نحوه پارتیشن بندی با cmd
فهرست مطالب
نحوه پارتیشن بندی با cmd چگونه است؟
چه طوری باید در Dos پارتیشن بندی کنیم؟
و یا چگونه به پارتیشن بندی هارد با دستور deskpart بپردازیم؟
پارتیشن بندی هارد درایو همیشه یکی از پروسه های بسیار چالش بر انگیز و مهم در ویندوز بوده است که اگر به درستی انجام نگیرد، امکان دارد کاربر پس از مدتی با ایرادات و مشکلات کامپیوتری مختلفی نظیر ( کاهش حجم هارد، کند شدن سرعت hard drive ، نبود فضای کافی برای نصب برنامه یا فابل های مهم ) روبرو شود، پس بهتر است در فرایند نصب ویندوز در مرحله پارتیشن بندی نهایت دقت را به عمل آورید و اگر با این موضوع آشنایی نیستید با کارشناسان پشتیبانی تلفنی رایانه کمک تماس بگیرید و از آنها در این زمینه کمک بخواهید.
اما اگر در زمان فرایند پارتیشن بندی هارد درایو را انجام داده باشیم اما پس از گذشت از این مرحله متوجه خطایی در این زمینه بشویم، آن وقت باید چکار کرد؟
اگر با چنین مشکلی روبرو شده اید، نگران نباشید زیرا راه های بسیاری برای پارتیشن بندی ویندوز 7 ، 8 ، 10 وجود دارد که میتوان در هر زمانی به ساخت Partition جدید از طریق دستورات CMD پرداخت. این روش بیشتر در بین کارشناسان که به تعمیر کامپیوتر میپردازند با نام ساخت پارتیشن بندی در کامپیوتر با دستورات دیسک پارت ( deskpart ) معروف است.
در واقع Diskpart ابزاری برای مدیریت هارد است، اما با استفاده از دستوراتی که دارد، دست شما را در این بخش باز میگذارد تا به پارتیشن بندی از طریق CMD در ویندوز بپردازید.
از این رو نحوه پارتیشن بندی با cmd، عنوان یکی دیگر از مطالبی است که گروه فنی رایانه کمک قصد دارد با آموزش آن در خدمت شما باشد. پس تا پایان این مطلب با ما همراه باشید تا این مطلب را به خوبی یاد بگیرید.
مدیریت پارتیشن ها با Diskpart ( آموزش پارتیشن بندی با CMD)
Managing partitions with Diskpart CMD partitioning
در مطالب قبلی به صورت کامل به موضوعات ” هارد دیسک چیست ؟ ” و ” فرق هارد دیسک عادی با SAS چیست ؟ ” پرداختیم اما همان طور که میدانید.
برای ذخیره کردن اطلاعات در هارددیسک، باید ان را به قسمت های منطقی کوچکتری تبدیل کنیم که به این عمل پارتیشن بندی یا partitioning گفته می شود.
نرم افزار های زیادی برای این منظور نوشته شده اند که هر کدام مزایا و معایبی دارند، اما ابزاری که می توانید در هنگام نصب ویندوز هم از آن استفاده کنید، ابزار Diskpart هست که در خط فرمان ویندوز یا cmd کار می کند.
در واقع Diskpart مفسر سطر فرمانی طراحی شده جهت مدیریت دیسک می باشد که می تواند پارتیشن بسازد یا آن را حذف کند و یا اندازه پارتیشن های موجود را تغییر دهد.
استفاده از این روش بسیار آسان است و نیازی به آموزش دستوراتDESKPART ندارد.
آموزش ساخت پارتیشن جدید از طریق دستورات CMD ( ساخت پارتیشن بندی با DESKPART )
Learning to create a new partition through CMD commands creating partitions with DESKPART
برای استفاده از Diskpart باید cmd را به صورت Run as administrator اجرا کنید، پس از اجرای خط فرمان cmd ابتدا دستور diskpart راتایپ کنید و وارد برنامه diskpart شوید.
برای باز شدن CMD ابتدا باید پنجره RUN را باز کنید.
برای اجرای RUN ، کلید های ترکیبی ( WINDOWS + R ) را فشار دهید.
پس از آن در پنجره باز شده عبارت CMD را تایپ کنید تا وارد محیط DOS ویندوز شوید.
اکنون میتوانید به استفاده از دیسک پارت برای حل مشکل درایو در ویندوز 10 بپردازید.
در اولین قدم مانند تصویر زیر، در منوی dos عبارت deskpart را تایپ کنید و enter را بفشارید تا دستورات مرتبط با پارتیشن بندی در منوی CMD فراخوانی شود.
