نصف مردم جهان محروم از اینترنت
از ابتدای فراگیر شدن اینترنت اتصال کشورهای پشرفته و توسعه یافته جهان با چالش و مشکلاتی روبه رو نبوده است.
اما این موضوع برای کشورهای ضعیف از لحاظ های اقتصادی و فناوری دارای موانع فراوان و مشکلات مختص به خود است.
سالهاست که تلاش های بسیاری برای آن دسته از مردمی که به اینترنت دسترسی ندارند انجام گرفته که آنان نیز بتوانند جزو دسته های استفاده کننده از اینترنت قرار گیرند. ولی بخاطر همان موانعی که به آن اشاره شد پیشرفت بسیار ناچیز و کمی در این امر صورت گرفته است.
تا جایی که رسانه ((گاردین)) سوالی را با عنوان که آیا اصلا دسترسی همه ی مناطق و همه ی مردم جهان به اینترنت شدنی است؟
باید ابتدا به این موضوع توجه داشت که حتی آن دسته از مردمی که به اینترنت دسترسی دارند نیز در بحث سرعت و کیفیت استفاده از آن در بسیاری از مناطق با هم تفاوت بسیار عمده دارند.
به قول ویلیام گیبسون: ((آینده هم اکنون محقق شده و در جریان است اما بصورت عادلانه و یکسان بین مردم جهان تقسیم نشده است.))
از حدود دهه ی 1990 که کشورهای توسعه یافته قدم در اتصال به دنیای اینترنت گذاشتند، در وهله ی اول بدون هیچ چالش خاصی رشد و فراگیر شدن این موضوع در بین آنان صورت میگرفت و ادامه داشت . حتی در چند سال گذشته این نرخ رشد در بین همین دست از کشورها به صورت معقولانه و خوبی ادامه داشت برای مثال در سال 2000 تنها سه کشور با آمار رشد دسترسی بالای 50% در دنیا خودنمایی میکردند اما در سال 2017 بیش از 100کشور دارای آمار رشد دسترسی اتصال بالای 50% بودند.
اما در کنار این آمار امیدوار کننده که مربوط به کشورهای اغلب ثروتمند و توسعه یافته است در موازات همین آمار باید اعلام کرد که مثالا در 15کشور جهان امروز چیزی در حدود فقط 10% مردم به اینترنت دسترسی دارند و در 50 کشور دیگر کمتر از 30% مردم به اینترنت متصل هستند و از آن استفاده میکنند.در این کشورها به علت زیر ساخت های ضعیف در همه ی متصل کردن آن بخش عظیم محروم خود دارای موانع و مشکلات بسیاریست.
همین موضوع باعث شد که شرکت های عظیم فناوری جهان شروع به طراحی های عظیم برای آنلاین کردن ان بخش های محروم دنیا کنند.اما با بررسی پروژه های آنان میتوان متوجه شد که اینترنت طراحی شده برای این دست از کشورها از سرعت و کیفیت پایینی برخوردارند.
در یکی از اقدامات برای گسترش اینترنت در جهان میتوان پروژه بزرگ ((فیسبوک)) با نام
((FreeBasics)) را مثال زد.
((فیسبوک)) در ببرسی و تحقیقات خود متوجه شد که حتی اگر در برخی از کشورها زیر ساخت مناسب نیز فراهم شود باز به علت گران بودن گوشی های هوشمند و نرخ اینترنت موبایلی بسیاری از مردمک این کشورها توانایی خرید و استفاده ی از اینترنت را ندارند.
به همین دلیل پروژه FreeBasics را استارت زد که در آن به حدود 20 کشور دنیا اینترنت رایگان ولی محدود را عرضه کند.
محدودیت آن از حیث میزان دسترسی کاربران به سایت ها بود به معنی مشخص تر یعنی کاربران آن تنها به 20 وب سایت در نظر گرفته این پروژه دسترسی داشتند. وب سایت هایی مانند :ویکیپدیا فیسبوک وaccvweather و…
شرکت فیسبوک نیز به پاداش انجام این طرح خود نیز توانست به رقمی حدود 100 میلیون کاربر جدید در این مناطق دست یابد.
اما در اواسط اجرای این پروژه یک نظر سنجی جامع و وسیع انجام گرفت که نتایج آن از نظر آمار اجتماعی بسیار ناامید کننده بود.بدین صورت که مثالا تمامی کاربران در کشورهای نیجریه و اندونزی اعلام کردند که استفاده از اینترنت برای آنها محدود به شبکه اجتماعی فیسبوک میشود و وب سایت های دیگر نه تنها کاربردی برای آنها ندارد بلکه جزو اولویت آنها نیز محسوب نمیشود.
