فناوری intel Bridge و نصب برنامه اندرویدی روی ویندوز 11
فهرست مطالب
فناوری intel Bridge و نصب برنامه اندرویدی روی ویندوز 11 به چه صورت است؟
مایکروسافت طبق گزارشهایی که داده است؛ با امکان نصب اپلیکیشنهای اندرویدی بر روی ویندوز نسخه11 کاربران را شگفت زده کرده است. در نسخههای قبل ویندوز، میتوانستیم برخی از نرم افزارهای اندرویدی را بر روی ویندوز نصب کنیم؛ اما مایکروسافت با معرفی نسخه 11 ویندوز، راهکار دیگری برای نصب نرم افزار بر روی ویندوز ارائه داده است.
قبل از اینکه ویندوز 11 توسط مایکروسافت معرفی شود؛ برای اجرای اپلیکیشنهای اندرویدی روی سیستم عامل دستگاههایمان، از شبیه سازهای ثالث مانند Bluestacks استفاده میکردیم .
نرم افزارهای شبیه سازی با اجرای نسخه مجازی از سیستم عامل اندرویدی روی سیستم ویندوزی اپلیکیشنهای اندورویدی را قابل استفاده میکنند. مایکروسافت با معرفی ویندوز 11 این راهکار را ارائه داده است که اپلیکیشنهای اندرویدی به صورت بومی بر روی ویندوز اجرا شوند.
مایکروسافت به قول گفتنی با این ارتقا جانی تازه به دنیای ویندوز بخشید. این فناوری در ویندوز 11 به فناوری (intel Bridge) معروف میباشد. در این مقاله تصمیم داریم به بررسی چگونگی این فناوری و قابلیت نصب نرم افزارهای اندرویدی با شرح بیشتر بپردازیم.
مایکروسافت و ویندوز 11
مایکروسافت در سال 2016 ویندوز 10 را به بازار عرضه نمود. و حدودا 6 سال بعد یعنی امسال شاهد رونمایی ویندوز 11 هستیم. ویندوز 11 شامل تغییرات ظاهری بسیار زیادی میباشد. یکی از همین تغییرات اساسی را در قسمت فروشگاه یا همان مایکروسافت استور میتوانیم ببینیم. ویندوز نسخه جدید قابلیت پشتیبانی از اپلیکیشنهای اندروید را به محیط کاربری خود افزوده است. همان گونه که در مقدمه اشاره کردیم
پیش از این قابلیت، کاربران سیستم مایکروسافت برای نصب و اجرای اپلیکیشنهای اندرویدی بر روی سیستم عامل ویندوز دستگاه مجبور بودند از شبیه سازهای ثالت مانند « Bluestacks » استفاده کنند ولی با ظهور ویندوز 11 اپلیکیشنهای اندرویدی به راحتی بدون استفاده از برنامه شبیه ساز به صورت مجزا میتوانند بر روی سیستم عامل نصب شوند. حالا این سوال پیش میآید؛ این قابلیت چگونه کار میکند؟
چگونگی نصب اپهای اندرویدی بر روی ویندوز
مایکروسافت مدتی پس از معرفی ویندوز 11 جزئیات بیشتری درباره نحوه اجرای اپلیکیشنهای اندرویدی بر روی ویندوز گزارش داد؛ که طبق این گزارشات قابلیتی که مایکروسافت در ویندوز 11 برای نصب اپلیکیشنهای اندرویدی استفاده میکند «زیر سیستم ویندوز برای اندروید » یا (Windows Subsystem for Android) نام دارد.
زیرسیستم ویندوز برای اندروید، به این صورت است که ویندوز برای اجرای اپ های لینوکسی یا به اختصار WSL که مجموعه ای از قابلیتهای هایپر-وی ( Hyper-V) هستند؛ امکان اجرای نرم افزارهای اندرویدی را در محیط ویندوز فراهم میکند. ویندوز و اندروید هر دو بر روی پلتفرمهای ARM و X86 اجرا میشوند با این تفاوت که ویندوز بر روی سخت افزار x86 و اندروید بر روی ARM بهتر اجرا میشود.
اغلب برنامههای اندرویدی دو نسخه ARM و X86 را دارند برای همین اگر اپلیکیشن نسخه X86 را بر روی ویندوز اجرا کنیم این برنامه به صورت بومی و بدون برنامه شبیه ساز اجرا میشود. همانطور که اگر اپ نسخه ARM را بر روی دستگاه ویندوزی مبتنی بر ARM ( سرفیس پرو ایکس) اجرا کنیم. اپ اندرویدی به راحتی اجرا میشود.
