کاربرد فناوری های پیشرفته در مهار سرقت های هنری
فهرست مطالب
کاربرد فناوری های پیشرفته در مهار سرقت های هنری و فرهنگی
احتمالا بارها در خصوص سرقت و قاچاق آثار هنری مطالبی را شنیده و خوانده اید با توجه به رونق گرفتن این صنعت و بنا بر گزارش پایگاه اطلاع رسانی آرت نت ، از زمانی که این حرفه رونق گرفته و به عنوان یک صنعت مولتی میلیارد دلاری شناخته شده است توجه قاچاقچیان و سارقان بسیاری را به خود جلب کرد به طوری که اف بی ای اعلام کرده است که از سال 2004 تاکنون بیش از 15 هزار اثر هنری سرقت شده که ارزش آن بالای 800 میلیون دلار بوده است، امروز برای مهار سرقت های هنری و قاچاق این آثار، مسئولین از توسعه دهندگان فناوری کمک گرفته اند چرا که مجرمان و سارقان صنعت هنر و آثار هنری در حوزه ی تکنولوژی پیشرفت بالایی دارند به طوری که هکرها در سال گذشته توانسته اند ایمیل های بین موزه ی هلند و دلال هنری انگلیسی را هک کرده و 3 میلیون و 100 هزار دلار را سرقت کنند.
از این روی مسئولین این حوزه از جمله ماموران و نیروهای حراست و موزه داران باید در زمینه ی فناوری، دانش خود را به روز کرده تا بتوانند با سارقان مبارزه نمایند امروزه برای جلوگیری از سرقت و کلاهبرداری های هنری از فناوری هایی همچون مگنت و اثر انگشت مایع استفاده می شود و ما تصمیم داریم در ادامه این مقاله به معرفی روش های جدید امنیتی و حفاظتی و ابزارهای مفید در این زمینه بپردازیم. بنابراین با تیم فنی رایانه کمک همراه باشید.
آرت گارد
بیل اندرسون با توجه به ناکارآمدی GPS برای ردگیری آثار هنری سرقت شده به این موضوع اشاره کرد که برای دریافت دائمی سیگنال های جی پی اس مصرف باتری زیاد خواهد بود و برای همین نیاز به دستگاه خیلی بزرگی می باشد که قطعا بزرگی این دستگاه و دیده شدن آن توسط سارقان نمی تواند شیوه ی امنیتی کاربردی باشد، از همین روی مگنت های ردگیری را با نام آرت گارد ابداع کرد که توسط مسروقین قابل دید نبوده و در حال حاضر بسیاری از گالری ها و حراجی های معروف دنیا از قبیل گاگوسیان و ساتبیز برای حفاظت و افزایش امنیت از آرت گارد استفاده می کنند.
برنامه آی دی آرت (ID-Art)
در طی 3 ماه گذشته پلیس اینترپل توانست برنامه ای با نام ای دی آرت (ID-Art) عرضه و در اختیار موسسات و مجموعه های هنری قرار دهد تا آن ها با ایجاد فهرست اقلام موجود در مجموعه ی خود بتوانند در زمان وقوع سرقت از آن استفاده نمایند، علاوه بر این مسئولین مجموعه های هنری می توانند با کمک این برنامه و بررسی 52 هزار آثار هنری مسروقه، در زمان خرید متوجه شوند که اقلام خریداری شده سرقتی نبوده است.
همچنین به گفته ی مسئول هماهنگی تیم سرقت هنری اینترپل “کاتسی کورادو”، کاربران این برنامه قادر خواهند بود از برنامه ی مربوطه در جهت کمک به اماکن تاریخی و فرهنگی که در برابر هجوم سارقان و وقوع بلایای طبیعی آسیب پذیر شده اند محافظت کنند، همان طور که این برنامه توانسته چندین اثر هنری سرقت رفته را کشف و بازیابی کند.
کاتسی کورادو بر استفاده از این برنامه توسط مجموعه داران برای انجام معاملات به شدت تاکید کرده است تا با این کار از خرید آثار هنری و عتیقه جات دزدی جلوگیری شود.
بلاکچین
یکی دیگر از روش هایی که به منظور جلوگیری از سرقت آثار هنری به کار گرفته می شود ثبت آن ها در سیستم بلاکچین می باشد، به طور کلی می توان گفت بلاکچین سیستمی برای ثبت و ضبط داده ها می باشد، به عقیده ی کارشناسان از بلاکچین می توان برای اعتبار سنجی آثار هنری دیجیتالی استفاده کرد، امکان دسترسی به اطلاعات بلاکچین برای افراد ممکن خواهد بود اما تمامی افراد نمی توانند اطلاعات آن را تغییر دهند.
