چگونه نقشه سایت را حذف کنیم؟
فهرست مطالب
نقشه سایت یا Sitemap پل ارتباطی وب سایت با موتور جستجو می باشد. بسیاری از کاربران فکر می کنند با هر بار تغییر صفحه در گوگل وبمستر ، نقشه سایت سایت را به روز رسانی کنند تا سئو سایت شان کاهش نیابد. اما لازم به ذکر است گوگل خودش به صورت خودکار این کار را برای شما انجام می دهد. برای مطالعه بیشتر در مورد نقشه سایت و چگونگی ایجاد آن می توانید به لینک مربوطه مراجعه کنید.
با گروه فنی رایانه کمک همراه باشید تا با چگونگی حذف نقشه سایت بیشتر آشنا شوید.
نقشه سایت یکی از قسمت های حیاتی برای ایندکس صفحه وب سایت می باشد. بعد از اینکه نقشه سایت خود را ایجاد کردید و در مرورگر ثبت کردید، باید نحوه عملکرد نقشه سایت را زیر نظر گرفت ، اگر نقشه سایت از کدهای XML خوب استفاده کند قطعا آدرس های معتبر و تمیزی را برای ربات های خزنده فراهم می کند و نیاز های دیگر مرورگر را فراهم می کند.
Sitemap می تواند URL های موجود در نقشه را در اختیار ربات های خزند که بعدا به سایت شما مراجعه می کنند قرار بگیرد.
شاید برایتان این سوال پیش بیاد چگونه متوجه شویم نقشه سایت به درستی کار می کند؟
برای بررسی نحوه عملکرد نقشه سایت ابزار های اعتبار سنجی زیادی وجود دارد. این ابزار ها شامل : Screaming Frog، Sitemap Validatorو SeoSiteCheckupمی باشد. اما برای بررسی نحوه عملکرد سایت مپ با کمک ابزار گوگل وبمستر می توان به جزئیات بیشتری به دست آورد.
برای مشاهده خطاهای نقشه سایت ابتدا باید وارد حساب گوگل ویمستر تولز خود شوید. حال گزینه Crawl را انتخاب کنید و سپس بر روی گزینه Sitemaps کلیک کنید.
در اینجا گوگل آمار مرتبط با نقشه سایت شما را نشان می دهد.
در این قسمت تعداد صفحات ، تصاویر ، ویدیو ها و تمام محتوای سایت که در گوگل ایندکس شده قابل دسترس می باشد. در صورتی که نقشه سایت شما با خطا مواجه شود در قسمت Issues علت آن خطا نشان داده می شود.
رفع خطاهای Sitemap :
- خطای URLs not Accessible : این خطا در صورتی نمایش داده می شود که تلاش برای دسترسی برخی از URL های موجود در نقشه سایت دچار مشکل شده است.
برای رفع خطای URLs not Accessible باید از اینکه آدرس صفحه مورد نظر به درستی در نقشه سایت وارد شده است مطمئن شویم، سپس محتوای فایل Robots,txt را بررسی کنید تا به طور ناخواسته از دسترسی خزنده های گوگل به صفحه مورد نظر جلوگیری کنید.
- خطای URLs not followed : این خطا در واقع بیان می کند که گوگل نمی تواند نقشه سایت شما را به صورت کامل پردازش کند زیار بعضی از آدرس ها چندبار ریدایرکت شده اند. پیشنهاد گوگل برای رفع این خطا این است که آدرس URL های جدید را با صفحات قدیمی در نقشه سایت جایگزین کنید.
- خطای URL not allowed : این خطا برای این است که گوگل در نقشه سایت شما آدرس های نامعتبر را تشخیص داده است. آدرس های سطح بالاتر از آدرس نقشه سایت برای گوگل نامعتبر می باشد. بنابراین اگر نقشه شما در آدرس http://example.com/file/sitemap.xml باشد، گوگل آدرس هایی مانند http://example.com/xyz.php را نامعتبر تشخیص میدهد. برای رفع این خطا باید نقشه سایت را به دایرکتوری ریشه سایت منتقل کرد.
