ورود به حالت safe mode در ویندوز 7، 8، 10
فهرست مطالب
بسیاری از مشکلات کامپیوتری را می توان قبل از بالا آمدن ویندوز در حالت safe mode حل کرد. اما خب ممکن است برخی از شما ندانید “سیف مود چیست ؟” گروه فنی رایانه کمک در ادامه قصد دارد شما را با ویژگی safe mode آشنا کند جهت کسب اطلاعات بیشتر همراه رایانه کمک بمانید.
Safe Mode چیست ؟
سیف مود یک محیط امن یا مخفی سیسم عامل است که به کمک آن می توان بعضی از قابلیت های ویندوز را بطور کامل غیرفعال کرد یا برای عیب یابی بخش های مختلف یا مشکلات نرم افزاری استفاده کرد. در حالت safe mode تنها امکانات محدودی از سیستم عامل برای ما فعال می شود که با توجه به آن ها می توانید تغییرات مورد نظر را اعمال کنید.
به عنوان مثال ممکن است به دلایل مشکلاتی که در رجیستری وجود دارد با نصب نرم افزاری ویندوز شما دچار مشکل شود که در این صوت باید آن نرم افزار را Uninstall یا پاک کنید ، اما اگر در ورود به ویندوز مشکل داشتید می توانید از حالت بوت شدن سیستم عامل نرم افزار را Uninstall کنید تا مشکل شما برطرف گردد.
شاید این مطلب برای شما جالب باشد!!! چگونه یک برنامه را از کامپیوتر حذف کنیم؟
با توجه به ضرورتی که حالت safe mode ویندوز دارد تصمیم گرفتیم امروز به شما عزیزان روش های ورود به حالت امن کامپیوتری را آموزش دهیم.
در صورت تمایل به یادگیری بیشتر در زمینه ویندوز و کاربری کامپیوتری می توانید وارد لینک 10 مهارت شوید و از بسته آموزشی رایانه کمک استفاده کنید.
راه های ورود به صفحه سیف مود
استفاده کلید F8 برای ویندوز xp و 7
راه های زیادی برای وارد شدن به حالت safe mode وجود دارد اما از ساده ترین و راحت ترین روش استفاده از کلید میانبر f8 می باشد. برای استفاده از این وش مراحل زیر را دنبال نمایید.
ابتدا کامپیوتر را روشن کنید و قبل از اینکه لوگو ویندوز را مشاهده کنید کلید f8 را پشت سر هم فشار دهید.
سپس فهرستی برای شما باز می شود که حالت های مختلف بالا آمدن کامپیوتر نمایش داده می شود. نکته قابل توجه این است که در این حالت شما نمی توانید از موس استفاده کنید برای انتخاب گزینه ها باید از کلید های بالا و پایین کیبورد استفاده کنید.
- Safe Mode : این گزینه حالت عادی سیف مود می باشد که در این حالت علاوه بر فایل ها و درایو های مورد نیاز ویندوز می توانید از رابط گرافیکی آن نیز استفاده کنید.
- Safe Mode with Networking : در این حالت شما علاوه بر امکاناتی که حالت safe mode برای شما فراهم می کند ، می توانید از درایورهای مربوط به شبکه نیز استفاده کنید و به اینترنت یا شبکه وصل شوید.
- Safe Mode with Command Prompt : این گزینه مانند گزینه اول (safe mode) عمل می کند با این تفاوت که همه دستورات در CMD نوشته و اجرا می شود نه در رابط گرافیکی.
حال با انتخاب گزینه مورد نظر وارد حالت امن ویندوز می شوید. همانطور که گفتیم این روش آسان ترین روش برای ورود به سیف مد می باشد اما تنها ایرادی که دارد این است که در ویندوز 8 بخاطر بالا بودن سرعت بوت شدن ، فرصت کلیک کردن کلید f8 وجود ندارد. علاوه بر کاربران ویندوز 8 ، کاربرانی که از هارد SSD استفاده میکنند نیز ممکن است در این روش به مشکل بربخورند.