یکی از مسئولین سامانه ثبت آثار هنری سرقت شده با نام ویل کرنر به این موضوع اشاره کرده است که بلاکچین نمی تواند به عنوان مناسب ترین راه مهار سرقت آثار هنری باشد چرا که در خصوص برخی از آثار هنری سرقت شده از جمله آثار به سرقت رسیده توسط نازی ها، مبدا معرفی شده ی سرقت بر پایه ی حدس و گمان بوده و نمی تواند موثر باشد.
تکنولوژی NFT
این فناوری نوع خاصی از توکن های رمزگذاری شده بوده که با کمک تکنولوژی بلاک چین می تواند دارایی های دیجیتالی ایجاد کنند به زبان ساده تر فرض کنید شما یک تابلوی نقاشی کشیده یا طرحی را خلق کرده باشید در این صورت هر فردی می تواند با کپی از اثر، حق مالکیت را از شما سلب کند اما با تبدیل آثار هنری به NFT حتی با از بین رفتن کالای فیزیکی ، اثر مربوطه در قالب NFT بوده و نه تنها از بین نمی رود بلکه حق مالکیت آن در اختیار صاحب اثر حفظ خواهد شد، به طوری که اثر فروخته شده در قالب NFT دارای شناسنامه ای منحصر به فرد بوده و کپی های اثر با اصل آن برابر نخواهد بود.
این توکن ها غیر قابل معاوضه بوده و برای فروش آثار هنری به صورت NFT باید ابتدا در یک فروشگاه ثبت نام و توکن دیجیتالی را با تایید اعتبار اطلاعات بر روی بلاکچین مینت یا ضرب شود.
اسمارت واتر
زمانی که مدیر عامل کمپانی انگلیسی اسمارت واتر متوجه شد که به دلیل وجود فلز ارزشمند در پلاک های به جا مانده از فداکاری سربازان در جنگ جهانی اول به سرقت رفته اند فناوری جدیدی را عرضه کرد، او یک مایع نامرئی و بی ضرر با قابلیت ردگیری را ابداع کرد که می توان آن را به شی مورد نظر زده و بعد از قرار دادن در زیر نور ماوراءبنفش آن را مشاهده نمود به طور کلی می توان گفت این مایع نامرئی مانند اثر انگشت عمل کرده و با کد گذاری مایع با اطلاعات شی مورد نظر می توان در زمان سرقت تمامی جزئیات در خصوص مبدا شی را مشخص کرد.
تاکنون در حدود 300 هزار عتیقه در موزه ملی عراق و سلیمانیه با این مایع نامرئی آغشته شده اند و روش کار با این مایع به کارکنان دو موزه ی مذکور آموزش داده شده است علاوه بر آن با نصب علائمی مشخص در ورودی این موزه ها به سارقان در خصوص ردگیری اشیاء هشدار داده شده است.
چطوری یه گوشی ضد آب تولید میشه؟ فناوری گوشی های ضد آب
سخن آخر:
ما در این مقاله سعی کردیم به استفاده از فناوری های پیشرفته برای جلوگیری از سرقت آثار هنری بپردازیم، امیدواریم مطالب ارائه شده مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد، در صورتی که در خصوص مطالب این مقاله یا دیگر حوزه های تخصصی کامپیوتری با سوال یا مشکلی مواجه شده اید می توانید با کارشناسان رایانه کمک از طریق شماره های 909071540 یا 0217129 در ارتباط باشید.
علاوه بر این برای یادگیری آموزش های مختلف سخت افزاری و نرم افزاری سیستم های کامپیوتری و گوشی های هوشمند می توانید به سایت آموزش کامپیوتر و موبایل رایانه کمک مراجعه کنید.
نظرات و پیشنهادات خود را می توانید بصورت کامنت در صفحه رسمی اینستاگرام رایانه کمک قرار دهید.
جهت رفع مشکلات رایانه و حل مشکلات تلفن همراه خود کافیست با کارشناسان مجرب رایانه کمک تماس گرفته و به صورت شبانه روزی از خدمات غیر حضوری رایانه کمک بهره مند شوید.
شماره های تماس از سراسر کشور:
9099071540 (تلفن ثابت)
021-7129 ( تلفن ثابت و همراه)
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 2.5 / 5. تعداد امتیازات 2
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.