آموزش پیدا کردن مک آدرس MAC Address در ویندوز
فهرست مطالب
بدست آوردن MAC آدرس راه های مختلفی دارد که در این مقاله به این راه ها می پردازیم.
MAC آدرس یک شناسه اختصاصی برای هر کارت شبکه است که مخفف کلمه Media Access Control Address میباشد. این شناسه یا همان ID یکتا 48 بیتی بوده وبر مبنای هگزان دسیمال نمایش داده میشود.
MAC Address ها را بر خلاف IP آدرس ها نمیتوانید عوض کنید و حتی با عوض کردن این آدرس دوباره سیستم به صورت خودکار مک آدرس اصلی را جایگزین خواهد نمود.
در واقع همین MAC آدرس ها بخاطر یکتا بودنشان هستند که باعث شناسایی یک هکر خرابکار میشوند واز طرفی به هکر ها امکان خرابکاری و سرقت اطلاعات یک سیستم را میدهند.
به این صورت که هکر MAC آدرس خود را به جای MAC آدرس قربانی خود قرار میدهند و از این پس که کلاینت ها Packet های خود را به آدرس فیزیکی سوئیچ میکنند
از این پس آنها را به کارت شبکه هکر ارسال خواهد نمود.
Packet ها معمولا شامل اطلاعات هایی مانند نام کاربری (User Name) و رمز های عبور(Password) کاربر درون شبکه هستند.
پس با این مقدمه مشخص شد که لزوم دانستن MAC Address برای هر کاربر و جلوگیری از سرقت اطلاعاتش چقدر احساس میشود.
به همین جهت گروه فنی رایانه کمک در این مطلب به شما آموزش بدست آوردن MAC آدرس ها را خواهد آموخت که چند روش هم به صورت خط های فرمان و هم بدون نیاز به خط های فرمان وجود دارند.
اگر قصد دارید MAC Address در ویندوز عوض کنید باید مطلب آموزش روش تغییر MAC Address در ویندوز را مطالعه نمایید.
چنانچه با مطالعه مطلب زیر موفق به پیدا کردن مک آدرس نشده اید می توانید از فیلم آموزشی پيدا كردن مك آدرس در ویندوز را مشاهده نمایید.
بهترین روش پیدا کردن مک آدرس در چند ثانیه
در ادامه توضیح میدم چطوری مک آدرس شبکه کامپیوتر یا لپ تاپ خود را پیدا کنید.
1)فرمان IPConfig برای بدست آوردن MAC Address
به صفحه دستورات یا همان صفحه ی CMD بروید و فرمان زیر را تیپ و سپس اینتر کنید:
Ipconfig /all
همانطور که در تصویر مشخص است این MAC آدرس به صورت مشخص که در اینجا به رنگ زرد در آمده نمایش داده خواهد شد.
2)فرمان Getmac برای بدست آوردن MAC Address:
به صفحه ی CMD وارد شوید و فرمان زیر را تایپ و اینتر نمایید:
Getmac
همانطور که میبینید برای شما مک آدرس ها نمایش داده خواهد شد.
البته شما میتوانید به صورت کاملا منظم اطلاعات کارت های شبکه و Network Connection خود را ببینید که برای این کار کافیست فرمان زیر را تایپ و اینتر نمایید:
Getmac /v /fo list
تصویر زیر نشان دهنده کارت های شبکه سیستم بعد از دادن فرمان به صورت مرتب شده میباشد.
