظیمات وایفای ، برخی از مشکلات حافظه ، در مراحل آخر و در زمانی که راه های دیگر نتیجه ای مناسب نداشت مورد استفاده قرار می گیرد.
اجازه دهید برای روشن تر شدن مساله به سوالات و مشکلات کاربران رایانه کمک در این زمینه نگاهی بی اندازیم.
- چرا گوشی اندرویدی خود را ریست فکتوری کنیم؟
- تفاوت ریست فکتور با ریست گوشی چیست؟
- چگونه گوشی اندروید خود را ریست فکتوری کنیم؟
برای یافتن پاسخ مناسب به سوالات فوق و آشنایی با راه های ریست فکتوری در گوشی های اندروید همراه رایانه کمک باشید.
راه اندازی مجدد یا RESTART کردن گوشی اندرویدی
Restart Android phone
در برخی از مواقع برای راه اندازی مجدد یا ریستارت کردن گوشی اندروید هیچ علت و دلیل مشخصی وجود ندارد، ولی با crash کردن برنامه ها و نرم افزارها ، یا کاهش سرعت گوشی و مشکلاتی از این دست مواجه میشویم که مجبور به ریستارت کردن گوشی خود می شویم تا این مسائل برطرف شود.
با ریستارت کردن گوشی ، اجراشدن همه برنامه ها و سیستم عامل گوشی متوقف شده و آن ها را از ابتدا راهاندازی می کنید ، در این وضعیت همه داده ها و اطلاعات گوشی شما محفوظ باقی مانده و چیزی پاک نمیشود.
اگر چنانچه گوشی شما به طور ناگهانی خاموش شد، دکمه خاموش و روشن یا همان پاور را به مدت ۳۰ ثانیه فشار دهید تا گوشی مجددا روشن شود.
سرعت گوشیت کم شده !! راههای افزایش سرعت گوشی اندروید
Restart کردن گوشی، همیشه مشکل ما را برطرف نمی کند ، در بعضی از مواقع جهت رفع مشکل گوشی خود باید آن را به تنظیمات کارخانه برگردانیم ، لازم به توضیح است با استفاده از ویژگی ریست فکتوری یا بازگرداندن اطلاعات به حالت کارخانه ، همه داده ها و اطلاعات در گوشی پاک میشود.
روش های بازگرداندن گوشی اندروید به تنظیمات کارخانه
Reset your Android phone to factory settings
چنانچه برای ریست فاکتوری گوشی خود مصمم هستید و قصد بازگرداندن گوشی به تنظیمات اولیه کارخانه را دارید، ابتدا از تمامی داده ها و اطلاعات خود نسخه پشتیبان یا Backup تهیه کنید و اطلاعات خود را در جایی امن ذخیره کنید.
همانطور که در ادامه ی مطلب اشاره خواهیم کرد در مراحل نخست ریست فکتوری را انجام ندهید باید علت مشکل به وجود آمده را پیدا کنید ، گاهی آن مشکلات به آسانی حل شده و نیاز به FACTORY RESET نخواهید داشت به هر حال برای بازگرداندن گوشی به تنظیمات کارخانه ۲ روش وجود دارد .
1 . آموزش بازگرداندن گوشی به تنظیمات کارخانه با استفاده از منوی تنظیمات (Settings)
Reset the phone to factory settings using the settings menu
منوی تنظیمات گوشی ها باتوجه به مدل گوشی و نسخه اندروید نصب شده بر روی آن، تفاوت دارد ، مدل مربوط به گوشی خود را بیابید و فکتوری ریست را در گوشی اندروید خود انجام دهید در گوشی های اندروید بیشتر به یکی از دو روش زیر این کار انجام می شود.
روش اول ریست فکتوری کردن گوشی
- وارد منوی تنظیمات شوید.
- گزینه Backup & reset را انتخاب کنید.
- بر روی گزینه Factory data reset ضربه بزنید.
- در پایان reset phone را انتخاب کنید.
- حالا منتظر بمانید تا فرایند بازگشت به تنظیمات کارخانه تلفن همراه انجام شده.
روش دوم ریست فکتوری کردن تلفن همراه اندرویدی
- وارد منوی تنظیمات گوشی شوید.
- گزینه General Management را انتخاب کنید.
- گزینه reset و سپس گزینه Factory data reset را بزنید.
- دکمه RESET DEVICE را بزنید.
- در این مرحله منتظر بمانید تا دستگاه به صورت کامل اطلاعات اضافه روی دستگاه شما را حذف کند.
گوشی شما خاموش می شود و پس از راه اندازی دوباره خواهید دید که Factory Reset گوشی اندرویدی انجام شده است.