- خطای Compression Error : علت خطای Compression Error فشرده سازی نقشه سایت شما می باشد. برای رفع این مشکل باید آن را از حالت فشرده خارج کرده و دوباره به گوگل وبمستر تولز معرفی کنید.
- خطای Empty Sitemap : این خطا نشان دهنده خالی بودن نقشه سایت می باشد. یعنی گوگل و ربات های گوگل نمی توانند هیچ لینکی را داخل نقشه سایت شما شناسایی کنند. اگر نقشه سایت شما خالی باشد آن را کامل کرده و دوباره به گوگل وبمستر تولز معرفی کنید.
ولی اگر نقشه سایت شما خالی نبود، گوگل نمی توانست لینک موجود در نقشه سایت را شناسایی کند، دستورالعمل های گوگل را برای تنظیم و تغییر نقشه بکار گیرد. به احتمال زیاد نقشه سایت شما دارای کدهای ناشناسی برای گوگل وبمستر است.
- خطای Sitemap file size error. Your sitemap exceeds the maximum file size limit : یکی از مشکلاتی که به ندرت در خطاهای نقشه سایت به وجود می آید، خطای حجم فایل نقشه سایت می باشد ، زیرا هیچ نقشه سایتی حجم بالاتر از 50 مگابایت نخواهد داشت. اگر نقشه سایت شما بیشتر از این حجم باشد باید آن را به تکه های کوچک تری تقسیم کرد و هر بخش را جداگانه به گوگل وبمستر تولز معرفی کرد.
- خطای Invalid Attribute Value : علت بروز این خطا تگ های نادرستی است که در نقشه سایت وجود دارد. ممکن است ویژگی یک تگ نامناسب باشد و گوگل نمی تواند آن را تشخیص دهد. محتوای درون فایل نقشه سایت خود را بررسی کرده و بعد خطاهای آن را رفع کنید.
- خطای Invalid Date : زمانی این خطا نمایش داده می شود که نقشه سایت شما یک ورودی تاریخ نامعتبر داشته باشد. برای رفع این خطا باید به تاریخ لینک های ورودی نقشه سایت خود توجه کرد. نقشه سایت گوگل از رمزنگاری ISO-8601 استفاده می کند که خود شامل دو نوع فرمت تاریخ است:
- به صورت 14/04/2017 ؛ 4 رقم برای سال ، 2 رقم برای ماه و 2 رقم برای روز استفاده می شود.
- به صورت 2014-04-12 :00 + 15 : 00 :18TT21 ؛ چهار رقم برای سال ، 2 رقم برای ماه ، 2 رقم برای روز می باشد، حرف TT برای اعلان ساعت با دقیقه ها و ساعت های دورقمی و + برای اعلان منطقه زمانی دو رقمی برای ساعت و دقیقه می باشد.
- خطای Invalid Tag Value : خطای Invalid Tag Value مانند خطای قبل از مقدار تگ ها می باشد. محتوای درونی نقشه سایت خود را خالی از هر کد ناشناسی نمایید و دوباره آن را به گوگل وبمستر تولز بشناسانید.
- خطای Invalid URL : این خطا به علت وجود آدرس نامعتبر به وجود می آید. ممکن است در لینک های داخل نقشه سایت شما آدرس هایی با کاراکتر های نامعتبر وجود داشته باشد، مانند خط فاصله ، گیومه و … . برای رفع این مشکل می توانید لینک ها را در تب های دیگر باز کرده و از صحیح بودن آن ها اطمینان پیدا کنید.
- خطای Invalid URL in sitemap index file: incomplete URL : زمانی شما این خطا را مشاهده می کنید که نقشه سایتتان به درستی ایندکس نشده باشد. قبل از هر چیزی از آدرس دهی صحیح فایل نقشه سایت و حذف نشدن نقشه سایتتان مطمعن شوید.
