آموزش کامل اسمبل کردن کیس کامپیوتر
فهرست مطالب
اسمبل کردن کیس به معنای سرهم بندی و نصب قطعات یک کامپیوتر به گونه ای که شرایط استفاده از سیستم را برای شما مهیا کند است.
در این مطلب گروه فنی رایانه کمک به صورت کامل به آموزش اسمبل کردن یک کیس برای شما میپردازد:
آموزش اسمبل کردن انواع کیس های کامپیوتر مختلف
برای سرهم بندی کردن قطعات یک کامپیوتر ابتدا باید تععین کرد که سیستم مورد نظر را برای چه سطح از فعالیت و استفاده نیاز دارید سیستم ها به سه دسته کلی برحسب قدرت قطعات تقسیم میشوند که به آنها اشاره خواهیم داشت.
اسمبل سیستم های خانگی:معمولا برای دیدن فیلم یا عکس پخش و نگهداری موزیک ها و گشت و گذارهای اینترنتی مورد استفاده قرار میگیرند.پس میتوان یک چنین سیستمی را با حداقل قیمت و بدون نیاز به قطعات بسیار پیچیده گرافیکی مهندسی اسمبل نمود.
اسمبل سیستم های خانگی/اداری:علاوه بر استفاده از مواردی که در سیستم های خانگی مرسوم است از این سیستم برای استفاده از نرم افزار های آفیس و اتو کد و فتوشاپ نیز بهره میکشند.
پس باغ توجه به این موضوع باید قدرت پردازنده و کارت گرافیک آن نسبت به مدل اول کمی افزایش یابد که طبیعی است هزینه ی سرهم بندی چنین کیس و سیستمی افزایش یابد.
اسمبل سیستم های حرفه ای :سیستم های این چنینی با توجه به کاربر آن و نوع فعالیت او به چند دسته با توانایی های متفاوت تقسیم خواهد شد برای مثال سیستم حرفه ای اسمبل شده برای یک آهنگساز و صدابردار دارای کارت صدا های بسیار حرفه ای و پیشرفته است و همان سیستم اگر برای یک گرافیست طراحی شود دارای کارت گرافیک های گران و قدرتمند و همینطور کارت حافظه های قوی برای لود کردن تصاویر سنگین است.
سیستم حرفه ای مخصوص مهندسین با توجه به نیاز آنها برای انجام محاسبات سنگین و پیچیده به یک پردازنده بسیار قدرتمند متکی است.
پس قدم اول برای انتخاب توان قطعات یک کامپیوتر و سپس اسمبل کردن آن باید به این موضوع توجه کرد که سیستم خود را برای چه نوع و چه سطح از فعالیت هایی نیاز دارید.
*شما برای نصب قطعات و اسمبل کردن یک کیس باید شناخت هرچند سطحی و کم از قطعات داخل کیس داشته باشید که ما در مطلبی تحت عنوان معرفی قطعات کامپیوتر این موضوع را توضیح دادیم کخ میتوانید به آن مراجعه کنید.
آموزش مراحل اسمبل کردن قطعات:
ابتدا درب کیس را باز کنید.
برای شروع باید پاور کیس را در بالا و قسمت چپ کیس که برای همین کار تعیین شده نصب کنید.
معمولا در اکثر کیس های خریداری شده پاور کیس از قبل اسمبل شده و آماده به روی کیس وجود دارد.
مادربورد را از جعبه خارج کنید و به روی یک مکان که دارای الکتریسیته ساکن نباشد قرار دهید.توجه کنید که محل قرار گیری آن رسانا نباشد.
حالا پردازنده(CPU)را از جعبه جدا کنید و با توجه به حساسیت این قطعه با ملایمت و دقت تمام در روی مادربورد به دنبال جای آن که تماما مشخص و شبیه و اندازه خود پردازنده شماست بگردید.
CPU را در جای خود قرار دهید. در بعضی از کیس ها یک مثلث طلایی برای نشان دادن جهت صحیح نصب CPU تعبیه شده است.
اهرم کنار مادربورد را بلند کنید و با توجه به حفره ها و پین ها پردازنده را درون آن قرار دهید اگر شما این کاررا به درستی انجام داده باشید نیاز به فشار آوردن به قطعات برای نصب آن نیست و با یک حرکت CPU درون مکان خود چفت خواهد شد.
در انتها با توجه به تصویر اهرم را پایین بیاورید تا روی پردازنده را بپوشاند.
دیدی بعضی وقتا صدای کیس از کار میوفته و دیگه کار نمیکنه! میدونی دلیلش چیه و چطور میشه درستش کرد؟ مطلب ” نصب پنل صدای جلوی کیس” خوراک خودته!