پیشنهاد مطلب: ریست نرم گوشی های اندروید با ریست فکتوری متفاوت می باشد برای آشنایی بیشتر با این تفاوت ها ، در صورت تمایل مطلب ریست نرم در گوشی اندروید را مطالعه کنید.
2 . راهنما برگرداندن گوشی به تنظیمات کارخانه با استفاده از حالت Recovery
Restore the phone to factory settings using Recovery mode
اگر به منوی تنظیمات گوشی دسترسی ندارید، احتمالا باید وضعیت گوشی شما خیلی وخیم باشد ولی اصلا جای نگرانی نیست چون شما در حالت Recovery نیز میتوانید عمل Factory Reset یا بازگرداندن گوشی به حالت اولیه کارخانه را انجام دهید.
در این روش هم از اطلاعات و داده های مهم خود Backup یا نسخه پشتیبان تهیه کنید زیرا همه اطلاعات شما پاک خواهند شد، سپس طبق موارد زیر، مراحل را گام به گام انجام دهید :
۱- گوشی خود را خاموش کنید.
کلید های ترکیبی خاصی را نگه دارید ، تا وارد بخش Recovery شوید. این کلید ها با توجه به نوع و مدل گوشی متفاوت می باشد به طور مثال در گوشی های ال جی باید دکمه های Volume Down + Power Key را به مدت 5 تا10 ثانیه نگاه دارید.
در بیشتر گوشی های اندروید با نگاه داشتن دکمه ها ی زیر به مدت 10 ثانیه وارد بخش ریکاوری خواهید شد.
– Volume Down + Power Key
– Volume Up + Power Key
– Power Key + Volume Down + Volume Up
نکته : برای یافتن دقیق این گزینه ها با توجه به مدل دستگاه به دفترچه ی راهنمای گوشی خود مراجعه کنید.
2- با دکمه ولوم پایین (Volume Down) در بین گزینه ها حرکت کنید و گزینه ی Wipe data/factory reset را انتخاب کنید انتخاب این گزینه با دکمه ی ولوم بالا(Volume up ) و در برخی از گوشی ها با زدن دکمه ی پاور انجام می شود.
3- در مرحله ی بعد گزینه Yes — delete all user data را انتخاب کنید.
4- ریست فکتوری آغاز می شود ، در مرحله ی آخر گزینه ی reboot system now را انتخاب کنید.
پرسش و پاسخ رایگان
در بخش بالا به صورت کامل به این موضوع اشاره کردیم که ریست فکتوری گوشی های اندرویدی چگونه انجام میشود و دو روش انجام این کار را به شما معرفی کردیم. اما در ادامه قصد داریم به برخی از سوالات شما کاربران در زمینه ریست فکتوری دستی گوشی اندرویدی اشاره خواهیم کرد پس با ما همراه باشید.
ریست فکتوری گوشی چیست؟
قطعا تا کنون اسم ریست فکتوری به گوشتان خورده است و درباره آن اطلاعات زیادی دارید. اما در کل ریست فکتوری یا همان reset factory به معنای برگرداندن گوشی یه تنظیمات کارخانه است. وقتی گوشی خود را reset factory میکنند مانند روزی میشود که آن را از فروشگاه خریداری کرده اید.
یعنی تمام اطلاعات و تنظیماتی که شما بعد از خرید در دستگاه ریخته اید یا وارد کرده اید حذف میشود و انگار چند دقیقه است که دستگاه از کارخانه منتشر شده است.
برخی کاربران ریست کارخانه را با ریست عادی گوشی اشتباه یکی میدانند اما این موضوع درست نیست. در ریست عادی دستگاه شما خاموش شده و دوباره با همان اطلاعات روی آن روشن میشود. اما در ریست فکتوری تمام اطلاعات یکجا حذف میشود.
ریست فکتوری دستی چه تفاوتی با ریست فکتوری خودکار دارد؟
به طور کلی روش های زیادی برای ریست کارخانه دستگاه وجود دارد اما ترفند های که در بالا گفته شد معروف به ریست فکتوری دستی هستند. به طور کلی روی گوشی های قدیمی و جدید قابلیتی برای اینکه ریست فکتوری خودکار داشته باشد وجود ندارد.
ولی یک سری نرم افزار های جانبی هستند که میتوانید این قابلیت را روی آنها فعال کنید تا به صورت خودکار دستگاه شما را در یک بازه زمانی خاص ریست فکتوری کنند.
از نظر فنی تفاوت زیادی بین ریست فکتوری گوشی به صورت دستی و خودکار وجود ندارد و هر دو به یک صورت تمام اطلاعات شما را از روی دستگاه حذف میکنند انگار شما دستگاه را به تازگی خریداری کرده اید.
