بلاکچین چیست؟
امروزه فعالیت بلاکچین محبوبیت زیادی را پیدا کرده است اما اینکه بلاکچین واقعا چیست و برای رفع چه مشکلاتی از آن استفاده میشود و چطور میتوانیم از آن استفاده کنیم سوالی است که امروز به آن خواهیم پرداخت:
همانطور که از نام آن مشخص است بلاکچین به زنجیره ای از بلاک ها گفته میشود که اطلاعاتی را در بر دارد و این تکنیک برای اولین بار در سال 1991 برای زمان بندی اطلاعات بیان شده است که امکان تغییر و دست بردن بر تاریخ اطلاعات وجود نداشته باشد. شاید بشه گفت چیزی شبیه دفتر اسناد رسمی که البته تا سال 2009 که بیت کوین به وجود اومد خیلی کاربرد چشم گیری نداشت.
بنابراین بلاک چین یه دفتر کل تولید شده است که برای همه قابل دسترس است زمانی که یه سری داده در اون ذخیره و ثبت میشن تغییر دادن آنها اصلا کار ساده ای نیست.
هر بلاک شامل یک سری داده hash بلاک و hash بلاک قبلی است داده های ذخیره شده به نوع بلاکچین بستگی دارند به طور مثال یک بلاکچین بیت کوین جزییاتی را در رابطه با تراکنش ذخیره میکند مثل مشخصات فرستنده و گیرنده و مقدار بیت کوین انتقال داده شده هر بلاک یک hash داره که hash برای بلاک مثل اثر انگشت برای آدم ها است در واقع هویت بلاک و محتویات بلاک را hash تعیین میکند و همیشه منحصر به فرد است . hash با یک مقدار اولیه ایجاد میشه و هر گونه تغییر در بلاک هش را تغییر خواهد داد. و این hash به راحتی تغییرات بلاگ را نشان میدهد به طور مثال اگر اثر انگشت یک شخص تغییر کند اون شخص دیگه اون شخص قبلی نیست از نظر هویتیه.
عنصر سومی که در بلاک ذخیره میشود hash بلاک قبلی است که در ایجاد زنجیره ای از بلاک ها موثر است و همین تکنیک باعث میشود که یک بلاک چین تا حد زیادی امن باشد
همانطور که در تصویر مشاهده میکنید بلاک ها به بلاک های قبلی خود مربوط هستند و بلاک اول که hash بلاک قبلی ندارد و خاص تر هست را genesis block می نامیم.
بنابراین اگر یکی از بلاک ها تغییر کوچکی داشته باشد دیگه از نظر بلاک بعدی معتبر نیست چون hash آن تغییر کرده است.
اما فقط hash کافی نیست چون سیستم های کامپیوتر اینقدر سریع هستند که با تغییر یک هش سریعا هش تمام بلاک های بعدی را دوباره محاسبه کنند و بنابراین بلاکچین مجدد محاسبه میشود و برای جلوگیری از این اتفاق بلاک چین از سیستم proof of work استفاده میکند که در این حالت بلاک ها با سرعت کمتری شکل میگیرند به طور مثال در بیت کوین این محاسبه برای هر بلاک معادل ده دقیقه است که تقریبا تغییر کلی یک بلاک را بسیار سخت و یا ناممکن میکند. بنابراین امنیت بلاکچین به این بستگی دارد که تا چه حد از مسئله ی Hash کردن و proof of work استفاده کند.
نکته ی دیگری که در بلاکچین باید در نظر گرفت این است که بلاک چین از P2P network استفاده میکند که همه میتوانند به آن ملحق شوند یک بلاک چین به آن شخص داده میشود. اون بلاک به همه ی کسانی که وارد سیستم بلاکچین شده اند ارسال میشود و بعد هر نود برای صحت اطلاعات بررسی میشه و زمانی که بررسی تمام شد هر نود بلاک رو به بلاک خودش اضافه میکند و بلاک هایی که دستکاری شده باشند با توافق باقی بلاک ها مورد اعتبار واقع نمیشه بنابراین اگر کسی بخواد دستکاری در بلاک ها داشته باشد میبایستی با در نظر گرفتن فرایند زمان بر proof to work بتواند 50 درصد بلاک های داخل این فضای P2P را تغییر دهد که تقریباغیر ممکن است!
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از کارشناسان رایانه کمک کمک بگیرید
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 0 / 5. تعداد امتیازات 0
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)
لینک های مرتبط
برگهها
تماس با رایانه کمک
تماس با شماره هوشمند: 9099070192
تماس با سامانه اعتباری:0217129
بزرگراه رسالت ، چهار راه دردشت ، نبش خیابان حیدرخانی ، جنب رستوران منصوریان ، شماره ۵۳۱ ، طبقه سوم