بعد از اینکه CPU را در محل خود قرار دادید.مقداری خمیرحرارتی سیلیکون به میزان خیلی کم به روی ان بمالید. اگر CPU شما از مدل های دارای خنک کننده است نیاز به خمیر ندارید زیرا از قبل و توسط شرکت تولید کننده این کار انجام شده است.
در قدم بعدی باید سیستم خنک کننده CPU را به روی آن نصب کنید. تفاوتی ندارد که پردازنده شما از چه مدلی است در اکثر این موارد شما با قرار دادن خنک کننده به روی آن و فشار کم آوردن به آن در جهت پایین پین های مربوطه در هم چفت میشوند و فن خنک کننده در محل مورد نظر خود کاملا محکم میشود.(مانند تصویر زیر)
حالا باید اقدام به نصب رم کنید برای این کار رم هارا با دودست خود و با فشار یکسان در محل مورد نظر فشار کمی میدهید که دو دسته ی کوچک تعبیه شده در آن محل باعث چفت شدن رم ها شوند.نکته قابل توجه این است که در صورت موجود بودن ابتدا رم های هم رنگ را نصب کنید برای این کار به تصویر زیر نگاه کنید:
کارشناسان رایانه کمک میتواند شما را در حل مشکلات کامپیوتری و تلفن همراه یاری کنند
معمولا پورت های موجود به روی مادربورد با محل و حفره هایی که برای آن در روی کیس در نظر گرفته شده و پیلت I/O نامیده میشوندهماهنگی ندارند و اندازه نیستند پس باید با یک پیچ گوشتی و کاردک آن را خارج کنید.
بعد از آنکه پیلت را جدا کردید باید پیلت I/O مادربورد خود را در محل آن نصب کنید.برای این کار بعد از گذاشتن پیلت مورد نظر خود به روی جای کنده شده آن بعد از پیدا کردن جهت صحیح نصب آن با فشار دادن آن میتوانید داخل فضای کنده شده قرار دهید و چفت کنید.
حالا پاکت پیچ های مادربورد که داخل جعبه آن است را دربیاورید کیس خود را به پشت بخابانید و پیچ های مورد نظر را محل نصب مادربورد به بدنه پیچ کنید.
مادربورد خود را به گونه ای داخل کیس قرار دهید که محل پیچ شدن کیس و مادربورد دقیقا به روی هم و در یک راستا قرار گیرند که برای بستن پیچ ها با مشکل رو به رو نشوید.
بعد از اینکه مادربورد را به بدنه کیس پیچ کردید وقت آن رسیده تا کارت های PIC کارت شبکه و کارت صدا را اسمبل کنید.
سوکت های PCI با نام و رنگ های متفاوت به روی مادربورد مشخص شده اند.
در راستای این سوکت ها به روی بدنه کیس ورقه های نازکی وجود دارد که جهت نصب این کارت ها باید از جای خود در بیاورید بعد از از جا در آوردن این ورقه فلزی کارت را با توجه به محل قرار گیری پیچ های آن فشار دهید تا در مکان مورد نظر خود چفت و محکم شود.
در پایان این مرحله پیچ ها را ببندید تا کارت ها به کیس محکم متصل شوند.
حالا وقت آن شده که هارد درایو را درون کیس نصب کنید.
به داخل کیس نگاه کنید در سمت راست مادربورد و در قسمت پایین ان محل نصب هارد شما مشخص است که بتوانید آن را به صورت کشویی نصب کنید وپین های مربوط به کابل ها نیز در سمت راست مادربورد قرار میگیرند.
اگر قصد دارید بیش از یک هارد را دی این قسمت قرار دهید و محل ان نیز از قبل برای کیس شما تعبیه شده است دقت کنید که حتما باید بین هارد درایو های شما فاصله باشد.
درایو های نوری نیز که در قسمت بالایی همین قسمت قرار دارد را بعد از هارددرایو ها نصب کنید.
ابتدا درپوش پلاستیکی درایوهای نوری را که در قسمت جلویی کیس قرار دارد خارج کنید و DVD پلیر را در قسمت مربوط به آن هل دهید تا در جای خود چفت گردد.اگر خواستید میتوانید دوباره درپوش ها را در انتهای کار در جای خود قرار دهید.
مراحل نصب و اتصال کابل ها
کابل های خارج شده از منبع تغذیه وظیفه برق رسانی به کل سیستم را بر عهده دارند.
ابتدا کابل های برق رسان منبع تغذیه یا همان پاور را از یکدیگر جدا کنید.