3)فرمان ARP برای بدست آوردن MAC Address
با دادن این فرمان شما میتوانید MAC Address و IP های کامپیوتر و همچنین Device هایی که با آن ارتباط داشتید را به صورت یک لیست مشاهده کنید. برای این کار کافیست فرمان زیر را تایپ و اینتر نمایید:
ARP -a
اگر شما آدرس سخت افزار خاصی را نیاز دارید برای پیدا کردن ان باید بدون درنظر گرفتن روشن بودن فایروال خود آدرس IP را Ping کنید و بعد از آن اقدام به نوشتن فرمان کنید. برای مثال شما نیاز دارید که ادرس سخت افزاری را با IP192.168.1.3 را بدست بیاورید. برای انجام این کار فرمان را باید به صورت زیر در صفحه دستورات بنویسید:
Ping 192.168.1.3
ARP –a192.168.1.3
4)فرمان NBTSTAT برای بدست آوردن مک آدرس ها
فرمان NBTATAT به شما این امکان را خواهد داد که بتوانید MAC address کامپیوتر دیگران و آدرس سخت افزار سیستم خود را بیابید.برای این کار شما فقط نیاز به computer name و با IP سیستم مورد نظر خود دارید و بعد از آن به صورت زیر فرمان را تایپ و اینتر میکنید:
NBTSTAT –a RK-PC
و یا با داشتن IP مورد نظر برای مثال بنویسید:
NBTATAT –a 192.168.1.7
توجه داشته باشید که در تصویر زیر ما computer name و همینطور IPآدرس ها را کامل ننوشتیم و همانطور که میدانید هر آدرس و یا نامی میتوانید در آنجا قرار دهید.
5)windows PowerShell برای بدست آوردن MAC Address
شما با استفاده از این ذوش میتوانید سرعت هر کارت شبکه و Network connection زا نیز مشاهده کنید که برای این کار نیاز است ابتدا PowerShell را باز کنید و دستور زیر را در آن تایپ نمایید:
get –netadapter
اگر شما جزء آن دسته از کاربرانی هستید که به استفاده از صفحه ی دستورات علاقه ای ندارید و یا آن را دشوار و سخت و پر ریسک میدانید میتوانید MAC آدرس های خود را از روش هایی فارق از دادن فرمان ها در محیط CMD بدست آورید که در ادامه به چند روش آن اشاره خواهد شد.
6)استفاده از Device Manager برای بدست آوردن MAC address
ابتدا بهتر است بدانید که این روش برای کارت شبکه Ethernet مورد استفاده قرار میگیرد.برای انجام این کار باید ایتدا به Device Manager بروید در آنجا در بخش Network Adapters باید کارت شبکه خود را بیابید.
بعد از پیدا نمودن کارت شبکه خود با ورود به properties مانند تصویر به تب Events میرویم در پایین پنجره قسمتی با عنوان Information وجود دارد که در آنجا شما میتوانید MAC آدرس خود را یادداشت کنید.
همچنین در قسمت Details گزینه ای به نام Property وجود دارد که با تنظیم آن به روی گزینه ی Device Instance Path شما قادر به دیدن آدرس سخت افزاری در قسمت پایین پنجره با نام Value خواهید بود.
7)استفاده از Network and Sharing Center برای به دست آوردن مک آدرس
از دیگر روش های بدست آوردن MAC آدرس ها میتوان به روش استفاده از Network and Sharing اشاره داشت. برای این کار باید مراحل زیر را به دقت و ترتیب زیر انجام دهید.
ابتدا به Network and Sharing Center وارد شوید و در آن طبق عکس زیر به روی گزینه ی Connection مورد نظر خود کلیک نمایید.
با ورود به پنجره ای با نام Wi-Fi status به روی گزینه ی Details کلیک کنید در پنجره جدیدی که به ان هدایت شده اید MAC Address کاملا مشخص است.
فیلم آموزش بدست آوردن مک آدرس در چند ثانیه
چنانچه با مطالعه مطلب بالا موفق به بدست آوردن MAC آدرس کامپیوتر در ویندوز نشده اید می توانید از کارشناسان کمک رسان تعمیرات کامپیوتری و تعمیر لپتاپ رایانه کمک استفاده نمایید و مشکلات کامپیوتری خود را در کمترین زمان ممکن برطرف نمایید.
چنانچه به تازه ترین اخبار روزتکنولوژی و جدیدترین آموزش های کوتاه وکاربردی کامپیوتر و موبایل علاقه مند هستید می توانید از اینستاگرام رایانه کمک دیدن فرمایید
کارشناسان رایانه کمک میتواند شما را در حل مشکلات کامپیوتری و تلفن همراه یاری کنند
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 5 / 5. تعداد امتیازات 1
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)