آشنایی با طرز کار اسپيکر
فهرست مطالب
آشنایی با طرز کار اسپيکر کامپیوتر
بعد از گذراندن يک روز خسته کننده و پر کار، پای کامپیوتر نشسته ايد و ايميل های خود را چک می کنيد.
اسپيکر رايانه تان روشن است و صدای دلنشين يک موسيقی آرام ، خستگی را از تن شما بيرون می کند.
تا به حال فکر کرده ايد که اسپيکرها چگونه کار می کنند.
تا پايان اين مطلب با گروه فنی رایانه کمک همراه باشید تا با نحوه کار اسپیکر ها بیشتر آشنایی پیدا کنید.
نحوه طرز کار اسپیکر :
طرز کار اسپيکر کامپیوترهای ما دقيقا مشابه طرز کار بلندگوی سبزی فروشی های دوره گرد است.
اسپيکر در واقع دستگاهی است که سيگنال صوتی را که به صورت الکترونيکی بر روی CD، نوار، DVD و يا غیره ضبط شده است، به صدای واقعی تبديل می کند و ما می توانيم آن را بشنويم.
در سيستم های صوتی ، اسپيکرها حرف آخر را می زنند؛ بهترين ضبط روی پيشرفته ترين فضای ذخيره سازی و با کيفيت ترين دستگاه ها و آمپلی فايرها، اگر اسپيکر مناسبی نداشته باشند، صدای گوشخراش و آزاردهنده ای خواهند داشت.
به منظور اين که بفهميم اسپيکرها چگونه کار می کنند، در ابتدا بايد ببينيم که «صدا» چگونه توليد می شود و ما چگونه آن را می شنويم.
زمانی یک شیء صدا توليد می کند که بتواند در هوا لرزش ايجاد کند. (البته صدا در محيط های جامد و مايع هم می تواند سفر کند.) وقتی جسمی می لرزد، ذرات هوای اطراف آن حرکت می کنند.
هر ذره ، ديگر ذرات اطراف خودش را نيز می لرزاند و به اين ترتيب صدا در هوا مسافرت می کند. فرض کنيد يک زنگوله کوچک را تکان می دهيد، بر اثر اصابت ميله داخل زنگوله به بدنه لرزش ايجاد می شود.
وقتی بدنه زنگوله می لرزد، ذرات هوای اطراف آن حرکت می کنند و به همين ترتيب صدا تا گوش ما منتقل می شود و پرده سماخ گوش را می لرزاند.
مغز اين لرزش را به صدا تفسير می کند و ما می توانيم بشنويم ؛ به همين راحتی. ميکروفن هم شبيه گوش ما عمل می کند؛ يک پرده (ديافراگم) دارد که به وسيله امواج صوتی لرزيده می شود.
سيگنالی که از ميکروفن گرفته می شود به صورت رمز درآمده و به صورت يک سيگنال الکتريکی بر روی CD يا نوار ضبط می شود.
حال نرم افزار پخش کننده (Player) يا دستگاه پخش صوت اين اطلاعات ضبط شده را به جريان الکتريکی تبديل می کند و به کمک تقويت کننده يا آمپلی فاير (Amplifier) به اسپيکرها می رساند.
در اسپيکرها عکس اعمال فوق انجام می شود؛ يعنی اسپيکر سيگنال الکتريکی را مجددا به لرزش فيزيکی تبديل می کند تا امواج صوتی ساخته شوند و ما اين امواج صوتی را می شنويم.
اگر تمامی اين مراحل به خوبی انجام شود، صدایی نزديک به صدای ضبط شده از طريق ميکروفون ، را خواهيم شنيد. در واقع اسپيکر خوب و مرغوب نوسانات دقيق و درستی را در فشار هوا ايجاد می کند تا صدای توليد شده طبيعی تر باشد. صداهای مختلفی که می شنويم به علت تفاوت هايی در دو ويژگی مهم صدا است: «فرکانس» و «دامنه نوسان» امواج صوتی.
پیشنهاد میکنم مطلب “خرید بهترین اسپیکر بلوتوث 2021” مطالعه کنید.
هرچه فرکانس امواج بزرگتر باشد، يعنی فشار هوا نوسان بيشتری دارد و با تغيير فشار هوا، صدا زيرتر يا بم تر شنيده می شود.
اما دامنه نوسان ، ميزان بلند بودن صداها را مشخص می کند، صدایی که دامنه بزرگتری داشته باشد، پرده سماخ گوش ما را بيشتر حرکت می دهد و به اصطلاح می گوييم اين صدا بلندتر است.
در اسپيکرهای سنتی يک (يا بيشتر) درايور وجود دارد؛ درايور در واقع بخشی است که با لرزش سريع يک پرده مخروطی شکل (ديافراگم) صدا توليد می کند.
ديافراگم يا cone معمولا از کاغذ، پلاستيک يا فلز ساخته شده که بصورت مخروطي قرار گرفته است. راس اين مخروط به يک ميله فلزی وصل شده است و لبه بيرونی قاعده آن به يک حلقه متصل است.
حلقه که نام آن Suspension است از ماده ای قابل انعطاف ساخته شده که به ديافراگم اجازه می دهد Suspension به راحتي حرکت کند. از طرف ديگر به يک قاب سبد مانند، به نام basket متصل است.
و اما جنس ميله فلزی ، آهن يا فلز ديگری است که قابليت مغناطيسی شدن را داشته باشد. دور آن يک سيم پيچ پيچيده شده که ميدان مغناطيسی لازم را ايجاد می کند.
وقتی اين سيم ها به قطب مثبت و منفی متصل می شوند، يک ميدان مغناطيسی دور ميله فلزی ايجاد می شود؛ يک طرف آن قطب شمال و ديگری قطب جنوب آن است.