دوست داری در مورد مینی کیس ها بدونی که چی هستن و چه امکانات جالبی دارن! مینی کیس چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟
بزرگترین کابل که مسئولیت برق رسانی به مادربورد را دارد همان کابل 24 پین مادربورد است.
این کابل را در محل مورد نظر کمی فشار دهید که با صدای آمده مربوط به چفت کرد آن کابل ها متصل شده اند.
روی مادربورد یک کابل 4پین نیز وجود دارد آن را بعد از پیدا کردن چفت کنید.
اگر از کارت گرافیک خیلی قدرتمند استفاده کنید این دست از کارت ها نیاز به منبع برق جدا گانه دارند که با یک کابل 6پین انرژی مورد نظر آنها تامیین میشود پس این کابل را بیابیید و به انتهای کارت گرافیک خود متصل کنید.
کابل های MOLEX به کابل های کارت درایو IDE که به صورت یک کانکتور سفید با چهار حفره بزرگ در کنار هم وجود دارند گفته میشود.
کابل های MOLEX به سوکت 4پین در سمت راست درایو متصل میگردد ولی اگر این سوکت در سمت راست درایو شما وجود نداشت در سمت چپ درایو از کابل برق مخصوص درایو SATA استفاده کنید.
از همین کابل های 4 پین MOLEX برای برق رسانی به فن ها نیز استفاده میشود.
برای منبع برق فن CPU نیز کابل متصل به فن پردازنده را باید به مادربورد متصل کنید که برای انجام این کار اگر در همان حوالی فن پردازنده خوب دقت کنید با عبارت FAN-CPU رو به رو خواهید شد که سوکت مربوطه در آن قسمت موجود است.
کابلی به نام دیتا وجود دارد که وظیفه ی آن انتقال اطلاعات از هارددرایو و درایو های نوری است.
اگر درایو شما از نوع IDE است دارای یک کابل پهن و باریک با نام IDE خواهد بود که آبی رنگ است آن را از جعبه مربوطه خارج کنید و قسمت آبی رنگ را به مادربورد و جهت مخالف را به هارد خود متصل کنید.
اما اگر درایو شما از مدل SATA باشد کابل مربوطه باریک و رنگی خواهد بود که به همان صورت قبل اقدام به نصب کابل مربوطه کنید.
اکثرا در کیس ها پورت های اضافی وجود دارند که باید کابل های مربوط به آن ها را نیز به مادربورد خود نصب کنید .
این کابل ها بسیار کوچک و دارای کانکتور های 8 پین هستند که به AUD و USB و 1394 کانکتورهای گفته شده را وصل کنید.
در پایان نیز باید کابل های مربوط به چراغ پاور و هارد و دکمه های ریست و پاور است نصب گردند.
برای انجام این کار شما به مطلب نوشته شده در این باره با عنوان اتصال سیم های جلوی کیس مراجعه فرمایید.
حالا کیس شما آماده ی روشن شدن است.
جالب است بدانید که بعد از اسمبل کردن یک کیس و روشن نمودن آن صدای بوق ها نشانگر این است که چه خطاهایی در هنگام سرهم بندی قطعات رخ داده است.
معانی متفاوت بوق ها بعد از اسمبل
1)اگر بعد از روشن کردن سیستم با یک بوق کوتاه روبهرو شدید به معنای بدون مشکل بودن کیس شما از هر جهت است.و احیانا نداشتن تصویر یا مسکلات از این دست مربوط به اتصالات مانیتور شماست.
2)اگر با صدای دو بوق کوتاه مواجه شدید خطای مورد نظر به روی مانیتور شما کاملا تشریح شده نشان داده خواهد شد.
3)بعد از روشن کردن شما صدای یک بوق طولانی و بلافاصله یک بوق کوتاه را میشنوید این به معنای مشکل در مادربورد شماست.
4)صدای یک بوق طولانی و بعد از آن دو بوق کوتاه بیانگر مشکل در کارت گرافیک شماست.
5)اگر بعد از روشن کردن سه بوق طولانی شنیدید به معنای ایراد رد کیبورد شماست.
6)بوق ها اگر طولانی و به صورت مدام و پست سر هم بودند یعنی مشکل از رم سیستم شماست.
7)بوق ها اگر ممتد بود و صدای آن مدام تغییر میکرد یعنی کم و زیاد میشد یعنی مشکل از بخش پردازنده شماست.
کیس های مختلف در دنیا وجود دارد که هر کدوم برای کار خاصی طراحی شدن، پیشنهاد میکنم قبل از خرید و اسمبل کیس یه نگاهی به مقاله ” انواع کیس های مختلف” داشته باشی که بعدا پشیمون نشی!