و اما اگر اپ اندرویدی مدنظر ما نسخه X86 نداشت و خواستیم بر روی ویندوز نصب کنیم چگونه این کار انجام میگیرد؟ اینجاست که فناوری اینتل بریج (Intel Bridge) به کمک ما میآید.
اینتل بریچ ( (Intel Bridge)) چیست؟ و چه نقشی در نصب اپ های اندرویدی بر نسخه ویندوز 11 دارد؟
اینتل بریج (Intel Bridge) فناوری است که اجرای اپهای اندرویدی را بر روی ویندوز 11 فراهم میسازد. در واقع به زبان ساده ایتل بریج (Intel Bridge) مجموع دستورالعملهای ARM را به گونه ای ترجمه میکند که برای پردازندههای X86 خوانا باشد.
و به همین ترتیب امکان اجرای اپلیکیشنهای اندروید را بر روی پلتفرمهای x86 فراهم می سازد. البته باید به این نکته دقت کرد؛ نباید انتظار داشته باشیم نسخه ARM اپلیکیشنهای اندرویدی بر روی ویندوز x86 به خوبی نرم افزارهای بومی ویندوز اجرا شوند.
چگونگی اجرای اپلیکیشن های اندرویدی بر روی ویندوز 11
اجرای اپلیکیشنهای اندرویدی تقریبا هیچ تفاوتی با اجرای نرم افزارهای بومی در ویندوز 11 نخواهند داشت. تنها کافیست آنها را از منو استارت پیدا کنیم و در تسکبار در صورت تمایل پین کنیم و در مواقع لازم اجرا کنیم. اپهای اندرویدی در حال اجرا در تسکبار سیستم، یک آیکون خواهند داشت و همچنین اندازه پنجره آنها را مانند نرم افزارهای بومی میتوان تغییر داد و یا Minimize و Maximize کرد.
دریافت اپهای اندرویدی برای ویندوز 11
اپلیکیشنهای اندرویدی را میتوانیم مستقیم از طریق اپ استور ویندوز پیدا کنیم و سپس نصب کنیم. اپلیکیشنهای اندرویدی در فروشگاه یا استور مایکروسافت از طریق فروشگاه آمازون عرضه خواهند شد. برای همین برای نصب اپلیکیشنهای اندرویدی علاوه بر داشتن حساب مایکروسافت باید حساب آمازون را داشته باشیم. توجه کنید اپلیکیشنهای موجود در گوگل پلی به خصوص اپلیکیشنهایی که ایرانی باشند در اپ استور آمازون یافت نمیشوند مگر اینکه بسیار معروف باشند.
هنگامی که اولین بار به اپ استور مایکروسافت برویم برای دریافت اپلیکیشن اندرویدی مد نظر به صفحه ای برای ثبت نام در آمازون هدایت میشویم و پس از طی کردن مراحل ثبت نام فرآیند دانلود و نصب اپلیکیشن اندرویدی مانند نصب اپهای ویندوزی شروع میشود وهیچ تفاوتی در این مرحله وجود ندارد و تمام فرآیندهای مربوط به نصب، بدون دخالت کاربر درپس زمینه پیش میرود و برنامه نصب و آماده اجرا میشود.
قابلیت دیگری که در فروشگاه ویندوز ارائه شده است این است که اگر وارد یک وب سایت بشویم و از ما بخواهد یک اپلیکیشن را نصب کنیم اپلیکیشن فروشگاه ویندوز به صورت خودکار اجرا میشود و فرآیند دانلود اپلیکیشن و نصب آن را انجام میدهد. همچنین قسمت جدید تحت عنوان stories در نظر گرفته شده که اطلاعات جامع از اپلیکیشنهای کاربردی و خوب در اختیار کاربران قرار میدهد. جالب است بدانید که فروشگاه جدید ویندوز 11 با سیاستهای جدید که برنامه ریزی کرده است
توسعه دهندگان اپها را تنها مجبور به ساخت در قالب پلتفرم یونیورسال ویندوز ( uwp) نمی کند؛ بلکه از این بعد میتوانند اپهای سنتی ویندوز و حتی apk را از طریق استور ویندوز منتشر کنند. همچنین توسعه دهندگان اپلیکیشنهای اندرویدی اجازه دارند میزبانی اپهای خود و روش پرداخت درون برنامه ای را برعهده بگیرند. مایکروسافت در سیاست جدید خود از حضور اغلب فروشگاهها مانند گوگل پلی وگلکسی استور سامسونگ و حتی فروشگاههای غیر اندرویدی مانند استیم و اپیک در مایکروسافت استور استقبال میکند.
