host رایگان استفاده کنیم یا پولی؟
فهرست مطالب
host رایگان استفاده کنیم یا پولی؟
با رایانه کمک همراه باشید در قسمت دوم آموزش وردپرس
همانطور که در قسمت اول آموزش وردپرس گفته شد برای ایجاد یک وب سایت ما قبل از هر چیز به هاست و دامنه نیاز داریم همانطور که در قسمت قبل توضیح داده شد شما به یک فضای ذخیره سازی اطلاعات (هاست) و همچنین به یک آدرس دسترسی (دامنه) نیاز دارید
Host رایگان استفاده کنیم یا host خریداری شده؟
شما میتوانید از هاست و دامنه های رایگان نیز استفاده کنید اما این نوع هاست و دامنه محدودیت های زیادی دارند و ممکن است در آینده به شدت شما را با مشکلات سایت و دامنه روبرو کند.
از دلایل اصلی که تیم فنی رایانه کمک هاست های رایگان را به کاربران خود توصیه نمیکند کیفیت پایین آنها نسبت به هاست های خریداری شده است، زیرا هاست های که به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار داده میشود، عموماً بی کیفیت بوده و پشتیبانی ضعیف تری دارند.
در واقع هاست های رایگان برای این ایجاد شده اند تا کاربرانی که قصد دارند به تازگی وارد حوضه طراحی وبسایت شوند بتوانند به صورت آزمایشی وبسایت خود را بر روی هاست های رایگان راه اندازی کنند پس و بهتر است شما برای راه اندازی سایت خود از یک سرور معتبر یک هاست و دامنه تهیه کنید.
همانطور که گفته شد تمامی اطلاعاتی که شما بر روی وب سایت خود قرار میدهید بر روی هاست ذخیره سازی میشود و زمانی که کاربران شما به طور مثال بر روی یک گزینه روی سایت شما کلیک میکنند پیام به سمت سرور هاست شما ارسال میشود و سپس پاسخ از طرف سرور شما به کاربر ارسال میشود و صفحه ی مورد نظر باز میشود. بیشتر کاربرانی که میخواهند وب سایتی طراحی کنند از هاست های خارج از کشور استفاده میکنند به این دلیل که این هاست ها میبایستی یک سخت افزار مناسب داشته باشند و همچنین این سرور ها میبایستی امنیت بسیار بالایی داشته باشند و از طرفی میبایستی از سرعت مناسبی برخوردار باشند.
چطور هاست و دامنه رو به هم متصل میکنیم ؟
شما میتوانید هر هاست را به یک یا چند دامنه متصل کنید به طور مثال هر خیابانی آدرس خاص خود را دارد زمانی که اسم یک خیابان خاص به شما گفته میشود شما دقیقا به سراغ همان خیابان میروید فرض کنید خیابان هاست است و نام خیابان دامنه ای است که شما باید از طریق این نام به خیابان مورد نظر خود دسترسی پیدا کنید.
معنای پسوند های دامنه
هر پسوندی بیانگر موضوع خاصی است به طور مثال پسوند .com پسوند بین المللی است و پسوند .ir پسوند های مرتبط به ایران است و پسوند Gov. پسوند ارگان های دولتی است شما برای اینکه دامنه ی خود را مشخص کنید میبایستی دامنه ی خود را سرچ کنید و سپس خریداری کنید .
مشخصات یک هاست خوب
ابتدا برای خرید هاست به اعتبار شرکتی که قرار است هاست را از اون شرکت تهیه کنید توجه کنید
- سیستم عامل سرور شما مهم است ، از این لحاظ که شما میخواهید سایت وردپرسی که با زبان php نوشته شده است را بر روی این هاست راه اندازی کنید بنابراین میبایستی هاست لینوکسی تهیه کنید نه هاست ویندوز چرا که زبان هاست ویندوز .net است.
- شما با استفاده از نرم افزار مدیریت هاست میتوانید هاست خود را مدیریت کنید که معروف ترین آنها direct admin و Cpanel است. زمانی خرید هاست نرم افزار هاست در آپشن ها برای شما توضیح داده شده است.
- اگر سایت شما یک سایت بسیار قوی باشد که کابران انلاین آن بیشتر از 200 کاربر باشند شما میبایستی از نظر رم و CPU یک هاست قوی تهیه کنید که به صورت اختصاصی از سی پی یو و رم استفاده کنید اما اگر سایت شما جزو دسته سایت های است که کاربران فعال زیادی ندارد میتوانید از هاست های اشتراکی استفاده کنید که رم و سی پی یو اختصاصی نیازی نیست برای شما در نظر گرفته شود
- فضای هاست رو نیز میبایستی درنظر بگیرید چرا که اگر شما اطلاعات زیادی برای ارائه داشته باشید یا مثلا از مدیاهای زیادی مجبور باشید در سایت خود استفاده کنید سعی کنید در همان ابتدا فضای هاست مناسبی به طور مثال بالای 5 گیگ در نظر بگیرید
- پهنای باند نیز فاکتوری است که ما در انتخاب هاست باید در نظر بگیرید درواقع پهنای باند به مقدار تبادل اطلاعاتی بستگی دارد که هاست شما با کاربران خود انجام میدهد که از 5 گیگ به بالا در نظر گرفته میشود
بهترین نرم افزار مدیریت هاست کدام است؟
اکنون که با مزایای یک وبسایت خود آشنا شدید وقت آن است که به نرم افزار های مدیریت هاست بپردازیم. و برخی از بهترین سیستم های اداره منابع سایت را به شما معرفی کنیم.