چرا گوشی اندرویدی خود را ریستفکتوری کنیم؟
علت فرمت کردن گوشی های اندرویدی با توجه به شرایط خود کاربر متفاوت است اما این کار مزیت های مختلفی دارد.
مثلا وقتی کامپیوتر شما ویروسی شده است شما با تعویض ویندوز آن مشکل را برطرف میکنید، دقیقا نمونه انجام همین کار در تلفن های همراه بازگردانی به حالت کارخانه یا همان ریست فکتوری نام دارد.
فرض کنید قصد دارید تلفن همراه خود را بفروشید و نگران اطلاعات خصوصی خود روی آن هستید. با ریست فکتوری عملا تمام اطلاعات به صورت یکجا حذف میشود.
و یا فرض کنید گوشی شما جدید بسیار هنگ میکند برای رفع این هنگ بهترین راه Factory Data Reset است تا دوباره مانند روز اول پرسرعت شود.
و کلی دلیل دیگر که باعث میشود یک فرد به فکر هارد ریست کردن گوشی از طریق ریست فکتوری اقدام کند.
اگر دستگاه خود را ریست فکتوری نکنیم مشکلی پیش میآید؟
خیر. در صورتی که علاقه ای به ریست فکتوری کردن دستگاه خود ندارید، میتوانید این کار را انجام ندهید. اما در برخی شرایط امکان دارد با خطایی روبرو شوید که لازم باشد که دستگاه خود را reset کارخانه کنید. اما در شرایط عادی هیچ اجباری برای اینکار وجود ندارد.
آیا امکان ریست گوشی با سوزن وجود دارد؟
برخی کاربران فرض میکنند همانطور که امکان ریست با سوزن در مودم ها وجود دارد، میتوانند گوشی خود را با استفاده یک سوزن ریست کنند.
اما این تصور غلط است و ممکن است به تلفن همراه صدمه وارد کند.
روش های مختلفی برای reset کردن گوشی وجود دارد، اما این که با استفاده از سوزن بخواهیم به رست کردن گوشی بپردازیم ، تَصَوری غلطی است که ممکن است به گوشی آسیب برساند.
کلام آخر
باید بدانیم برای حل مشکلات گوشی هوشمند خود ، ریست فکتوری همیشه گزینه ی مناسبی نیست و بسیاری از مشکلات گوشی ها با تشخیص متخصصان یا کارشناسان اندروید به آسانی و بدون نیاز به ریست فکتوری شناسایی و برطرف می شود ، بدون شک پیدا کردن دلایل مشکلات تلفن همراه قبل از تعمیر گوشی بسیار مهم بوده و تشخیصی درست ، زمان و هزینه ی تعمیر گوشی را کاهش میدهد.
کارشناسان اندروید و آیفون در شرکت رایانه کمک با بیشتر از 10 سال تجربه مشکلات گوشی شما را به سرعت شناسایی کرده و به آسانی برطرف می کنند ، شما میتوانید به کمک شماره تلفن های 9099071540 و 0217129 با کارشناسان رایانه کمک صحبت کنید.
تعقیب
-
[…] خود را ریست فکتوری کنید ( برای ای کار میتوانید مطلب ” نحوه reset factory کردن گوشی موبایل ” را مطالعه […]
-
[…] ارور های متعدد در گوشی شوند در چنین شرایطی تنها راه حل ریست فکتوری گوشی می باشد […]
-
[…] برای ریست فاکتوری کردن گوشی اندروید خود میتوانید این مطلب را مطالعه کنید ریست فاکتوری گوشی […]
-
[…] (Reset factory ) باز گردانید برای انجام دقیق این کار ، مطلب Factory reset در گوشی های اندرویدی را مطالعه نمایید […]
-
[…] حالا برای آشنایی با ریست فکتوری گوشی میتوانید مطلب آموزش Factory reset در گوشی ها اندروید را مطالعه […]
-
[…] جمله بازگرداندن تنظیمات گوشی به حالت اولیه کارخانه یا Factory Reset ، آپدیت سیستم، پاک کردن کش و غیره هستید و می توانید با […]
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
جهت رفع مشکلات رایانه و حل مشکلات تلفن همراه خود کافیست با کارشناسان مجرب رایانه کمک تماس گرفته و به صورت شبانه روزی از خدمات غیر حضوری رایانه کمک بهره مند شوید.
شماره های تماس از سراسر کشور:
9099071540 (تلفن ثابت)
021-7129 ( تلفن ثابت و همراه)
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 3.3 / 5. تعداد امتیازات 4
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)
سلام یک موبایل دارم نوکیا ۷۰۱ هست حالا میخوام راستش کنم پسورد هست روی ریست فاکتوری نمیدونم رمزش هم چیه بنظرشما چیکارش کنم
باید گوشیتون هارد ریست بشه از طریق منوی ریکاوری