- خطای Invalid XML: too many tags : این خطا به علت تگ های تکراری ظاهر می شود. بعضی از تگ ها تکراری بوده اما بعضی از تگ ها نمی توانند تکرار شوند. کدهای نقشه سایت خود را بررسی کنید و دوباره به گوگل وبمستر تولز معرفی کنید.
- خطای Missing XML Attribute : اگر یکی از تگ های الزامی در نقشه سایت را حذف کرده باشید با این خطا موجه می شوید. یک بار به صورت کامل تگ های نقشه سایت خود را بررسی کنید و بعد دوباره نقشه سایت را به گوگل وبمستر تولز معرفی کنید.
- خطای Missing XML tag : زمانی که تگ های حذف شده یا نامعتبر رخ دهد این خطا نمایان می شود. برای اطلاع از نحوه استفاده از تگ ها به دستورالعمل های ساختار نقشه سایت توجه کنید.
- خطای Missing thumbnail URl : این خطا در سایت هایی که ویدیو دارند به وجود می آید زیرا ممکن است لینک معتبر با آدرس اشتباهی داشته باشند.
- خطای Missing Video Title : اگر ویدیو ها عنوان نداشته باشند و یا با تگ title مشخص نشده باشند این خطا به وجود می آید.
- خطای Incorrect Sitemap index format: Nested Sitemap indexes : اگر از چند نقشه سایت استفاده می کنید و یا لینک نقشه سایت را در داخل همان نقشه سایت قرار داده اید حذف کنید. این خطا به علت این دو مورد اعلام می گردد.
- خطای Parsing Errore : اگر در کد های نقشه سایت شما خطاهای دستوری وجود دارد این خطا بروز می دهد. برای رفع این ارور به سایت شناسایی مراجعه کنید و دستورات W3C نقشه سایت خود را بررسی کنید.
- خطای Temporary error : خطای Temporary Error متوقت بوده و به صورت خودکار از بین می رود. اگر هنوز ارور باقی ماند، نقشه سایت خود را دوباره به گوگل وبمستر تولز معرفی کنید.
- خطای Too many sitemaps in sitemap index file : اگر فایل ایندکس سایت شما بیشتر از 50000 نقشه سایت باشد این خطا به وجود می آید. برای رفع این مشکل فایل ایندکس خود را تغییر دهید . نقشه سایت را دوباره به گوگل وبمستر تولز معرفی کنید.
- خطای Too many URLs in sitemap : اگر فایل نقشه شما بیشتر از 50000 لینک داشته باشد ممکن است این خطا به وجود آید. برای رفع این مشکل فایل نقشه خود را به تکه های کوچک تر تقسیم کرده و هر کدام را به صورت جداگانه به گوگل وبمستر تولز معرفی کنید.
- خطای Unsupported format : گوگل فقط می تواند سایت شما را با فرمت XML شناسایی می کند که در کد های خود حتما باید تگ های معتبر داشته باشد. اگر سایت شما از این قانون پیروی نکند این خطا به وجود می آید. برای حل این مشکل باید کد های نقشه سایت خود را بررسی کنید.
- خطای Path mismatch: Includes www : به علت وجود WWW در صفحه سایت ممکن است در سایت شما صفحه X با عبارت www در آدرس خود باشد و در نقشه سایت شما عبارت حتما تاکید شود.
- خطای Path mismatch: Missing www : این ارور به دلیل نداشتن www در نقشه سایت به وجود می آید. ممکن است ذر سایت شما صفحه X بدون عبارت www در آدرس خود همراه باشد و در نقشه سایت شما عبارت www تاکید شده باشد. در این صورت باید آن را بیابید و www را وارد کنید.