استفاده از تنظیمات msconfig
گاهی اوقات ممکن است با فشار دادن دکمه F8 نتوانید وارد safe mode شوید در این صورت ابتدا وارد منو استارت کامپیوتر خود شوید و گزینه RUN را انتخاب کنید. اگر در باز کردن منو استارت دچار مشکل شدید می توانید از مطلب ” باز نشدن منو استارت ویندوز 10 ” کمک بگیرید. برای باز کردن RUN از کلید های ترکیبی Win + R نیز می توانید استفاده کنید.
سپس عبارت msconfig را وارد کنید و Enter را بزنید.
در پنجره ای که برایتان باز می شود ، وارد سربرگ Boot شوید و در بخش Boot options ، تیک گزینه Safe boot را بزنید ، اکنون با توجه به نیاز خود یکی گزینه هایی که نمایش داده می شود را انتخاب کنید سپس گزینه OK را بزنید :
- گزینه Minimal : با انتخاب این گزینه فایل های ابتدایی مورد نیاز ویندوز به همراه رابط گرافیکی آن برای کاربر راه اندازی می شود.
- گزینه Alternate shell : عملکرد این گزینه نیز مانند گزینه minimalمی باشد با این تفاوت که دیگر رابط گرافیکی وجود نخواهد داشت و همه دستورات باید از طریق خط فرمان CMD انجام شود.
- گزینه Active Directory repair : وظیفه این گزینه تعمیر کردن data base و active directory برای ویندوز دامین ها می باشد.
- گزینه Network : با انتخاب گزینه Network ، تمام رفتار های گزینه minimal به همراه امکان اتصال به شبکه یا اینترنت انجام می شود.
نکته : در حالت Network تنظیمات عمومی TCP/IP بجای پیکربندی های معمولی برای شبکه بارگذاری می شود.
حال سیستم خود را restart کنید. پس از اینکه مشکل خود را برطرف کردید دیگر نیازی نیست وارد حالت سیف مد شوید ، یک بار دیگر وارد تنظیمات msconfig شوید و فقط تیک گزینه safe boot را بردارید.
همانطور که مشاهده می کنید در بخش Boot options گزینه های دیگری نیز وجود دارد که اختیاری بوده ، در ادامه به توضیح آن ها خواهیم پرداخت :
- No GUT boot : با فعال کردن این گزینه دیگر درایور ویدئویی بارگذاری نخواهد شد ، یعنی دیگر هیچ تصویری بر روی مانیتور ظاهر نخواهد شد.
- Boot log : در این گزینه تمام پروسه های راه انداری ویندوز ثبت می شود ، در واقع برای اشکال یابی دقیق تر نگه داری می شود. پیشنهاد می شود اگر در این زمینه حرفه ای نیستید این گزینه را انتخاب نکنید.
- Base video : اگر این گزینه را فعال کنید درایو استاندارد و عمومی که برای ویدئو استفاده می شود یعنی VGA بجای درایور فعلی که در ویندوز نصب می باشد لود می شود.
- OS boot information : این گزینه درایورهایی که ویندوز آن ها را بارگذاری می کند ، هنگام بوت شدن نشان داده می شود و شما می توانید مشکلات ناشی از درایور ها را شناسایی کنید.
اما اگر از ویندوز XP استفاده می کنید وارد ورود به صفحه safe mode دقیقا مشابه مراحلی که در بالا توضیح دادیم عمل کنید.
ابتدا RUN را باز کنید و وارد تنظیمات پیکربندی سیستم شوید. اینبار وارد سربرگ BOOT.INI شوید و مطابق توضیحاتی که کمی قبل تر بیان کردیم گزینه مورد نظر را انتخاب کنید و در آخر بر روی OK کلیک کنید.
وارد شدن به حالت safe mode بااستفاده ریکاوری درایور
ممکن است به دلیل وجود یک سری بدافزار برنامه msconfig به آسانی باز نشود. از این رو روش دیگری که برای ورود به صفحه سیف مود را می خواهیم به شما عزیزان آموزش دهیم.
