تفاوت بین FAT32 و NTFS
فهرست مطالب
تفاوت بین FAT32 و NTFS سوال زیادی که کاربران از ما میپرسند می باشد. به همین منظور گروه فنی رایانه کمک قصد دارد شما عزیزان را با تفاوت فایل سیستم fat و ntfs در ویندوز آشنا کند.
در ادامه مطلب با ما در بررسی تفاوت بین فرمت های FAT و NTFS همراه باشید.
امروزه از مهم ترین سیستم فایل ها می توان به فایل سیستم های FAT و NTFS اشاره کرد ، اما لازم است در قدم اول با مفهوم سیستم فایل آشنا شوید.
سیستم فایل چیست ؟
سیستم فایل روشی است برای سازماندهی کردن فایل ها و پوشه ها در هر پارتیشن می باشد. در واقع شما در سیستم فایل هایی مانند fat و ntfs نحوه ذخیره کردن داده ها و نوع اطلاعات را مشخص می کنید .
این مشخصات شامل نام فایل ها ، محدودیت ها و …. که باید در هر درایوی وجود داشته باشد.
تا به امروز سیستم های مختلفی در این زمینه با پلتفرم های متفاوتی توسعه داده شده است اما از معروف ترین و پرکاربردترین آن ها می توان به سیستم فایل های NTFS و FAT32 اشاره کرد.
فرمت FAT32 چیست ؟
در اولین قسمت تفاوت بین FAT32 و NTFS باید به فرمت FAT اشاره کنیم.
فرمت FAT32 جزء قدیمی ترین سیستم هایی است که همچنان قابل استفاده می باشد. FAT32 در ویندوز 95 جایگزین سیستم فایل FAT16 شد. سیستم فایل FAT16 در سیستم عامل های dos مورد استفاده قرار می گرفت.
البته نکته قابل توجه این است که قدیمی بودن این فرمت نه تنها ایراد محسوب نمی شود بلکه جزء مزایای فرمت FAT32 می باشد. زیرا به دلیل قدمتی که دارد در بسیاری از ابزار ها و سیستم عامل های هر پلتفرمی مورد استفاده قرار می گیر د مانند کنسول های بازی و هر نوع ابزاری که از پورت های USB( فلش مموری ها ، هارداکسترنال و …) استفاده میکنند.
تنها مشکلی که قدیمی بودن سیستم فایل fat32 برای ما به وجود می آورد محدودیت هایی است که بر اثر پیشرفت فناوری در سیستم عامل ها مواجه میشویم.
فرمت NTFS چیست ؟
اکنون در قسمت تفاوت بین FAT32 و NTFS نوبت فرمت NTFS است.
حال با هم به بررسی فرمت ntfs میپردازیم ، فرمت پیش فرض ویندوز فرمت NTFS می باشد. NTFS اولین بار در یکی از نسخه های ویندوز XP مورد استفاده قرار گرفت. این سیستم فایل ویژگی های جدید تری نسبت به FAT32 دارد مانند ، ثبت تغییرات ، رمزنگاری، لینک های سخت افزاری و … .
بیشتر این ویژگی هایی که در فایل سیستم ها به وجود میآید برای بهبود بخشیدن به عملکرد سیستم عامل می باشد. در نتیجه اگر شما از سیستم عامل ویندوز استفاده میکنید بهتر است فرمت NTFS انتخاب شما باشد.
و اما حال میخواهیم به تفاوت سیستم فایل NTFS با FAT32 بپردازیم . در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
تفاوت NTFS و FAT32
در بررسی تفاوت NTFS با FAT32 ما میتوانیم به پنج مورد مهم اشاره کنیم:
- فایل سیستم NTFS تمام تغییرات داده را داخل دیسک ثبت می کند. در نتیجه زمانی که مشکلی یا خطایی در سیستم به وجود آید به صورت خودکار و بدون اینکه اطلاعی به کاربر داده شود این اطلاعات ثبت شده برای رفع مشکل به وجود آمده استفاده می شود اما سیستم فایل FAT32 از تنظیمات فایل های ذخیره شده ، دو عدد کپی متفاوت در سیستم نگهداری میشود و در صورت بروز مشکل از این فایل های بک آپ استفاده می شود.
