فایل سیستم چیست
فهرست مطالب
در بسیاری از مطالب آموزشی در رابطه با کامپیوتر بارها به فایل سیستم ها اشاره شده است. و همین نشان از این دارد که فایل سیستم ها از بخش های مهم یک سیستم رایانه ای هستند و مسئولیت مهمی را در سیستم شما انجام میدهند.
گروه فنی رایانه کمک در این مطلب به توضیح مفهوم فایل سیستم ها و کارایی و انواع آن ها میپردازد:
فایل سیستم (file system) به متد و روشی گفته میشود که سیستم عامل با توجه به آن داده ها را به روی دیسک و پارتیشن ذخیره سازی و ساماندهی میکند.
فایل سیستم دارای انواع مختلفی است که هرکدام از روش خاص خود برای ساماندهی Data ها به روی پارتیشن ها استفاده میکنند.در حقیقت اگر چیزی به نام file system در سیستم عامل وجود نداشت شناسایی یک فایل و محل ذخیره سازی آن کاری به شدت زمانبر و دشوار میشد.
روش کار فایل سیستم
فایل سیستم ها از روش خاص خود برای دسته بندی فایل ها بهره میبرند اما درکل از طریق Meta Data ها سعی در شناخت فایل ها دارند.
Meta Data ها نام-تاریخ ایجاد-تاریخ ویرایش-نویسنده یک فایل را در خود جای دادند و file system ها از این طریق شروع به شناخت یک فایل مکان آن و در نهایت ارائه آن میکنند.
فرض کنید که شما داخل یک مدرسه شده اید و به دنبال شخص خاصی میگردید شما در بین تعداد بسیار دانش آموزان فقط نام آن فرد را میدانید و باید فقط با دانستن همین نام اقدام به یافتن وی کنید.
اما به شخص دیگری علاوه بر دادن نام این فرد سالن مورد نظر حضور او و تعداد صندلی ها و ردیف های موجود در سالن را به او ارائه دادند و باید با داشتن این اطلاعات به پیدا کردن این فرد بپردازد. کاملا مشخص است که در حالت دوم به راحتی فرد مورد نظر پیدا شده و در حالت اول بسیار دشوار و زمان بر خواهد بود.
این مثال دقیقا هم به اهمیت وجودفایل سیستم ها و هم به روش کار آن ها اشاره دارد.
بدین صورت که سالن منظور از همان پارتیشن و یا دیسک است و شماره صندلی و ردیف ها و نام شخص همان Meta Data. است.
حالا فرض کنید که علاوه بر این اطلاعات داده شده به شخص دوم لیستی بدهند که در آن تعداد حضار وآدرس سالن حضور فرد مورد نظرش را نیز در آن قید کرده باشند. همین موضوع را اگر بخواهیم در فایل سیستم ها توضیح دهیم به استفاده از Index ها باید اشاره کنیم که یکی دیگر از موارد نیاز file system ها برای سرعت بخشیدن به کار آن هاست.
قابلیت های فایل سیستم برای کاربر
فایل سیستم قابلیت هایی همچون Hidden کردن فایل و Permission گذاری فایل ها و همچنین امکان Encrypt کردن یک فایل را به کاربران میدهد که در صورت عدم وجود فایل سیستم ها این قابلیت ها ی بسیار کاربردی هیچ گاه در اختیار یک کاربر نمی بود.
از چه file system باید استفاده کرد
فایل سیستم ها را بسته به نوع سیستم عامل خود باید استفاده کنید چون هر سیستم عاملی تنها از یک مدل فایل سیستم مخصوص به خود پشتیبانی خواهد کرد.
- فایل سیستم های ویندوزی: به چهار نوع FAT_FAT32_NTFS_ReFS تقسیم میشود.
- فایل سیستم های لینوکسی: به چهار نوع ext2_ext3_ext4_Btrfs تقسیم میشوند.
- فایل سیستم های مک: به سه نوع HFS_HFS+_MFS تقسیم شده است.
پس باید با توجه به سیستم عامل خود فایل سیستم را انتخاب نمود که در مواردی حتی با توجه به همین سیستم عامل باید از نوع قدیمی تر آن که با سیستم ما سازگاری دارد استفاده نماییم و تقریبا دست ما برای انتخاب خودسرانه file system ها بسته است.
کارشناسان رایانه کمک میتواند شما را در حل مشکلات کامپیوتری و تلفن همراه یاری کنند
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 0 / 5. تعداد امتیازات 0
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)