اما این طرح زمانی با چالش جدی خود مواجه شد که سازمان ملل در گزارشی رسما اعلام کرد:علت شروع درگیری های میانمار بین مسلمانان و بوداییان پخش اطلاعات غلط و نادرست در فیسبوک بوده و حتی در گزارشاتی دیگر ثابت شد که به علت استفاده ی فعالان شورش های خونبار قومی-مذهبی در هند از طریق واتساپ گسترشی دوچندان داشته است.
پس نتیجه حاصل ازین طرح این باید باشد که جایگزین کردن شبکه های اجتماعی مثل فیسبوک و واتساپ بجای اینترنت خسارت هایی گاه جبران ناپذیر را ارمغان خواهد آورد.
البته این تفاوت دسترسی و خسارات و مضرات این بحث فقط مربوط به کشورهای ضعیف استفاده کننده ی از FreeBasics نمیباشد.حتی در کشورهای بسیار توسعه یافته تغییرات بسیار جزیی در نحوه ی استفاده از اینترنت باعث فواید و خسارات برای هر بخش از کاربران به صورت متفاوت است.
به زبان ساده تر تفاوت در نوع استفاده از اینترنت تاثیرات فناوری در زندگی مردم هرکدام از این بخش هارا تغییر میدهد.
برای مثال دو کشور انگلستان و آمریکا را که از لحاظ فرهنگ زندگی و میزان توسعه یافتگی بسیار نزدیک و شبیه به هم میدانند باز هم تفاوت در مدل و سبک استفاده از اینترنت دیده میشود.
موتور جستجوی گوگل که مورد استفاده در تمام دنیاست اما در انگلستان از محبوبیت بیشتری برخوردارست در همین راستا نیز در آمریکا یاهو جای گوگل را گرفته است و سهمی سه برابری نسبت به سهم خود در انگلستان را دارا میباشد.
در آلمان این محبوبیت به فایر فاکس تعلق دارد و همین موضوع تغییر در علاقه به موتور جستجو خود باعث تاثیر به روی ظاهر وب در کشور آلمان شده است. وب ها در آلمان با موتورهای ((رندر)) در پنجره های متفاوت و افزونه های متفاوت تر نمایش داده میشوند که این یعنی تغییرات جزیی در نحوه استفاده از اینترنت به تاثیرات متقابل آن به نحوه ی استفاده و سلیقه استفاده و ظاهرو دیگر موارد منجر میشود.
اگر بخواهیم کشوری شاخص در این امر را نام ببریم باید به کشور چین اشاره داشت.چین برای کنترل و محدود کردن کاربران خود طرحی را با نام فایروال عظیم اجرا کرد.
فایروال عظیم امروزه بسیار پیشرفت کرده است بدین گونه که شرکت های فناوری چین به طور کامل جای خالی شرکت های ((سیسلیکون ولی )) را پر کرده اند.
یعنی حالا که جای ((گوگل)) ((آمازون)) ((توییتر)) و((فیسبوک)) در چین خالیست.
((بایدو)) و علی بابا ((ویبو)) و((تنسنت)) غول های فناوری عظیم چینی جایگزین آنها شدند.
به صورتی که در حال حاظر ارزش ((تنسنت)) و ((فیسبوک)) برابرست. ((ویبو)) از توییتر در تعداد کاربر بیش از 100میلیون پیشی گرفته . ((بایدو )) و ((علی بابا)) نیز در حد آمازون و گوگل سهم خود را در بازار جهانی پیدا کردند.
به تازگی روسیه نیز سعی در گرفتن سهم خود را آغاز کرده که با راه اندازی موتور جستجو خود با نام Yandex و همینطور فیسبوک روسی خود قدم های مثبتی را در این زمینه برداشته است.
با این حال هنوز دلایل رشد ضعیف اینترنت در مناطق محروم به روشنی مشخص نیست.شاید همانطور که گفته شد یکی از واهمه های غول های عظیم فناوری ترس از سرزنش شدن آن هم بخاطر عدم استفاده صحیح کاربران این مناطق و در نتیجه به بار آمدن خسارت های عظیم آن باشد.
شاید هم دلیل دیگر آن به زحم ننداختن خود و رها کردن مناطق بسیار دشوار برای شکوفا کردن هرچه زودتر مناطق در دسترس و هموار تر یکی از این علت ها باشد.
جهت رفع مشکلات رایانه و حل مشکلات تلفن همراه خود کافیست با کارشناسان مجرب رایانه کمک تماس گرفته و به صورت شبانه روزی از خدمات غیر حضوری رایانه کمک بهره مند شوید.
شماره های تماس از سراسر کشور:
9099071540 (تلفن ثابت)
021-7129 ( تلفن ثابت و همراه)
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 0 / 5. تعداد امتیازات 0
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)