برنامه مدیریت هاست چیست؟
همان طور که گفته شد شما میتوانید هر اطلاعاتی را به درون هاست خود انتقال دهید تا بتوانید آنها را به کاربران خود عرضه کنید.
اما اگر این اطلاعات بسیار زیاد باشد مدیریت آنها کمی مشکل است، از این رو سیستم های مدیریت هاست وجود دارند که میتوانند شما را در اداره این کار یاری کنند.
عموما بیشتر هاست ها به صورت پیشفرض نوع سیستم مدیریت را متناسب با هاست خریداری شده در اختیار شما قرار میدهند و کاربران باید در زمان تهیه هاست به این موضوع توجه کنند که هاست آنها توسط چه نرم افزاری مدیریت host پشتیبانی میشود.
در ادامه به تعدادی از معروف ترین آنها میپردازیم.
بررسی سیستم مدیریت هاست سی پنل cpanel
یکی از معروف ترین سیستم ها برای اداره محتوا روی هاست cpanel است که بر پایه unix نوشته شده و رابط گرافیکی زیبا و ساده ای دارد. همچنین بر روی تمامی هاست های مختلف قابل اجرا است و هر فردی به سرعت میتواند با تمام تنظیمات آن آشنا شود.
سی پنل معمولا بر روی هاست های لینوکسی به بهترین شکل ممکن نصب میشود اما طبق گفته توسعه دهندگان آن به زودی نسخه متناسب با هاست های ویندوزی هم عرضه خواهد شد.
علاوه بر این موضوعات cpanel قابلیت خط فرمان هم دارد و امکان دسترسی به برنامه های Thirdparty، سازمانهای هاستینگ را می دهد که همین موضوع باعث میشود جزو بهترین سیستم های مدیریت هاست نام آن را اضافه کرد.
اما نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که برای استفاده از این کنترل پنل باید حداقل پیش نیاز های سخت افزاری ( پردازنده 500 مگاهرتزی و رم 128 مگابایتی ) داشته باشید.
از ویژگی های cpanel میتوان به ارائه سه سطح کاربری ( Adminitrator,resseler,end user ) در هاست سایت ، پشتیبانی از WHM ، کنترل آسان پهنای باند و… اشاره نمود.
بررسی سیستم مدیریت هاست پلسک plesk
Plesk یکی دیگر از پنل های مدیریت سایت است که توسط کمپانی Parallels طراحی شده است، که امکان مدیریت سرور مجازی را میدهد تا مدیران وبسایت بتوانند به بهترین شکل ممکن، سایت خود را اداره کنند.
با استفاده از plesk میتوانید فایل های خود را بر روی یک سیستم اشتراک خصوصی آپلود کنید تا برخی از کاربران شما به آنها دسترسی داشته باشند.
همچنین این سیستم ویژگی های بسیار جالبی نظیر ( قالب های آماده برای سایت، متصل کردن وب سایت به شبکه های اجتماعی، پشتیبانی از پروتکل FTP ، قرار دادن رمز عبور روی فایل های آپلود شده و… ) به طراح سایت ارائه میدهند.
بررسی سیستم مدیریت هاست دایرکت ادمین directadmin
از دیگر پنل های گرافیکی که برای مدیریت هاست معرفی شده است و در دنیا طرفداران بسیاری دارد، directadmin است.
دایرکت ادمین هم که مانند موارد بالا یک پلتفرم های هاستیمگ قدرتمند است که این امکان را میدهد تا کاربران بتوانند اطلاعات اپلود شده بر روی هاست خود را بهتر اداره کنند. همچنین این برنامه ها فقط بر روی هاست های لینوکسی نصب میشود و مکان crash شدن در هاست های دیگر با سیستم عامل ها دیگر مانند ویندوز و… هستند زیاد است.
سخن پایانی
در آخر باید گفت که سیستم های مدیریت محتوا بسیاری وجود دارند که بر روی هاست های متفاوت نصب میشوند اما مواردی که توضیح داده شده بسیار معروف هستند و توسط تیم کارشناسان رایانه کمک به کاربران که در این زمنیه سوال دارند پیشنهاد میشود.
همچنین اگر در هر بخش از مقاله با سوال یا مشکل خاصی روبرو شدید، میتوانید از طریق نظرات و شمارههای 909071540 یا 0217129 تماس گرفته و از ما مشاوره رایگان اینترنتی و تلفنی ارزان دریافت کنید.
جهت رفع مشکلات رایانه و حل مشکلات تلفن همراه خود کافیست با کارشناسان مجرب رایانه کمک تماس گرفته و به صورت شبانه روزی از خدمات غیر حضوری رایانه کمک بهره مند شوید.
شماره های تماس از سراسر کشور:
9099071540 (تلفن ثابت)
021-7129 ( تلفن ثابت و همراه)
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 5 / 5. تعداد امتیازات 1
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)
نظرات و پیشنهادات خود را می توانید بصورت کامنت در صفحه رسمی اینستاگرام رایانه کمک قرار دهید.