محدودیت های برنامه های اندرویدی بر ویندوز 11
از آنجایی که بسیاری از قابلیتهای اپلیکیشنهای اندرویدی به خدمات موبایل گوگل ( Google Mobile Services یا بهاختصار GMS) وابسته میباشد. هنوز به طور دقیق نمیتوانیم بگوییم که اپلیکیشنهای اندرویدی بر روی ویندوز 11 تمام قابلیتهای ممکن مانند نوتیفیکیشنها، همگام سازیها یا دیگر قابلیتهای موجود در گوشیها یا تبلتهای اندرویدی را به خوبی و به نحو احسن اجرا میکنند یا ممکن است با مشکل روبرو شود. اندروید سیستم عاملی متن باز میباشد و برای همین بسیاری از اپلیکیشنهای اندرویدی علمکرد صحیح خود را وامدار API های GMS هستند.
به همین دلیل پس از اینکه هواوی تحریم شد این شرکت مجبور شد برای سیستمهای گوگل جایگزینی پیدا کند و به همین علت برخی از اپهای اندرویدی بر روی گوشیهای هواوی غیر قابل استفاده شدند. در رابطه با ویندوز 11 نیز میتوانیم بگوییم ممکن است اپلیکیشنهایی که از GMS استفاده میکنند در صورت ساید لود شدن به خوبی بر روی ویندوز 11 کار نکنند. همچنین اپها و بازیهایی که دادههای آنها از طریق گوگل درایو همگام سازی میشود دیگر بر روی ویندوز همگام سازی نمیشوند. از طرفی اپ استور آمازون از GMS استفاده نمیکند؛ ولی جای نگرانی نیست چرا که اگر یک برنامه را از طریق آمازون نصب کنیم عملکرد آن با مشکل روبرو نمیشود چرا که آمازون با ساخت API هایی جایگزین GMS به دنبال راهکاری برای اجرای برنامه های اندرویدی میباشد. اپ استور آمازون در قیاس با گوگل پلی محیط کاربری محدودتری دارد ولی اغلب اپهای معروف مانند اینستاگرام، تیک تاک و غیره را به آسانی میتوان در آن یافت کرد. .
سخن آخر
مایکروسافت با ارتقا ویندوز، نسخه جدید از ویندوز را ارائه داده است که مانند همه فناوریها با بروزرسانی شدن آن ارتقا پیدا کرده است و قابلیتهای جدید را با خود به همراه دارد. مایکروسافت با معرفی ویندوز 11 از نصب برنامههای اندرویدی به صورت مستقیم و بدون واسطه بر روی سیستم خبر داد. با استفاده از فروشگاههای نرم افزاری مایکروسافت (Microsoft Store) میتوانیم برنامههای اندرویدی را جستجو و بر روی ویندوز نصب و استفاده کنیم. البته این کار از طریق ادغام با اپ استور آمازون صورت میگیرد و باید در این فروشگاه نیز ثبت نام کرد. در نهایت فروشگاه مایکروسافت با این اقدام بستری را برای توسعه دهندگان فراهم کرده است که با ارائه اپلیکیشنهای اندرویدی با امکانات بهتر و جدیدتر بتوانند نیازهای کاربران ویندوز را فراهم کنند.
و همچنین مورد انتظار است مایکروسافت با ازتقا نسخه های بعدی ویندوز؛ در جهت برطرف کردن محدودیتهای نصب اپلیکیشنهای اندرویدی در ویندوز این قابلیت را ارتقا بخشد. امیدواریم این مقاله برای شما کاربر گرامی مفید باشد میتوانید در صورت داشتن هرگونه سوال در رابطه با نصب اپلیکیشنهای اندرویدی بر روی ویندوز 11 با کارشناسان ما در رایانه کمک از طریق شماره های 9099071540 یا 0217129 حاصل فرمایید.
نظرات و پیشنهادات خود را می توانید بصورت کامنت در صفحه رسمی اینستاگرام رایانه کمک قرار دهید.
جهت رفع مشکلات رایانه و حل مشکلات تلفن همراه خود کافیست با کارشناسان مجرب رایانه کمک تماس گرفته و به صورت شبانه روزی از خدمات غیر حضوری رایانه کمک بهره مند شوید.
شماره های تماس از سراسر کشور:
9099071540 (تلفن ثابت)
021-7129 ( تلفن ثابت و همراه)
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 0 / 5. تعداد امتیازات 0
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)
تعقیب
[…] میکنیم مطلب "فناوری intel Bridge و نصب برنامه اندرویدی روی ویندوز ۱۱" را مطالعه […]
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.