از دست دادن سلطه ی بازار تجهیزات نیمه هادی توسط سامسونگ
ابتدا باید بیان کرد که تجهیزات نیمه هادی به قطعاتی عنوان میشود که هم به صورت عایق و هم به صورت قطعات هادی عمل میکنند.
در واقع تجهیزات نیمه هادی برای عبور دادن جریان هایی کنترل شده است که براساس شدت و ولتاژ و دیگر پارامترها برخی از جریانات الکتریکی را جا به جا میکند. به عبارت دیگر این تجهیزات نه به طور کامل نقش عایق را دارند و نه به اندازه ی تجهیزات هادی قادر به عبور تمامی جریانات الکتریکی است.
یکی از مهمترین و با ارزش ترین قطعات در بازار تجهیزات نیمه هادی DRAM است که در حال حاضر بازار این قطعه و حتی کل تجهیزاتی از این دست در مالکیت سامسونگ است.
پیش از این بازار تجهیزات نیمه هادی در اختیار شرکت بزرگ اینتل بود اما با گذشت زمان سامسونگ در سال های اخیر توانسته به طور کامل تمامی فعالیت ها و تقریبا فروش این حیطه را به خود اختصاص دهد.
اما به تازگی محققان حوزه ی الکترونیک اعلام کردند که به زودی شرکت بزرگ سامسونگ هم بازار به این ارزشمندی را از دست خواهند داد.
اینتل در حدود 20 سال مالک اصلی بازار این تجهیزات بود که در سال 2017 سامسونگ توانست این شرکت را از صحنه خارج کند و خود نقش اساسی این حوزه را بازی کند.
در سال های 2016 تا 2017 رشد بازار تجهیزات نیمه هادی و DRAM رشدی 61 درصدی داشت اما در سال 2017 تا 2018 با افتی شدید به رشد 12 درصدی رسید.
مهم ترین قطعه حوزه ی نیمه هادی DRAM است که با توجه به رکود بازار انتظار میرود که در سال جدید رشد فروش این قطعه نیز با افتی بسیار شدید رو به رو شود و این افت تقریبا از سال 2011 شروع شد و تاکنون نیز ادامه دارد. به همین دلیل بود که شرکت های تولید کننده چنین قطعاتی در گام اول اجبار به کاهش قیمت ها و در مرحله ی دوم کاهش محسوس تولیدات شدند.
در گزارشی دیگر وب سایت HIS Markit اعلام کرد که افت بازار در سال 2019 تا حدود 22 درصد هم ادامه خواهد یافت.
البته سامسونگ هم خود به این افت در حوزه ی نیمه هادی واقف است و اعلام کرد که میزان فروش و درآمد حاصل از چنین قطعاتی به هیچ عنوان در برابر چشم اندازی که برای آن در نظر داشت یکسان نبود و با کاهشی چشمگیر مواجه شده است.
با این حال و با تمام به وجود آمدن مشکلات در این حوزه سامسونگ اقدام به شروع طرحی با ریسک بالا نموده و همچنان سرمایه گذاری در این حوزه را افزایش میدهد. اما اینبار تمامی توجه خود را به روی قطعات مرتبط با حافظه ها در این بخش نموده است.
در سال گذشته هم 88% در آمد حوزه ی نیمه هادی برای شرکت سامسونگ از طریق قطعات مرتبط با حافظه مانند DRAM ها بوده که با به وجود آمدن موج جدید افت بازار در این بخش سامسونگ در بازه ی 2019 تا 2020 با رکود بی سابقه و خطر آفرینی رو به رو خواهد شد.
در همین جهت دیگر متخصصان و پژوهشگران حوزه فروش بازار الکترونیک و همچنین وب سایت های معتبری همچون IC insights اعلام داشتند که با پیش آمدن چنین افت ها و کاهش های بازار برای شرکت سامسونگ اینتل در صورتی که بتواند به رشدی 1 درصدی در سال جاری دست پیدا کند بار دیگر به صدر جدول بازار فروشندگان تجهیزات نیمه هادی میرسد و میتواند شرکت سامسونگ را بار دیگر پس بزند.
البته در سرراه شرکت اینتل هم مشکلاتی بیشتری وجود دارد که کار را بسیار سخت کرده است. به تازگی سازنده های رایانه در بسیاری از محصولات خود از پردازنده های AMD استفاده میکنند که همین موضوع باعث کاهش شدید فروش شرکت در سال های اخیر است.
از طرف دیگر رسیدن به چنین اهدافی برای شرکت اینتل زمانی امکان پذیر خواهد بود که شرکت سامسونگ هم با افت فروش در حوزه ی مورد نظر تا میزان 20 % در سال پیش رو شود.
البته بسیاری از کارشناسان حوزه ی الکترونیک پیش بینی کرده اند در صورتی که موج افت تقاضای خرید در سال آینده به شدتی که در سال 2017 تا 2018 رخ داد ادامه داشته باشد میزان افت رشد و در آمد شرکت سامسونگ در این حوزه بسیار بیشتر از این میزان باشد.
جهت رفع مشکلات رایانه و حل مشکلات تلفن همراه خود کافیست با کارشناسان مجرب رایانه کمک تماس گرفته و به صورت شبانه روزی از خدمات غیر حضوری رایانه کمک بهره مند شوید.
شماره های تماس از سراسر کشور:
9099071540 (تلفن ثابت)
021-7129 ( تلفن ثابت و همراه)
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 0 / 5. تعداد امتیازات 0
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)