تفاوت هارد های مکانیکی با هاردهای جامد
فهرست مطالب
تفاوت هارد های HDD با هارد های SSD این هارد ها موضوع کاربردی امروز رایانه کمک می باشد جهت کسب اطلاعات بیشتر همراه رایانه کمک آنلاین باشید.
مقایسه هارد دیسک HDD و SSD
مهمترین تفاوت هارد های HDD با هارد های SSD طرفیت آنها می باشد.
هاردهای مکانیکی یا همان Hard Disk Drive یکی از منابع بسیار قدیمی ذخیره سازی اطلاعات می باشد .
هاردهای مکانیکی از ظرفیت های 20 گیگا بایتی یا 40 گیگبایتی شروع شده و تا چند ترابایت عرضه میشوند.
این هاردها دارای تکنولوژی منحصر به فردی هستند که به سازندگان خود اجازه میدهند تا ظرفیت آن را به شکل قابل توجه ای افزایش دهند.
سرعت این هارد ها در چند سال اخیر افزایش پیدا کرده که خیلی مورد توجه همگان قرار گرفته است ولی خب محدودیت های زیادی هم در مورد سرعت اینگونه هارد ها وجود دارد که ممکن است همین موضوع باعث شده باشد تا مهندسین هاردهای جامد یا solid State Drive را تولید کنند.
این هاردها سرعت بالاتری نسبت به هاردهای مکانیکی دارند ولی خب به علت مکانیزم متفاوتی که در هاردهای جامد مورد استفاده قرار میگیرد ، موضوع ظرفیت این هارد ها مسئله ای است که سازندگان با آن سروکار دارند. با اینکه تکنولوژی روز به روز در حال پیشرفت است و در این باب به گونه ای بوده است که ظرفیت این هارد ها از 60 یا 64 گیگابایتی به 1 ترابایتی افزایش پیدا کرده است.
گروه فنی رایانه کمک قصد دارد در این مقاله مسائلی که درباره سرعت ، ظرفیت و پایداری هاردهای جامد و هاردهای مکانیکی را در اختیار شما عزیزان قرار دهد تا تمامی سوالات مهم شما برطرف شود.
تفاوت هارد SSD با HDD از نظر سرعت
سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات دیگر تفاوت هارد های HDD با هارد های SSD می باشد.
در هاردهای H.D.D یک صفحه مکانیکی وجود دارد که اطلاعات را برروی بخش های مختلف آن ذخیره می کند و یک پلاتر چرخشی به اطلاعات آن دسترسی پیدا میکند.
برای اینکه یک فایل آماده خواندن یا آماده نوشتن شود ، پلاتری که دارید را در این هارد باید به صورت چرخشی در سطح این صفحه مغناطسی چرخیده و به بخش های مختلف دسترسی پیدا کند تا بتواند اطلاعات را بخواند .
امکان دیگری نیز برای این هارد ها وجود دارد که کاربران بتوانند به صورت همزمان ، اطلاعات مختلفی را در بخش های مختلف ارسال کنند ، این موضوع باعث میشود تا کاهش سرعت انجام عمل انتقال فایل در این هارد ها را مشاهده کنیم.
اما در هارد های SSD موضوع خیلی فرق دارد، در این هارد ها اطلاعات در بخش های Cell ذخیره میگردد و دیگر خبری از صفحه مغناطیسی و پلاتر چرخشی نیست.
این موضوع باعث میشود تا اطلاعات بعضی از اوقات میان سلول ها انتقال پیدا کند برای همین انجام دادن همزمان انتقال فایل ها در بخش های مختلف موضوعی نیست که بخواهد بر روی سرعت انتقال اطلاعات تاثیری بگذارد.
عملکرد این سلول ها به همین دلیل به این شکل در آمده است و مهندسین بر این موضوع کاملا آگاهی دارند .
به همین دلیل سرعت هارد های جامد خیلی بیشتر از هارد های مکانیکی است.
fragmentation
هارد های HDD برای انتقال اطلاعات ، الکترون ها را به سمت دروازه میفرستند، این موضوع باعث میشود که هارد های جامد خراب شوند و کنار گذاشته شوند.
اما به دلیل وجود صفحه های مغناطیسی در هارد های مکانیکی ، موضوع تکه تکه شدن اطلاعات وجود ندارد و به مرور زمان عملکرد این هارد ها مانند هارد های جامد تغییر نمیکنند.
البته شاید الان این تصور برای شما به وجود آید که طول عمر HDDها بیشتر از SSDها است ، این تصور درست نیست اما غلط هم نیست
طبق تحقیقات انجام شده ، دوام هارد های جامد بیشتر از هارهای مکانیکی است .
دلیل این امر این است که فعالیت های مکانیکی پلاتر و بقیه بخش ها در هارد های مکانیکی میباشد.
مهندسین معتقدند که کاهش عملکرد در این هارد ها هم وجود دارد همچنین این هارد ها میتوانند خسارت های فیزیکی وارد کنند.
فرض کنید که از یک هارد مکانیکی در لپتاپ خود استفاده میکنید و بخش های مکانیکی آن در حال انجام وظیفه در آن هستند.