پرسش و پاسخ رایگان در مورد آموزش مرحله به مرحله اسمبل کردن کیس کامپیوتر
در این بخش سعی میکنیم به متداول ترین سوالات کاربران در مورد روش اسمبل کردن سخت افزار کامپیوتر اشاره کنیم پس با ما همراه باشید و در صورتی که شما هم با مشکل یا سوال خاصی روبرو بودید، از بخش نظرات با ما در ارتباط باشید و از کارشناسان رایانه کمک مشاوره خدمات کامپیوتری رایگان دریافت کنید.
هزینه اسمبل کردن لپ تاپ چقدر است؟
امروزه بیشتر لپ تاپ های به دلیل اسمبل شدن در کارخانه قیمت واحدی دارند و متناسب با سخت افزار قرار گرفته در آنها قیمت گذاری میشوند بنابراین قیمت اسمبل شده لپ تاپ توسط تولیدکننده آن مشخص میشود و کمتر خدمات کامپیوتری حاضر میشوند به خرید و اسمبل کردن لپ تاپ اقدام کنند.
اما در کل یک لپ تاپ معمولی با رم 4 گیگابایتی، نسل دوم اینتل i5، 500 گیگابایت HDD و پردازنده 1.6 گیگاهرتز و صفحه کلید مناسب در کشور های خارجی حدود 25 تا 30 هزار هزینه در بر دارد که اصلا به صرفه نیست! به همین خاطر خیلی از افرادی که قصد دارنند به لپ تاپ خریداری کنند از لپ تاپ های سرهم شده در کارخانه استفاده میکنند.
آیا کامپیوترهای اسمبل شده با کیفیت و خوب هستند؟
بسته به شرایط شما دارد ولی در کل بله با خرید قطعات جداگانه در هزینه خرید کیس به صورت آماده صرفه جویی میکنید البته اگر اهل ریسک کردن هستید.
عموما افرادی به سراغ اسمبل کردن کیس میروند که قرار است کامپیوتری مخصوص کاری خاصی طراحی کنند (مثلا گیمینگ یا کارهای گرافیک و…) به همین دلیل سعی میکنند تک به تک قطعات سخت افزاری کیس را خریده و آنها را اسمبل کنند. پیشنهاد کارشناسان رایانه کمک این است در صورتی که شناختی با پروسه جمع کردن کیس کامپیوتر ندارید این کار را به فرد متخصص بسپارید زیرا هر قطعه سخت افزای میزان قدرت و توان خود را داشته و ممکن است سازگاری با دیگر قطعات نداشته باشد از این جهت ممکن است قطعات همخوانی با یکدیگر نداشته و باعث فشار زیاد یا سوختن دیگر فطعات دیگر شوند.
قیمت خرید بهترین کامپیوتر اسمبل شده چقدر است؟
بستگی به میزان هزینه که قرار است برای اسمبل کردن کیس انجام دهید متفاوت است. اما در کل اگر میتوانید بیش از 100 میلیون تومان برای خرید و اسمبل کردن کیس کامپیوتر خود هزینه کنید مطمئن باشید بهترین کامپیوتر سرهم شده را خواهید داشت.
آیا رایانه شخصی اسمبل شده ارزان تر است؟
بله به دلیل این که قطعات سخت افزاری را به صورت جداگانه خریداری میکنید، این امکان وجود دارد که هزینه آن کمتر باشد اما همانطور که در بخش بالا به آن پرداختیم در صورتی که به عمل اسمبل کردن کیس مسلط نیستید بهتر است کیس آماده خریداری کرده و یا از کارشناس مخصوص این کار مشاوره دریافت کنید.
در آخر
فرایند باز و بسته کردن کیس که با نام اسمبل کردن کامپیوتر شناخته میشود یکی از فرایند های مهمی است که اگر با دقت انجام نشود ممکن است قطعات آسیب وارد شود. به همین دلیل در این مطلب قصد داشتیم قدم به قدم با فرایند باز و بسته کردن کیس کامپیوتر آشنا شوید. در صورتی که با مشکل یا سوال خاصی روبرو شدید میتوانید از بخش نظرات با ما در ارتباط باشید و یا با شماره 9099071540 و 0217129 با کارشناسان رایانه کمک تماس گرفته و مشاوره تلفنی تخصصی کامپیوتر دریافت کنید.
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 3.8 / 5. تعداد امتیازات 5
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)
تعقیب
[…] کردن قطعات داخل کیس را دارید پیشنهاد میشود که مطلب اسمبل کردن کیس را مطالعه فرمایید تا این کار را بدون هیچ مشکلی و به […]
[…] این مطلب هم میتواند برای شما مفید باشد: اسمبل کردن کیس […]
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.