- فرمت های FAT32 هیچگونه عملیات فشرده سازی برای فایل ها و پوشه های خود انجام نمیدهند در صورتی که در فرمت های NTFS اینطور نیست. این فرمت ها توانایی فشرده سازی فایل ها و پوشه ها را بطور جداگانه دارند. اهمیت فشرده سازی برای سرعت بخشیده سیستم می باشد. از طرفی سیستم های فایل FAT32 نمی توانند با فایل های حجیم کار کنند و محدودیت 4گیگابایت دارند. اما لازم است به شما عزیزان بگوییم رایانه کمک برای رفع این مشکل برای شما مطلبی را قرار داده اند که می توانید وارد صفحه مربوطه شوید و مشکل خود را رفع کنید.
- نکته ای دیگر در تفاوت NTFS و FAT32 این است که فرمت های NTFS تقریبا با تمامی نسخه های گوگل سازگاری دارند و جالب است بدانید حتی نسخه XP که از اولین نسخه های ویندوز است از این سیستم فایل پشتیبانی میکند. اما در سیستم عامل های مک نمی توان از این فرمت NTFS استفاده کرد در صورتی که سیستم عامل های مک از فرمت FAT32 پشتیبانی میکنند. بعضی از نسخه های لینوکس هم نمی توانند از NTFS پشتیبانی کنند. این عامل میتواند یکی از مهم ترین نقاط ضعف NTFS در قبال FAT32 باشد.
- اگر بخاطر داشته باشید در بالا گفتیم سیستم فایل FAT32 محدودیت حجم برای فایل های 4 گیگابایتی دارد. این مقدار برای پارتیشن های 2 ترابایتی می باشد. مثلا اگر از یک هارد 6 ترابایتی استفاده می کنید می توانید یه پارتیشن 2 ترابایتی بر روی آن ایجاد کنید. اما به جرئت می توان گفت سیستم فایل هیچ محدودیتی برای حجم فایل های شما ایجاد نمی کند.
- یکی دیگر از تفاوت های بسیار مهم در فایل سیستم های NTFS با FAT32 این است که شما تک فایل های بالای 4گیگابایت را نمیتوانید در فرمت های fat32 کپی و پیس کنید. یعنی اگر فلش شما بر روی فایل سیستم fat32 قرار داشته باشد شما نمیتوانید تک فایل بالای 4 گیگابایت را به صورت مستقیم درون فلش خود کپی کنید.
اگر قصد تغییر فرمت عکس های بر روی کامپوتر خود را دارید، پیشنهاد میکنم مطلب ” تبدیل آفلاین و آنلاین فرمت عکس به فرمت های دیگر ” مطالعه کنید.
وصل نشدن فلش به ضبط ماشین
( بهترین فرمت فلش برای ضبط ماشین و تلویزیون کدام است؟ )
سوال بالا یکی از عمده ترین پرسش های کاربران از کارشناسان رایانه کمک بوده است به طوری که کاربران پس از متصل کردن فلش به دستگاه، با مشکل شناسایی نشدن فلش در ضبط ماشین روبرو میشوند.
از این رو بهترین فرمت و پارتیشن بندی در فلش برای گوش دادن آهنگ و موسیقی برای ضبط ماشین FAT 32 است.
زیرا پارتیشن بندی fat 32 به دلیل الگوریتم خود فایل های سبک تری داشته و توسط سخت افزار با سرعت بیشتری خوانده میشود.
همچنین به دلیل قدیمی بودن آن با بیشتر دستگاهها سازگارتر بوده و امکان این که با مشکل شناسایی نشدن فلش در ضبط ماشین روبرو شوید، بسیار کمتر است.
خوانده نشدن فلش توسط تلویزیون
( علت مشکل اجرا نشدن فیلم در تلویزیون و سینما خانگی چیست؟ )
این مشکل هم دقیقا مانند پخش نشدن موزیک در ماشین است و کاربران باید ابتدا در پارتیشن بندی فلش fat 32 انتخاب کرده و پس از آن اطلاعات خود را به فلش انتقال دهند.
اکنون به راحتی میتوانند فایل های خود را در تلویزیون و سینما خانگی مشاهده کنید.
