Bootable کردن فلش مموری
فهرست مطالب
Bootable کردن فلش مموری برای نصب ویندوز ترفندی است که امروز به دو روش میخواهیم به شما آموزش دهیم.
یکی از مرسوم ترین روش هایی که برای تعویض ویندوز استفاده می شود ، استفاده از DVD می باشد اما این بار می خواهیم روش دیگری را به شما عزیزان در وب سایت رایانه کمک آموزش دهیم و آن هم نصب ویندوز از طریق فلش مموری می باشد.
اما ممکن است این سوال برای شمال پیش آید که چرا از فلش مموری ها برای نصب ویندوز استفاده می کنیم زمانی که به راحتی می توان با در دست داشتن DVD نصب ویندوز را انجام داد.
پاسخ ما به شما این است که ، بعضی از سیستم ها فاقد سی دی رام هستند به همین دلیل استفاده از فلش مموری ها می تواند برای ما آسان تر باشد. همچنین از دیگر مزایای این روش می توان به کم هزینه بودن و نصب سریع ویندوز اشاره کرد.
چطور فلش خود را Bootable کنیم ؟
توجه داشته باشید که برای بوتیبل کردن فلش مموری حداکثر به یک فلش 8 گیگابایتی برای نصب ویندوز های 7 و 8 و یا حتی سرور 2008 نیاز است. زیر بیش از 4 گیگابایت آن اشغال می شود.
اما برای نصب ویندوز های پایین تر مانند ویندوز XP تا 2 گیگابایت فضا نیز کافی است.
لازم به ذکر است که زمانی که شما فلش خود را Bootable می کنید ، تمام اطلاعات آن پاک می شود در نتیجه حتما باید از اطلاعات خود نسخه بک آپ تهیه کنید.
همچنین برای بوت کردن با فلش لازم است مادربورد سیستم شما این قابلیت را داشته باشد و گزینه Boot from Removable media در بایوس فعال باشد.
برای Bootable کردن فلش مموری پس از متصل کردن به کامپیوتر، وارد منو استارت شده و CMD را باز کنید.
در صفحه ای که برایتان باز می شود عبارت Diskpart را وارد کرده و اینتر بزنید.
پیشنهاد مطلب: اصلی ترین مرحله نصب ویندوز اینه که ویندوز رو روی فلش نصب کنی! به این کار میگن بوتیبل کردن فلش اما خیلی از افراد این کارو درست انجام نمیدن با مطلب ” آموزش بوتیبل کردن فلش” همراه من باش تا بهت بکم باید چکار کنی!
حال صفحه ای دیگر برایتان باز می شود ، عبارت list disk را وارد کنید تا لیست تمامی درایور های کامپیوتر را مشاهده کنید. سپس درایوری که فلش شما به آن متصل شده است را انتخاب کنید.
در مرحله بعد باید دیسک فلش خود را انتخاب کنیم ، برای این کار دستور Select disk 1 را وارد کنید. در این جا منظور از disk 1 ، همان دیسکی است که فلش مموری ما می باشد.
نکته : حتما در نوشتن دستور های به فاصله های بین حروف دقت کنید وگرنه ممکن است با نتیجه مورد نظر روبرو نشوید. به عنوان مثال اگر در نوشتن عبارت Disk 1 بین 1 و Disk فاصله ای نگذارید ، دستور شما صحیح نبوده و پیغام موفقیت دریافت نخواهید کرد.
پاک کردن داده های فلش
حال باید بعد از انتخاب دیسک مورد نظر ، فلش را پاک کنید. برای پاک کردن فلش می توان از دستور Clean استفاده کنید.
حال ، باید یک Primary partition برای پارتیشن اولیه خود بسازیم که این کار توسط دستور create partition primary انجام می شود.
به کمک دستور بالا کل فضای فلش برای فرمت کردن و بوتیبل کردن در نظر گرفته می شود اما ما میتوانیم فقط از بخشی از حافظه فلش برای این کار استفاده کنیم.
برای محدود کردن سایز پارتیشن ابتدا باید دستور list partition را وارد کنید تا لیست پارتیشن قابل مشاهده باشد.
کار دیگری که باید انجام دهیم ، فرمت کردن پارتیشن می باشد.
دستور پایین را به صورت Format fs=fat32 quick بنویسید. نوشتن Quick اختیاری بوده و با نوشتن آن عمل فرمت کردن فقط کمی سریع تر انجام می شود.
در آخر برای اینکه پارتیشن اولیه خود را فعال کنید باید دستور Active را اضافه کنید.
خب تبریک میگم شما دیگر یک فلش Bootable شده دارید که می توانید برای نصب ویندوز بجای استفاده از DVD های نصب ویندوز ، به راحتی از آن استفاده کنید.
بوتیبل کردن فلش مموری برای نصب ویندوز به کمک Power ISO
برای ساخت فلش بوتیبل به کمک نرم افزار پاور ایزو باید یک فایل ایمیج از سی دی ویندوز خود تهیه کنید برای این کار نیز میتوانید از برنامه power iso کمک بگیرید.
پس از نصب برنامه و تهیه فایل ایزو باید وارد مسیر Tools > Creat Bootable USB drive شوید تا روند بوتیبل کردن فلش از نرم افزار Power ISO را بتوانیم شروع کنیم
زمانی که پنجره Creat Bootable USB drive اجرا شد در بالای صفحه Image file را انتخاب کرده و فایل iso خود را وارد نمایید. پس از بارگذاری فایل مورد نظر باید از قسمت Destination USB drive فلش مورد نظرتان را انتخاب نمایید.
نکته: توجه داشته باشید در این قسمت اگر هارد اکسترنال یا فلش دیگری به سیستم متصل باشد ممکن است به صورت اتوماتیک انتخاب شود پس در انتخاب فلش دقت نمایید.
اگر مراحل بالا را به درستی انجام داده باشید با انتخاب عبارت start بوتیبل کردن فلش آغاز می شود زمانی که پیغام زیر را مشاهده کردید ok کنید با فشردن ok تمام محتوای فلش ما پاک شده و عملیات ادامه پیدا می کند.
بوتیبل شدن فلش در حدود 40 دقیقه طول می کشد پس تا اتمام مراحل صبوری کنید.
همچنین راه دیگر ساخت فلش bootable به کمک نرم افزار rufus می باشد که میتوانید به راحتی انواع نرم افزار های بوتیبل را با کمک آن ایجاد کنید.
سخن پایانی
در صورت تمایل می توانید مطلب فرمت نشدن فلش و ارور write protection را مطالعه کنید اگر با انجام مراحل بالا موفق به بوت کردن فلش خود نشده اید می توانید از کارشناسان کمک رسان تعمیرات کامپیوتری و تعمیر لپتاپ رایانه کمک استفاده نمایید و مشکلات کامپیوتری خود را در کمترین زمان ممکن برطرف نمایید. چنانچه به تازه ترین اخبار روزتکنولوژی و جدیدترین آموزش های کوتاه وکاربردی کامپیوتر و موبایل علاقه مند هستید می توانید از اینستاگرام رایانه کمک دیدن فرمایید
جهت رفع مشکلات رایانه و حل مشکلات تلفن همراه خود کافیست با کارشناسان مجرب رایانه کمک تماس گرفته و به صورت شبانه روزی از خدمات غیر حضوری رایانه کمک بهره مند شوید.
شماره های تماس از سراسر کشور:
9099071540 (تلفن ثابت)
021-7129 ( تلفن ثابت و همراه)
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 3.6 / 5. تعداد امتیازات 7
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)