- خطای Incorrect namespace : این خطا به علت استفاده از یک تگ ناشناس و نامناسب در محتوای نقشه سایت باشد. همچنین لینک های غلط املایی هم علت بروز چنین اروری می تواند باشد. برای حل این مشکل دستورالعمل های گوگل برای ساخت نقشه سایت را بررسی کنید و آدرس مقصد را چک کنید.
- خطای Leading whitespace : مانند قبل باید فایل های ورژن درج شده باشد. در غیر این صورت گوگل از خواندن محتوای آن جلوگیری می کند. برای رفع مشکل آن باید فایل نقشه سایت خود را بازکنید و ساختار آن را تصحیح کنید.
- خطای HTTP error (specific code) : این خطا یکی از رایج ترین خطاهای نقشه سایت است که با نیافتن نقشه سایت توسط گوگل وبمستر تولز اعلام می شود. ابتدا مطمئن شوید آدرسی که به عنوان آدرس نقشه سایت به گوگل وبمستر تولز معرفی کردید درست باشد. اگر آدرس درست بود جریان را با هاست خود در میان بگذارید. این ارور ممکن است زمانی که سرور پاسخ مناسب ندهد نیز اتفاق افتد.
- خطای Thumbnail too Large : زمانی که تصاویر بندانگشتی ویدیو های سایت بیش از حد بزرگ باشد این ارور به وجود می آید. برای رفع این مشکل آن ها را حداقل 160 تا 120 پیکسل نموده و نقشه را دوباره به گوگل وبمستر معرفی کنید.
- خطای Thumbnail too small : زمانی که تصاویر بند انگشتی ویدیو های سایت بیش از حد کوچک باشند این خطا به وجود می آید. برای رفع این مشکل آن ها را حداقل 160 در 120 پیکسل تغییر داده و نقشه را دوباره به گوگل وبمستر معرفی کنید.
- خطای We couldn’t find your verification file : زمانی که نقشه سایت لینک هایی داشته باشد که به جایی ختم نمی شوند این ارور رخ می دهد. ممکن است لینک فایل ها و یا صفحات شما تغییر کنند و یا آن ها را حذف یا انتقال داده باشید. تمام موارد را به صورت دستی بررسی گرده و احتمالات را از بین ببرید. اگر همچنان این خطا باقی ماند می توانید با پشتیبانی هاست خود تماس بگیرید تا مشکل شما را برطرف کنند.
- خطای Video location and play page location are the same : اگر یک آدرس صفحه چند ویدیو داشته باشد این ارور به وجود می آید. برای رفع آن باید از تگ های عنوان به صورت صحیح استفاده کنید.
- خطای txt Blocking : فایل Robots.txt را بررسی کنید و دسترسی نقشه سایت خود را برای گوگل وبمستر تولز محقق سازید. این خطا به دلیل امکان عدم دسترسی ربات گوگل به نقشه سایت شما است که توسط فایل Robots.txt تعیین شده است.
نتیجه گیری
Sitemap به مرورگر جستجوگر کمک می کند که وب سایت و صفحات آن را راحت تر ایندکس کنند و این موضوع ، دیده شدن سایت در مرورگر های جستجوگر را بهبود می بخشد.
اگر از قبل نقشه سایت را ساخته اید، آن را به گوگل وبمستر تولز معرفی کنید تا با هشدارها و خطاهای نقشه سایت خود مقابله کنید. تمیز نگهداشتن فایل نقشه سایت بسیار مهم و با اهمیت است در نتیجه بهتر است هر از گاهی سلامت آن را بررسی کنید.
جهت رفع مشکلات رایانه و حل مشکلات تلفن همراه خود کافیست با کارشناسان مجرب رایانه کمک تماس گرفته و به صورت شبانه روزی از خدمات غیر حضوری رایانه کمک بهره مند شوید.
شماره های تماس از سراسر کشور:
9099071540 (تلفن ثابت)
021-7129 ( تلفن ثابت و همراه)
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 0 / 5. تعداد امتیازات 0
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)