در این مرحله با دستور List disk فهرستی از هارد دیسک های متصل به سیستم بگیرید. تا در ادامه نام و حجم هر کدام از درایو های شما را به صورت کامل در CMD نمایش داده شود.
همچنین یکی دیگر از قابلیت های منوی CMD ، تغییر فرمت هارد شما است که میتوانید به راحتی به انجام این کار بپردازید، در صورتی که نسبت به این موضوع اطلاعاتی ندارید مطلب ” تفاوت بین MBR و GPT در هنگام پارتیشن بندی هارد درایو ” را مطالعه کنید.
سپس با استفاده از دستور select disk تعیین کنید که از کدام هارددیسکتان می خواهید مقداری فضا جدا کنید. به عنوان مثال من قصد دارم از هارددیسک شماره 1 مقداری فضا جدا کنم.
حالا با تایپ کردن دستور create partition، یک پارتیشن جدید ایجاد می کنیم و با اضافه کردن دستور size می توانیم اندازه ای به پارتیشنی که میخواهیم ایجاد کنیم بدهیم. به طور مثال create partition primary size=3025
همچنین می توانید برای تعیین نام پارتیشن جدید از دستور assign letter استفاده کنید.
آموزش تغییر نام پارتیشن جدید از طریق دستورات CMD ( عوض کردن نام پارتیشن با DESKPART )
Change drive label in Command Prompt
اکنون که به درستی با نحوه پارتیشن بندی با CMD آشنا شدید، وقت آن است که نام درایو خود را تغییر دهید.
این مرحله بسیار آسان بوده اما دقت بالایی میخواهد.
- برای عوض کردن نام درایو در منوی CMD ، ابتدا یک بار CMD را بسته و آن را دوباره اجرا کنید.
- سپس در محیط CMD باید از فرمول داخل پرانتز ( ! :?lable ) استفاده کنید.
- توجه داشته باشید که به جای علامت سوال ( ؟ ) باید نام درایو قبلی خود را نوشته و به جای علامت تعجب ( ! ) نام که قصد دارید بر روی آن گذاشته شود را تایپ کنید.
- به عنوان مثال اگر قصد تعویض نام درایو c را داشتید , و میخواهید نام آن را به system تغییر دهید، باید عبارت label C: System را تایپ کنید یا اگر میخواهید نام درایو E خود را به tools تغییر دهید، ابتدا باید دستور label را تایپ کرده، سپس نام درایو خود که در این قسمت اسم آن E بنویسید، سپس دو نقطه را تایپ کرده و بعد از یک فاصله ( space )، نام مورد علاقه خود را تایپ کنید (label E: Tools )
- برای متوجه شدن بهتر میتوانید تصویر زیر را با دقت تماشا کنید.
این فرایند را میتوانید بر روی هر کدام از درایو های خود انجام دهید و به تغییر اسم درایو از طریق command prompt بپردازید.
سخن پایانی
در پایان امیدوارم مطلب ” پارتیشن بندی از طریق cmd “ برای شما آموزنده و مفید بوده باشد و با استفاده از آن به صورت کامل با نحوه پارتیشن بندی با CMD آشنا شده باشید.
توجه داشته باشید که برنامه پارتيشن سازي بسیاری ساخته شده است که میتوانید از آنها هم استفاده کنید، برای این کار متخصصان رایانه کمک دو برنامه (Easeus Partition Master ) و (Active Partition Manager ) را به شما معرفی میکنند که میتوانید هر دو این نرم افزارها را از سایت رسمی برنامه های کاربردی رایانه کمک، دانلود و به نصب آنها اقدام کنید.
در صورتی که سوالی در این زمینه داشتید میتوانید با کارشناسان رایانه کمک تماس حاصل فرمایید و از آنها مشاوره تلفنی و اینترنتی رایگان دریافت کنید.
ناجیان رایانه کمک به صورت شبانه روزی مانند یک اورژانس کامپیوتری آماده حل مشکلات کامپیوتری شما هستند.
تعقیب
-
[…] این کار میتوانید با پارتشن بندی هارد خود، به صورت مجزا به نصب دو ویندوز بر روی کامپیوتر خود […]
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
نظرات و پیشنهادات خود را می توانید بصورت کامنت در صفحه رسمی اینستاگرام رایانه کمک قرار دهید.
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 3 / 5. تعداد امتیازات 2
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)
سلام
مطالب سایت بسیار عالی و مفید بود .
با تشکر از مدیریت محترم و دست اندکاران سایت .
سلام
مطالب سایت بسیار عالی و مفید هست ، من ، دوستان و همکارانم در دانشگاه نهایت استفاده را داشته ایم .
با تشکر از مدیریت محترم و دست اندکاران سایت رایانه کمک .
بامید موفقیت روزافزون شما. 🙏🙏🙏