حال اگر مثبت و منفی دو سر سيم به طور متناوب جا به جا شوند، قطب های شمال و جنوب اين ميدان هم مرتبا تغيير پیدا می کند.
از طرف ديگر زير سيم پيچ يک آهنربای حلقوی ثابت وجود دارد. فرض کنيد قطب شمال آن به طرف بالا (به سمت سيم پيچ) است.
وقتی پايين سيم پيچ قطب جنوب باشد، خود به خود به سمت آهنربای حلقوی جذب می شود. حال فرض کنيد در اين لحظه قطب مثبت و منفی سيم ها عوض شده و در نتيجه پايين سيم پيچ که تا به حال قطب جنوب بود، تبديل به قطب شمال بشود؛ در اين صورت از آهنربای حلقوی دور می شود.
همين دور و نزديک شدن به آهنربا باعث می شود، سيم پيچ و ميله فلزی درون آن حرکت کنند و در نتيجه ديافراگم هم که به ميله وصل است جا به جا می شود اين همان لرزشی است که منتظرش بوديم.
ناگفته نماند سيم پيچ به يک صفحه قابل انعطاف به نام Spider متصل است که سيم پيچ را در وضعيت خودش حفظ می کند، اما به آن اجازه می دهد که به راحتی به سمت بالا و پايين حرکت کند.
حتما مطالعه کنید: ویژگی های مهم در خرید یک هدفون خوب
لرزش ديافراگم باعث حرکت ذرات هوای اطراف آن می شود و در نتيجه صدا توليد شده و در هوا پخش می شود. هرچه فاصله عوض شدن قطب مثبت و منفی با دقت بيشتر تامين شود، صدای توليد شده طبيعی تر و به واقعيت نزديک تر است.
اغلب اسپيکرها و بلندگوهای موجود در بازار به همين روش سنتی کار می کنند، اما تکنولوژی های ديگری مثل اسپيکرهای الکترواستاتيک هم وجود دارند.
ردپای بلندگوهای سنتی را می توانيد در همه جا ببينيد؛ زنگ ساعت ، تلويزيون ، کامپیوتر ، هدفون و…
مطمئن باشيد اين بار که صدای اسپيکر کامپیوتر ، تلويزيون يا دستگاه پخش منزلتان را زياد می کنيد؛ صدای پخش شده براي شما دلنشين تر خواهد بود.
در پایان امیدواریم از این مطلب نهایت استفاده را برده باشید.
پیشنهاد مطلب : پخش نشدن صدا از هدفون در کامپیوتر
بلندگو چطونه کار میکند؟
به صورت خیلی خلاصه بلندگوها با تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی (حرکت) کار می کنند به طوری که در اسپیکرها ، جریانی از طریق سیم پیچ صدا ارسال می شود که یک میدان الکتریکی تولید می کند که با میدان مغناطیسی آهنربا تعامل دارد.
همچنین برای یادگیری ترفند های کامپیوتری و تلفن همراه جدید پیج اینستاگرام رایانه کمک و اپارات رایانه کمک را دنبال کنید.
چگونه تفاوت بلندگو اصل با تقلبی را تشخیص دهیم؟
چندین روش برای مشخص کردن و فهمین تفاوت بلندگو اصل با فیک وجود دارد
- اولین موضوع کیفیت صدا آن در بالاترین حد ممکن است، برای این که متوجه شوید یک بلندگو درست و تقلبی نیست، صدای آن را در بالاترین حد ممکن بالا ببرید و به صدای خارج شده گوش دهید، هر چه میزن نویز کمتر و کیفیت صدا بالاتر باشد بلندگو با کیفیت تر است.
- به قیمت آن هم توجه کنید برخی مواقع ممکن است یک بلندگو باکیفیت را مشاهده کنید اما قیمت آن با شکل و کیفیت آن سازگاری نداشته باشد.
- از فروشندگان مطمئن خریداری کنید اصولا افرادی که چندین سال در زمینه فروش بلندگو و اسپیکر فعالیت میکنند هیچ وقت آوازه و شهرت خود را فدای محصولات بی کیفیت و فیک نمیکنند.
گنبدی وسط باندهای و اسپیکر های بزرگ چیست؟
گنبد مرکزی بر روی باند چند دلیل بزرگ دارد، اولین مورد به دلیل این که دقیقا بالای سیم پیچ اصلی تولید کننده صدای درون باند قرار دارد باعث میشود که موج صدا ابتدا به آن برخورد کرده و بعد از بازتاب صدا را به صورت دلنشین به همه اطراف منعکس کند، اگر این گنبدی نباشد وقتی صدای را بلند کنید، صدا تیز و گوشخراش شنیده میشود. کاربرد دیگر آن محافظت در برابر آلودگی ها و گرد غبار محافظت می کند.
سخن پایانی
امیدوارم از مطالعه مطلب “آشنایی با طرز کار اسپيکر” لذت برده باشید، به یاد داشته باشید رایانه کمک یک شرکت پشتیبانی و خدمات کامپیوتری آنلاین است که میتوایند از طریق شماره های 9099071540 یا 0217129 با متخصصین رایانه کمک در ارتباط باشید و مشاوره تلفنی و اینترنتی دریافت کنید.
جهت رفع مشکلات رایانه و حل مشکلات تلفن همراه خود کافیست با کارشناسان مجرب رایانه کمک تماس گرفته و به صورت شبانه روزی از خدمات غیر حضوری رایانه کمک بهره مند شوید.
شماره های تماس از سراسر کشور:
9099071540 (تلفن ثابت)
021-7129 ( تلفن ثابت و همراه)
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 5 / 5. تعداد امتیازات 1
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)