تکان دادن لپ تاپ و حمل آن میتواند در یک سری از شرایط باعث به خوردن بخش های داخلی این هارد ها شوند و آن ها را از بین ببرند و یا حتی در بعضی از شرایط باعث شوند که قطعات دیگری هم خراب شود و صدمه ببیند.
ممکن است که ابعاد خیلی مهم به نظر نیاید اما هارد های مکانیکی در اندازه های 2.5 و 3.5 اینچی تولید می شوند.هارد های جامد در اندازه ی 2.5 اینچی تولید میشود. لازم است که در هنگام خرید به اینکه کیس شما توانایی قرار دادن این هارد را در خود دارد یا نه توجه کنید.
تفاوت قیمت هارد SSD با HDD
قیمت هارد های جامد از هارد های مکانیکی خیلی بالاتر است . امروزه کاربران میتوانند یک هارد 8 ترابایتی را با قیمتی معقول بخرند در صورتی که برای خرید یک هارد جامد و به دست آوردن چنین ظرفیتی باید هزینه زیادی کنند.
در واقع هارد های جامد با ظرفیت 120 تا 500 گیگابایتی که در بازار به فروش میرسد ، قیمت مناسب و قابل توجیه دارند و میتوانند انتخابی مناسب باشند اما ظرفیت های بالاتر قیمت های خیلی بالایی دارند.
موضوع مهمی که برای خرید و انتخاب هارد وجود دارد، بودجه افراد است . درست است که کاربران با خرید هارد جامد میتوانند از سرعت ، و قدرت بالاتری برخوردار شوند ولی نباید فراموش کرد که قیمت بالای این هارد ها باعث میشود تا خرید آن تنها برای افرادی که پول بیشتری برای خرید سیستم دارند ، میسر باشد.
همیشه کاربران برای ذخیره کردن اطلاعات خود به هارد هایی با ظرفیت بالا نیاز دارند و ممکن است در آن اطلاعاتی مثل ویدیو ، عکس، موسیقی و یا اسناد و مدارک مختلفی ذخیره کنند. به همین منظور خرید این هارد ها به اینگونه افراد پیشنهاد نمیشود. ما می توانیم یک هارد SSD یا حجم پایین بگیریم و ویندوز را روی آن بالا بیاوریم و یک هارد HDD بگیریم و اطلاعات را روی آن ذخیره کنیم و در هزینه هم صرفه جویی کنیم.
هارد های هیبریدی
درایورهای هیبریدی ترکیبی از هارد های مکانیکی و جامد هستند که البته مکانیزم آن ها متفاوت از هارد های جامد است و تنها بخشی از تکنولوژی به کار رفته در هارد های جامد را میتوانیم در درایور های هیبریدی هم مشاهده کنیم.
هارد های SSHD
هارد های جامد هیبریدی (SSHD) هارد مکانیکی با ظرفیت 1 یا 2 ترابایتی هستند که در کنار خود یک حافظه کش اضافی از نوع SSD NAND قرار میگیرد داشته و میتواند با تشخیص اینکه کدام یک از اطلاعات شما بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد ، سرعت خواندن اطلاعات را در خود افزایش دهد.
در واقع هیچ اطلاعاتی در این بخش از هارد که شاید حجم آن در هارد های 1 ترابایتی به چند مگابایتی بیشتر هم نرسد، ذخیره نمیشود و وظیفه این بخش تنها سرعت بخشیدن در خواندن اطلاعات می باشد.
امکان استفاده از چند هارد جامد هیبریدی به صورت همزمان هم وجود دارد و کاربران می توانند با پرداخت مقداری پول مناسب به راحتی از فضای بسیار بالای این هاردها استفاده کندو ولی خب اگر می خواهید هارد جامد خریداری کنید گزینه های دیگری وجود دارد که می توان در آینده به شما کمک کند.
مثلا کاربران میتوانند برای ذخیره سازی اطلاعات خود از هارد های اکسترنال و یا خارجی که به کمک کابل USB به کامپیوتر وصل میشوند ، استفاده کنید و به این صورت توانایی حمل اطلاعات خود را به هر جایی داشته باشند.
سخن پایانی
چنانچه با مطالعه مطلب بالا موفق به کسب اطلاعات کامل در رابطه با تفاوت هارد HDD و SSD نشده اید می توانید از کارشناسان کمک رسان تعمیرات کامپیوتری و تعمیر لپتاپ رایانه کمک استفاده نمایید و مشکلات کامپیوتری خود را در کمترین زمان ممکن برطرف نمایید. چنانچه به تازه ترین اخبار روزتکنولوژی و جدیدترین آموزش های کوتاه وکاربردی کامپیوتر و موبایل علاقه مند هستید می توانید از اینستاگرام رایانه کمک دیدن فرمایید
جهت رفع مشکلات رایانه و حل مشکلات تلفن همراه خود کافیست با کارشناسان مجرب رایانه کمک تماس گرفته و به صورت شبانه روزی از خدمات غیر حضوری رایانه کمک بهره مند شوید.
شماره های تماس از سراسر کشور:
9099071540 (تلفن ثابت)
021-7129 ( تلفن ثابت و همراه)
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 0 / 5. تعداد امتیازات 0
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)