اشتراک گذاری فایل در شبکه
فهرست مطالب
اشتراک گذاری فایل درشبکه موضوعی است که امروز در سایت رسمی رایانه کمک قصد داریم به شما کاربران عزیزم معرفی کنیم .
امروزه برای انتقال فایل و تبادل اطلاعات در محیط های اداری و شرکت های بزرگ از شبکه کردن کامپیوتر ها استفاده می کنند تبادل اطلاعات، اشتراک اینترنت و صرفه جویی در خرید تجهیزات تنها بخشی از مزایای ایجاد شبکه می باشد برای ایجاد شبکه در شرکت ها و محل های علمی صرف هزینه هایی برای ایجاد شبکه مانند کابل کشی ، تهیه دستگاه ها و تجهیزات مورد نیاز شبکه و هم چنین تیم پشتیبان ضروری است از دیگر مزایای ایجاد شبکه اشتراک استفاده کنندگان (گروه ی از کابران ) از دستگاه ای مانند پرینتر ، اسکنر و ….. است و دیگر نیاز نیست برای هر سیستم یک پرینتر و اسکنر قرار دهید .برای آشنایی کامل با بحث شبکه ، از پکیچ ده مهارت استفاده کنید .
در ادامه به بررسی اشتراک گذاری فایل و پوشه ها در سیستم عامل های ویندوز ،با ویندوز های 7 ، 8 و 10 خواهیم پرداخت .
نحوه ی اشتراک فایل ها در ویندوز
شبکه در مقیاس های کوچک نیز وجود دارد دو کامپیوتر را به سادگی میتوان شبکه کرد مثلا در شبکه ای در محیطی مثلا گروه کاری یا محیط علمی در Workgroup (گروه کاری) قرار دارید زمانی که کامپیوتر شما به شبکه متصل شد از DHCP ، Ip میگیرد و به سروری که تعریف شده است متصل میشود معمولا برای 16 تا 32 کامپیوتر یک سرور قرار میدهند .
اشتراک گذاری پوشه ها و فایل ها در ویندوز 10
برای اشتراک گذاری پوشه ها و فایل ها در ویندوز 10 ، در کنترل پنل روی Network and Internrt کلیک کرده و Network and sharing center را انتخاب کنید و سپس در Change advanced sharing setting نام شبکه که در آن می خواهید عضو شوید را وارد کنید .
اشتراک گذاری پوشه ها و فایل ها در ویندوز 8
به این منظور در Network and sharing center بروید و روی Change advanced sharing setting کلیک کنید در اینجا شما می توانید عمومی یا خصوصی بودن شبکه را میتوانید انتخاب کنید و در نهایت بر روی دکمه ی Save Change را کلیک کنید .
اشتراک گذاری پوشه ها و فایل ها در ویندوز 7
برای اشتراک گذاری پوشه ها و فایل ها در ویندوز 7 در کنترل پنل به Network and sharing center بروید و Net work discovery و سپس File and Printer sharing را انتخاب کنید و در پایان تغییرات را ذخیره کنید .
اکنون شما در سیستم عامل ویندوز می توانید بر روی پوشه ای که میخواهید آن را به اشتراک بگذارید راست کلیک کرده و Share With را بزنید اکنون مانند تصویر پایین ، زیر مجموعه ی آن باز میشود و در نهایت Specific people را انتخاب کنید . اکنون شما میتوانید نام و سطح دسترسی هر فرد را انتخاب کنید .
روشی که بیان شد برای اشتراک گذاری فایل به طور خصوصی در شبکه می باشد همانطور که در بالا گفته شد نام افراد خاصی را تعیین می کنید و سطح دسترسی آن ها را تعیین میکنید منظور از تعیین سطح دسترسی این است که کسی فایل شما را باز میکند فقط آن را می تواند بخواند و یا علاوه بر خواندن میتواند آن را ویرایش کند و … که این را شما تعیین می کنید .
در ادامه نحوه ی دیگری برای انتقال فایل را بیان خواهیم کرد و هر کسی که می خواهد اطلاعات را به اشتراک بگذارد در سیستم خود ، پوشه ای را ایجاد و در بخش share , قرار میدهد و اطلاعات را داخل آن کپی میکند و این فایل برای تمام افرادی که در شبکه قرار میگیرند قابل مشاهده است به این نوع انتقال فایل در دنیای شبکه ، اشتراک گذاری اطلاعات به طور عمومی می گویند. ما در ادامه نحوه ی انجام تنظیمات جهت اشتراک گذاری اطلاعات به طور عمومی را بیان خواهیم کرد لطفا با ما همراه باشید .
استفاده از پوشه های عمومی در ویندوز
این پوشه ها در حالت پیش فرض خاموش هستند و در صورت نیاز آن ها را باید فعال کنیم برای فعال کردن این پوشه در ویندوز بروی آیکون شبکه در صفحه کلیک کرده و Network and Sharing Center را انتخاب کنید . سپس بر روی Change advanaaed sharing Center کلیک کنید برای فعال کردن پوشه ی عمومی در شبکه به بخش(public/home/work) رفته و در آن بخش Public folder sharing را فعال کنید و در پایان تغییرات را ذخیره سازی کنید . این مدل تنظیمات در ویندوز 7 و 10 نیز به همین شکل می باشد .
اشتراک گذاری فایل و پوشه ها در سیستم عامل های ویندوز ، 7 ، 8 و 10 را بیان کردیم لطفا در صورت تمایل مطلب شبکه کردن ویندوز با وایرلس را مطالعه کنید.
برطرف کردن ارور you do not have permission to access
شاید تا الان برایتان پیش آمده باشد که بخواهید فولدری را باز کنید و با ارور دسترسی به فولدر یا You don’t currently have permission to access this folder مواجه شده باشید.معنا و مفهوم این ارور مشخص است، یعنی حساب کاربری شما دسترسی برای خواندن و یا نوشتن روی فولدر مورد نظر را ندارد.در ادامه آموزش رفع این ارور را مشاهده میکنید.
- روی پوشه مورد نظر راست کلیک کنید و Properties بگیرید و وارد تب Security بشید
- بر روی دکمه Edit کلیک کنید و در پنجره باز شده گزینه Add را انتخاب نمایید
- نام کاربری خود را وارد نماید و بروی Check names کلیک کنید و دکمه OK را انتخاب نمایید
- بر روی نام کاربری خود کلیک کنید و به آن دسترسی Full Control بدهید و تمامی پنجره های باز را OK کنید.
جهت رفع مشکلات رایانه و حل مشکلات تلفن همراه خود کافیست با کارشناسان مجرب رایانه کمک تماس گرفته و به صورت شبانه روزی از خدمات غیر حضوری رایانه کمک بهره مند شوید.
شماره های تماس از سراسر کشور:
9099071540 (تلفن ثابت)
021-7129 ( تلفن ثابت و همراه)
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 3 / 5. تعداد امتیازات 2
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)