شما با استفاده از برنامه Recovery Drive می توانید یک فلش مموری را به درایو بوت ویندوز تبدیل کنید و از آن برای بوت کردن درایو خود استفاده کنید.
شما با این کار زمانی که فلش را وارد سیستم خود کنید می توانید اطلاعات داخل سیستم را بارگیری کنید تا لود شود.
حتما بخوانید !!! رفع مشکل عدم شناسایی فلش مموری
برای انجام این روش باید منو استارت را باز کنید و برنامه create a recovery drive را پیدا کنید پس از باز کردن برنامه با استفاده از آن بر روی درایور فلش USB خود ریکاوری درایو را نصب کنید.
و در آخر در بایوس اولویت بوت شدن را به درایو USB تغییر دهید و بعد سیستم را بوت کنید یا اینکه با استفاده از کلید های میانبر که برای هر ویندوزی متفاوت است وارد منو بوت شوید و با استفاده از درایو USB سیستم را دوباره راه اندازی کنید.
هنگام بوت شدن باید لایه صفحه کلید و زبان مورد نظر را انتخاب کنید (Choose your keyboard layout) که پیشنهاد ما به شما گزینه های American Eastern یا United Kingdom میباشد.
سپس وارد صفحه ای تحت عنوان Choose an option می شود ، گزینه Troubleshoot را انتخاب کنید .
در مرحله بعدی گزینه Advanced options را انتخاب کنید.
حال در مرحله آخر گزینه Startup Settings را انتخاب کنید.
در اینجا متنی برای تایید کردن این مراحل نمایش داده می شود ، پس از تایید آن بر روی گزینه Restart کلیک کنید. از اینجا به بعد دیگر مانند روش اول باید رفتار کنید.
نحوه ورود به سیف مود ویندوز با استفاده از تنظیمات ویندوز
راه دیگری که برای بالا آوردن ویندوز با حالت safe mode ویندوز 10 وجود دارد ، استفاده از windowse Settings میباشد. برای این کار ابتدا وارد Setting شوید و بخش Update & security را انتخاب کنید.
حال از بخش نوار کناری گزینه Recovery را انتخاب کنید.
سپس از سمت راست صفحه ، از بخش advanced startup بر روی دکمه Restart now کلیک کنید.
در این قسمت باید کمی صبوری کنید تا سیستم ریستارت شود و سپس مراحل را طبق روش سوم تکرار کنید. یعنی از صفحه آبی رنگی که مقابلتان باز می شود گزینه Troubleshoot و بعد گزینه Advanced options و سپس در مرحله آخر گزینه Startup Settings را انتخاب کنید و در آخر سیستم را restart کنید.
ورود به سیف مود با استفاده از صفحه ورود به ویندوز
گاهی اوقات هم پیش می آید که مجبوریم به هر دلیلی از طریق صفحه ورود به ویندوز وارد سیف مد شویم. به این منظور در صفحه Log in Screen دکمه Shift را نگه دارید و سیستم را ریستارت کنید.
و دوباره مانند روش های قبل وارد صفحه آبی رنگی می شود که مانند روش سوم ادامه می دهید.
روش ششم : با استفاده از حالت تعمیر خودکار
ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که برای ویندوزتان مشکلی به وجود آمده باشد و دچار اختلال شوید. در این حالت راهی وجود ندارد جز ورود به حالت Automatic Repair.
بعد از اینکه ویندوز را عیب یابی کردید دیگر باید وارد safe mode شوید. به ترتیب گزینه های Advanced Options > Troubleshoot > Advanced Options > Startup Settings > Restart کلیک کنید.
فعال کردن حالت سیف مود از طریق دستور
چنانچه دی وی دی یا فلش برای نصب ویندوز 10 در اختیار دارید یا توانایی ساخت فلش مموری یا DVD با قابلیت بوت (Bootable) کردن را دارید به راحتی می توانید از آن برای بوت کردن سیستم در حالت سیف مود استفاده نمایید . اگر قصد ساخت DVD یا فلش مموری نصب ویندوز 10 را دارید باید فایل ISO ویندوز 10 را دانلود نمایید. سپس با استفاده ار نرم افزارهای موجود روی فلش مموری یا DVD به صورت Bootable کپی نمایید .
