تاثیر افزایش دلار بر بازار موبایل
فهرست مطالب
با گروه فنی رایانه کمک همراه باشید تا افزایش نرخ دلار و بازی بازار موبایل را بررسی کنیم
با وجود افزایش قابل توجه نرخ ارز و آینده مبهم شرکت های وارد کننده ی موبایل ، بازار موبایل روز به روز امید خود را به آینده از دست میدهد.
همچنین کامپیوترهای رو میزی (PC) و لپ تاپ ها هم مثل گذشته طرفدار ندارد؛ زیرا اکثر مردم دنیا دیگر جای این محصولات الکترونیکی را به گوشی های هوشمند داده اند. برای پی بردن به کاهش جایگاه PC در بین مردم عادی ، کافی است مراسم های با شکوهی که برای در طول سال ،برای رو نمایی از گوشی های هوشمند شرکت های بزرگ مختلف برگزار می شود را با مراسم های معرفی کامپیوتر ها است مقایسه کنید. البته برند جهانی محبوبیت گوشی های هوشمند در کشورمان جربان دارد اما دیگر تب و تاب گذشته را ندارد.
سواستفاده وارد کنندگان از گرانی بازار
از اواخر سال گذشته با افزایش نجومی دلار، شرکت های وارد کننده قیمت کالا های خود را برای جبران زیان وارد شده افزایش دادند. با این حال دولت اعلام کرد نرخ دلار ازین پس برای تمام نیاز ها ، برابر با 4200 تومان خواهد بود و هر قیمتی بیشتر ازاین قیمت قاچاق محسوب میشود.
استراتژی دولت برای ثابت نگه داشتن قیمت دلار و ممنوع اعلام کردن خرید و فروش آن، مشکلاتی فراوانی را به وجود آورد.
سود جویان کالا را به کمک ارز دولتی تخصیص یافته از طریق سامانه نیما وارد کشور می کردند و آن را به نرخ آزاد با قیمت های بسیار گزاف در اختیار مصرف کنندگان قرار می دادند یا اینکه کالاهای خور را احتکار می کردند تا در آینده سود بیشتری نسیبشان گردد. این وضعیت لطمه بزرگی به فرشگاه های ایترنتی زد که باعث خالی شدن این فروشگاه ها و کمیاب شدن کالاهای وارداتی، به ویژه گوشی های هوشمند شد.
همچنان آینده شرکت های وارد کننده مشخص نیست و هنوز هم عرضه گوشی ها یی را شاهدیم که به صورت مسافری با نرخ آزاد ارز وارد کشورد شده و طبیعتا هم قیمت بالایی دارند هم خدماتی برای آن ها ارایه نمی شود.
وضعیت کنونی بازار
برای نمونه ، گلکسی نوت 9 در برخی از فرشگاه ها با قیمت تقریبا 9 تا 10 میلیون تومان به فروش می رسد ؛ اما گارانی آن معتبر نیست و اطلاعات روشنی برای این موجود نیست؛ برخی از فروشگاه ها که همراه سرویس خاورمیانه یا عنوان گارانتی بین المللی را به عنوان گارانتی عرضه میدهند، برخی دیگر تبلت کره ای ها را بدون گارانتی میفروشند.
اگر نگاهی به وب سایت سامسونت در امارات متحده بیاندازیم ، با قیمت پایه 2964 درهمی گذاشته شده که با در نظر گرفتن نرخ حدودی 2200 تومانی درهم برای حواله های ارزی در سامانه سنا در کنار سود وارد کننده و تعرفه گمرکی ، از این طریق میتوانیم نتیجه بگیریم این کالا با قیمت صحیحی به فروش میرسد؛ اما در مقابل آن ، آیفون 10 اس 64 گیگابایتی با گارانتی 18 ماهه هماتلکام قیمت حدودی 14 میلیون و 500 هزار تومان دارد ؛ در حالی که اگر به سراغ وب سایت اپل در امارات متحده برویم ، قیمت 4229 درهمی را برای این گوشی نشان میدهد که با در نظر گرفتن شرایطی مشابه ، میتوان به قیمت حدودی 12 میلیون و 800 هزار تومانی رسید؛ در نتیجه شاهد گران فروشی کوپرتینونشین ها هستیم .
