کارت گرافیک چیست؟
فهرست مطالب
کارت گرافیک (graphics card) یا به اصطلاح کارت ویدئو،برد گرافیک یا آداپتور گرافیک موضوعی است که امروز گروه فنی رایانه کمک قصد برسی آن را برای شما کاربران داردبا ما همرا باشید.
کارت گرافیک واحد پردازش گرافیکی یا GPU است کارت های گرافیک در کامپیوتر ها و تمام گجت ها به واحد پردازش بصری یا VPU نیز معرف است .
کارت های گرافیک قسمت های مختلفی دارد که شامل یک برد با مدار چاپی همراه یا حافظه اختصاصی و یک پردازنده است که همان GPU می باشد.
معمولا کارت های گرافیک به شکل یک صفحه ی مدار چاپی ساخته می شود و به پرت یا شکاف توسعه(AGPPCI Express) متصل میشوند شما میتوانید با مطالعه مطلب pci express چیست با اسلات اکسپرس آشنا شوید و بعضی دیگر با استفاده از محفظه ی اختصاصی ساخته شده اند که از طریق کابل به کامپیوتر شمامتصل می شود.
کارت گرافیک یک کارت توسعه است که تصاویر خروجی را برای نمایشگر ایجاد می کند کارت های گرافیک تنها به نمایش ساده صفحه نمایش محدود نمی شوند پرازنده ی گرافیکی (GPU) هسته کارت گرافیک است که می تواند پردازش های اضافی را نیز انجام دهد تا بتواند کمی از بار محاسباتی پردازنده ی مرکزی رایانه (CPU) حذف کند تا کمی به سیستم و افزایش سرعت عملکرد کامپیوتر کمک کند .
هسته کارت گرافیک یا GPU اعمالی مانند رندر صحنههای سهبعدی و دوبعدی ، خروجی تلوزیون یا قابلیت اتصال چند مانیتور و رمز گشایی کردن MPEG-2/MPEG-4 را انجام می دهند .
بزرگترین شرکت های سازندی کارت گرافیک AMD وNVidiaهستند که وظیفه ساختن تراشه های گرافیکی را برعهده دارند و محصول این دو شرکت کارت گرافیک GForce و کارت گرافیک ATI است که در نوع خودشان از بهترین هادر زمینه گرافیکی محسوب میشوند.
حافظه کارت گرافیک :
مهم ترین عنصر در کارت های گرافیک نوع و اندازه ی حافظه بکار رفته در کارت گرافیک می باشد
حافظه کارت های گرافیک معمولا از 1گیگابایت تا12 گیگابایت تولید می شود
کارت های گرافیک ازSD به GDDR5X ارتقاع پیدا کردند که در جدول زیر به ترتیب نسل حافظه کارت گرافیک و مشخصات کارت های گرافیک درج شده است :
کارت های گرافیک علاوء بر حافظه اختصاصی که در خودشان بکار رفته می توانند از حافظه RAM اصلی کامپیوتر که نوعی حافظه به اشتراک گذاشته شده است نیز استفاده کند RAM به عبارتی حافظه اصلی سیستم است در صورتی که میخواهید با رم بیشتر آشنا شوید مطلب RAM کامپیوتر .چیست؟ را مطالعه کنید، که قابلیت دادن فضا به کارت گرافیک را دارد.
حتما بخوانید : رفع خطای کارت گرافیک
نکات مهم در خرید کارت گرافیک
کارت گرافیک از مهم ترین بخش های کامپیوتر ، لپ تاپ و گجت های موجود است که تاثیر بسیار زیادی در عملکرد کلی و جزئی سیستم شما دارد
اگر شما تنها برای انجام بازی و دیدن فیلم یا استفاده از اینترنت از کامپیوتر استفاده می کنید گرافیک های مجتمع روی برد (on-board) برای استفاده شما کافی می باشد
اما اگر شغل شما ساختن انیمیشن یا انجام بای های پیچیده و استفاده از نرم افزارهای گرافیکی سنگین است باید از کارت های گرافیک حرفه ای تر و سه بعدی طراحی سایت های سنگین و دیدن فیلم های با کیفیت بالا استفاده کنید تا پاسخگوی کارهای شما باشد .
عملکرد کارت های گرافیک معمولا تنها به نوع و نسل تراشه گرافیکی آن که GPU نامیده می شود بستگی دارد
برخلاف تصویری که بیشتر کاربران استفاده کنده از کارت های گرافیک دارد و بر این باورند که ملاک اصلی سرعت کارت های گرافیک بسته به حافظه و ظرفیت رم سیستم است بلکه این تصور بسیار ابتدای و پیشه پا افتاده است و همه ما می دانیم که باید از کارت های گرافیک GPU جدیدتر استفاده شود .
در نظر داشته باشید که قبل از خریدن کارت گرافیک خود باید فضای لازم را برای نصب گرافیک در کیس سیستم خود داشته باشید همچنین کیس شما باید قدر کافی را جهت تغذیه کارت گرافیک داشته باشد زیرا بعضی از مدل های کارت گرافیک به صورت مستقیم به منبع تغذیه یا پاور متصل میشوند کیس متصل میشود ، در صورتی که در رابطه با نحوه ی اتصال کابل های کیس کنجکاو هستید میتوانید با مطالعه ی مطلب اسمبل کردن کیس را مطالعه کنید و همچنین برای اتصال سیم های جلو کیس ما برای شما مطلب کاملی قرار دادیم با این لینک میتوانید مطلب اتصال سیم های کیس به مادربرد را مطالعه بفرمایید.
نکته : پس از خرید و نصب کارت گرافیک روی مادر بورد باید آخرین درایو کارت گرافیک را دانلود و نصب کنید.
جهت رفع مشکلات رایانه و حل مشکلات تلفن همراه خود کافیست با کارشناسان مجرب رایانه کمک تماس گرفته و به صورت شبانه روزی از خدمات غیر حضوری رایانه کمک بهره مند شوید.
شماره های تماس از سراسر کشور:
9099071540 (تلفن ثابت)
021-7129 ( تلفن ثابت و همراه)
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 0 / 5. تعداد امتیازات 0
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)