اگر مراحل بالا را به درستی انجام داده باشید می توانید از آن برای اجرا کردن محیط نصب ویندوز استفاده کنید.
زمانی که کپی کردن به اتمام رسید و به سیستم متصل کردید باید لپتاپ یا کامپیوترتان را ریبوت کرده و از DVD یا فلش مموری اجرا کنید با انجام این کار پنجره ای برایتان اجرا می شود که از شما می خواهد زبان مورد نظرتان را انتخاب نمایید زمانی که انتخاب کردید برای انجام شدن صحیح کار روی عبارت Next کلیک نمایید.
در اینجا باید روی لینک Repair your computer که در پایین سمت چپ صفحه قرار دارد کلیک نمایید.
زمانی که پنجره زیر را مشاهده کردید روی گزینه ی که برای اشکال زایی یعنی Troubleshoot را انتخاب نمایید.
همانطور که مشاهده می کنید با انتخاب گزینه ی بالا پنجره Advanced options اجرا می شود در ایجا باید گزینه Command Prompt را انتخاب کنید و اگر قصد دارید به صوت پیشرفته مشکل زدایی نمایید باید از پرامپت DOS استفاده نمایید.
این قسمت بسیار مهم می باشد پس زمانی که پنجره کامند پرامپت (Command Prompt) اجرا شد دستور زیر را داخل آن تایپ نمایید سپس روی Enter را کلیک نمایید. اگر دستور مورد نظر را درست وارد نمایید تصویری همانند تصویر زیر مشاهده می شود
پس از مشاهده کد بالا پنجره پرامپت را ببندید سپس در صفحه ی که مشاهده می کنید Continue را انتخاب کنید.
همانوطر که مشاهده می کنید کامپیوتر ما در حال ریبوت شدن می باشد پس ویندوزمان در حالت Safe mode بالا می آید. در اینجا می توانید با حساب کاربری که دارای مجوز مدیر لاگین می باشد وارد شده و در ویندوز که بصورت Safe mode بالا آمده است تغییراتی که می خواهیثد انجام شود را اعمال کنید
نکته :این روش دارای مشکلاتی می باشد با هر بار خاموش و روشن کردن یا ریستارت سیستم، ویندوز 10 در حالت Safe mode بالا می آید و تا زمانیکه دستی بوت Safe mode غیرفعال نشود همین طوری می ماند.
برای غیرفعال سازی این ویژگی و بالا آمدن نرمال ویندوز 10 در ریستارت یا ریبوت های بعدی، همین رویه را یکبار تکرار کرده و بجای دستور فوق، دستور زیر تایپ و اجرا می شود:
bcdedit /deletevalue {default} safeboot
با انجام این کار ویندوزمان در حالت عادی بارگذاری می شود و مجددا به مد نرمال بر می گردد و سیستم بوت Safe mode نخواهد داشت.
سخن پایانی
اگر با انجام مراحل بالا موفق به ورود به حالت safe mode در ویندوز 7، 8، 10 نشده اید می توانید از کارشناسان تعمیرات کامپیوتری و تعمیر لپتاپ رایانه کمک بهرمند شوید و مشکلات کامپیوتری خود را در کمترین زمان ممکن برطرف نمایید. چنانچه به تازه ترین اخبار روزتکنولوژی و جدیدترین آموزش های کوتاه وکاربردی کامپیوتر و موبایل علاقه مند هستید می توانید از اینستاگرام رایانه کمک دیدن فرمایید .
جهت رفع مشکلات رایانه و حل مشکلات تلفن همراه خود کافیست با کارشناسان مجرب رایانه کمک تماس گرفته و به صورت شبانه روزی از خدمات غیر حضوری رایانه کمک بهره مند شوید.
شماره های تماس از سراسر کشور:
9099071540 (تلفن ثابت)
021-7129 ( تلفن ثابت و همراه)
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 2.3 / 5. تعداد امتیازات 3
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)