بازار موبایل کشور صرف نظر از قیمت های گران ثباتی نسبی را تجربه میکند
با توجه به قیمت های ذکر شده ، ممکن است سولاتی برای شما پیش بیاید :
- با توجه به محدودیت ایجاد شده در واردات زیاد گوشی مسافری ، محصولات بدون گارانتی سامسونگ چگونه وارد کشور و رجیستر شده اند؟
- دلیل اختلاف قیمت گذاری دو گوشی گلکسی نوت 9 و آیفون 10 اس چیست ؟
حتی با انجام محاسباتی میتوانیم متوجه شویم که شرکت سامسونگ با نرخی نزدیک ارز نیما در اختیار کاربر قرار میگیرد؛درحالی که ارز نیما فقط از طریق ثبت سفارش در سامانه ی وزارت صنعت در اختیار واردکنندگان رسمی قرار میگیرد. دلیل این موضوع چیست؟
ابراهیم درستی ، رئیس اتحادیه ی فروشندگان لوازم صوتی ، تصویری ، تلفن همراه و لوازم جانبی ، در باره ی تفاوت های موجود در قیمت گذاری دو شرکت کره ای و آمریکایی این چنین بیان کرده است :
در بحث قیمت تمامشدهی گوشیهای وارداتی، باید ۱۴درصد تعرفهی گمرکی و ارزش افزوده، ۱۸درصد سود شرکت و ۵درصد سود توزیعکننده را نیز درنظرگرفت. نمایندگی شرکتهایی همچون سامسونگ و الجی، میتوانند مابهالتفاوت قیمت را نیز از شرکت مادر دریافت کنند. بدینترتیب، با خرید کالایی هزاردلاری، مشمول معافیت قیمت تخفیفی هم میشوند. دربارهی کالاهایی مانند آیفون، چون نمایندگی رسمی شرکت مادر وجود ندارد، واردکنندگان چه بهصورت مسافری چه مجوزدار، از فروشندگان متفرقه در سراسر دنیا باید خرید کنند؛ ازاینرو، معافیت تخفیفی نیز دریافت نخواهند کرد.
همچنین دلیل بالاتر بودن قیمت آیفون این چنین بیان کرد؛ این قیمت به مواردی همچون « وجود هیجان در بازار و بد اخلاقی صنفی پیرامون واردات محصولات اپل » مرتبط میداند. در مورد منبع ارزی شرکت های واردکننده ی موبایل میگوید حدود دوماه است که به جای ارز نیما ، شرکت ها میتوانند از ارز اشخاص یا ارز حاصل از صادرات استفاده کنند .
به گفته او ، ارز حاصل از صادرات تا حدودی با ارز نیما تفاوت دارد؛ به این صورت که نرخ آن اندکی بیشتر خواهد بود و شرکت ها باید پس از تایید ثبت سفارش ، صادر کنندگانی را بیابند که کالا ی خود را صادر کرده و ارز لازم خود را از این منبع تامین کنند.
درستی درباره وضعیت کشور های وارد کننده پس ورود مقام قضایی به بحث گران فروشی این چنین گف :
تا تیرماه امسال و زمان ورود مقام قضایی به بحث گرانفروشی، ۴۸ شرکت فعال وجود داشت؛ اما ۱۷ تا ۱۸ شرکت بهاتهام گرانفروشی محاکمه شدند. در مردادماه سال جاری، وزارت صنعت و معدن و تجارت درارتباطبا نمایندگیها، ۲۰ تا ۲۵ شرکت را برای برندهایی همچون سامسونگ و هواوی اضافه کرد. ضمن اینکه تعدادی شرکت نیز برای برندهای بدون نمایندگی، مانند نوکیا و اپل از سازمان حمایت مجوز دریافت کردهاند؛ بنابراین، ازحیث واردکنندهی موبایل مشکلی نداریم و صرفنظر از شرکتهای خاطی، هماکنون حدود ۱۰۰ واردکنندهی فعال در حوزهی موبایل وجود دارد.
یکی از اهداف اجرای طرح رجیستری ، جلوگیری از قاچاق گوشی بود تا از این صورت این کالا به صورت رسمی و با خدمات پس ازفروش مناسب در اختیار مشتریان قرار بگیرد. در این طرح برای افرادی که برای استفاده شخصی خود از این کالا ها از کشوری دیگر میخریدند، امکان ثبت محصول با پرداخت تعرفه ی گمرکی و عوارض فراهم شده بود.اما با این وجود باز هم به دلیل متصل نبودن سامانه ی گمرک و ناجا، افراد میتوانستند گوشی های مسافری را به صورت انبوده و غیرقانونی وارد کشور کنند . نرخ آزاد بفروشند. ظاهرا به گفته حسین فلاح جوشقانی ، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ، این نقص فنی برطرف شده و در حال حاضر، هر شخص با کد ملی و پاسپورت خود فقط میتواند یک گوشی ثبت کند.