اما اگر فرمت فلش شما NTFS باشد با مشکل پخش نشدن فایل های درون فلش در تلویزیون روبرو میشوید.
برای حل این مشکل باید نوع پارتیشن بندی فلش خود را تغییر داده و دوباره اطلاعات خود را بروی آن بریزید.
آموزش تبدیل فرمت NTFS به FAT32
( چطوری باید فرمت فلش خود را تغییر دهیم؟ )
- برای تغییر و تبدیل فرمت FAT به NTFS و بلعکس، ابتدا باید فلش خود را به کامپیوتر متصل کنید.
- پس از آن my computer یا this pc را باز کنید.
- سپس بر روی آیکن فلش خود کلیک راست کنید.
- در این مرحله از تفاوت بین فرمت FAT32 با NTFS ، گزینه format را انتخاب کنید.
- اکنون پنجره کوچکی به شما نمایش داده میشود که در ابتدا آن، قسمت file system وجود دارد. در این قسمت میتوانید نوع پارتیشن بندی فلش خود را مشاهده کنید.
- برای تغییر فرمت NTFS به FAT32 و بلعکس، بر روی این پنجره کلیک کرده و نوع پارتیشن بندی مورد نظر خود را انتخاب کنید.
- پس از آن بر روی گزینه format پایین صفحه کلیک کنید.
- در انتها از شما سوالی مبنی بر این که ” با انجام این کار تمام اطلاعات بر روی فلش مموری به طور کلی حذف میشود، آیا از انجام این کار اطمینان دارید؟ ” از شما پرسیده میشود. برای این کار کافیست بر روی گزینه yes کلیک کنید.
- پس از آن منتظر بمانید تا فرایند تغییر پارتیشن در فلش به انتها برسد.
اگر تمام مراحل بالا را به درستی انجام داده باشید، اکنون فرمت فلش شما تغییر کرده است.
همچنین پیشنهاد میکنم مطلب ” آموزش تغییر فرمت فایل صوتی ” هم مطالعه کنید.
برنامه برای تغییر فرمت فلش مموری
( آیا برنامه ای برای تغییر فرمت فلش در ویندوز وجود دارد؟ )
بله ، برنامه های بسیاری هستند که میتوانند به پارتیشن بندی فلش بپردازند، اما هیچ کدام به اندازه روش دستی تغییر فرمت FAT32 و NTFS در فلش مموری از طریق خود سیستم، قابل اطمینان نیستند.
زیرا ممکن است در حین انجام این فرایند با ارور write protection روبرو شوید که یکی از شایع ترین مشکلات سخت افزاری در فلش است.
از این رو بهتر است برای جلوگیری از هر گونه مشکل و ایراد برای device، فرایند فرمت کردن فلش را به صورت دستی و با تنظیمات سیستمی انجام دهید.
سخن پایانی
امیدوارم از خواندن مطلب ” تفاوت بین فرمت FAT32 با NTFS ” لذت برده باشید. در این مطلب قصد داشتیم، ابتدا شما را با دو فرمت FAT32 و NTFS آشنا کرده باشیم و سپس به تغییر پارتیشن در فلش بپردازیم.
اگر در زمینه سخت افزاری و نرم افزاری با مشکل موبایل یا رایانه ای روبرو شدید، میتوانید با تماس با 9099071540 یا 0217129 تماس گرفته تا از کارشناسان به حل مشکلات کامپیوتری، مشاوره تلفنی و اینترنتی رایگان دریافت کنید.
همچنین پیشنهاد میکنم برای یادگیری ترفند های کامپیوتری پیج رایانه کمک در اینستاگرام و صفحه رسمی آن در آپارات را همراهی کنید.
نظرات و پیشنهادات خود را می توانید بصورت کامنت در صفحه رسمی اینستاگرام رایانه کمک قرار دهید.
جهت رفع مشکلات رایانه و حل مشکلات تلفن همراه خود کافیست با کارشناسان مجرب رایانه کمک تماس گرفته و به صورت شبانه روزی از خدمات غیر حضوری رایانه کمک بهره مند شوید.
شماره های تماس از سراسر کشور:
9099071540 (تلفن ثابت)
021-7129 ( تلفن ثابت و همراه)
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 1 / 5. تعداد امتیازات 1
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.