در گفت و گو با یکی از فروشندگان فعال در زمینه ی واردات گوشی های چینی ، در مورد وضعیت رجیستری متوجه شدیم که دیگر نمیتوان با هر کارت ملی بیش از یک گوشی را رجیستر کرد ؛ اما با متصل بودن سامانه گمرک و ناجا ممنوعیتی وجود ندارد و شرکت ها برای رجیستر کردن هر گوشی ، کارت ملی خریدار را از او طلب میکند. او میگوید ، افرادی که مشغول فروش عمده ی گوشی های مسافری هستند از ترفند هایی مانند سیمکارت هدیه ، کدهای ملی را به طور گسترده به دست می آورند.
پس یعنی فروش گوشی ها ی مسافری همچنین ادامه دارد .
او میگوید:
متصلشدن سامانهی گمرک و ناجا برای توقف واردات گوشی مسافری درنهایت، بر وخامت بازار خواهد افزود؛ چراکه هماکنون، شرکتها نیز بسیار محدودتر از گذشته گوشی وارد میکنند.
برای افزایش قدرت خرید مردم چه باید کرد؟
درنهایت ابراهیم درستی می گوید، درباره ی آینده ی بازار موبایل کشورمان دید مثبتی دارد و معتقدر است با ورود واردکنندگان جدید به شبکه ی ثبت سفارش و به تعادل رسیدن میزان عرضه و تقاضا، قیمت های گوشی های مختلف مانند اپل ، کاهش پیدا میکند.او اعتراف می کند به این موضوع که به تعلیق انداختن فعالیت واردکنندگان عمده به دلیل گران فروشی ، منجر به کمیاب شدن کالا و افزایش نجومی قیمت ها می شود ؛ اما در حال حاضر با عبور از بحران، مسئولان دقت بیشتری در زمینه قیمت گوشی وارداتی ، به خصوص آیفون میکنند . ثبت شرکت های جدید به متعادل شدن قیمت ها کمک میکند.
بازار موبایل که در دوره ای بحرانی هر روز شاهد تغییراتی شدید در قیمت بودیم اکنون در حالت پایداری به سر می برد.هرچند شرایط هنوز ایده آل و قیمت ها پایین نیامده.
شرایطی همچون نرخ حدودی 10 هزار تومانی ارز و پایین بودن سطح درآمد اکثر مردم توان خرید مردم را پایین آورده و پایداری قیمت به تنهایی نمیتواند این مسئله را حل کند.در این وضعیت دولت میتواند با راحتی بخشیدن به فرآیند ثبت سفارش برای واردات گوشی از طریق ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا ، باعث افت نسبی قیمت ها شود؛ اما در نهایت تنها راه برای منطقی شدن قیمت ها پایین آمدن نرخ ارز یا افزایش قابل توجه درآمد مردم خواهد بود.
بازار موبایل به تنهایی کاری نمیتواند پیش ببرد مگر با توجه مسئولان
شاید بتوان حداقل با به فکر افتادن به تمهیداتی برای صدور مجوز به شرکت های واجدشرایط به منظور واردات محصولات برندهای نوپایی مانند شیائومی و وان پلاس میتواند باشد که میتواند در صحنه رقابت با شرکت های نامدار سامسونگ و هواوی و اپل با قیمتی کمتر محصولات خود را عرضه کند. در این راه ما به اپراتور هاینیز برای همکاری با برند های مختلف ، امکان خرید قراردادی گوشی را در اختیار کاربرانشان قرار دهند.
جهت رفع مشکلات رایانه و حل مشکلات تلفن همراه خود کافیست با کارشناسان مجرب رایانه کمک تماس گرفته و به صورت شبانه روزی از خدمات غیر حضوری رایانه کمک بهره مند شوید.
شماره های تماس از سراسر کشور:
9099071540 (تلفن ثابت)
021-7129 ( تلفن ثابت و همراه)
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 0 / 5. تعداد امتیازات 0
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)