وای فای چیست و چگونه کار می کند؟
فهرست مطالب
با توجه به اینکه دنیای امروز ما وابسته به اینترنته دیگه تقریبا همه میدونیم وای فای چیه و توی هر خونه ای یک دستگاه مودم برای استفاده از اینترنت وای فای پیدا میشه. اما خب شاید به این فکر کرده باشی که وای فای یعنی چه؟ و چطوری کار میکنه؟ یا اینکه دقیقا وظیفه وایفا چیه؟ خلاصه کلی سوال در رابطه با کارکرد وای فای و انواع فای وای توی ذهن هست که باعث میشه با علم و آگاهی بیشتری هر روز از اینترنت وای فایت استفاده کنی و اگه به مشکلی رسیدی بدونی چکار کنی.
برای همین در این مقاله از رایانه کمک ما تصمیم گرفتیم در مورد اینکه وای فای چیست و چگونه کار می کند ؟براتون بنویسیم پس همراهمون بمونید. راستی اگه در حین مطالعه یا هر زمانی به هرمشکلی در رابطه با تنظیمات وای فای برخوردید میتونید با کارشناسان ما در رایانه کمک تماس بگیرید. برای تماس با رایانه کمک میتوانید از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 و از طریق موبایل با شماره 0217129 تماس حاصل فرمایید.
وای فای چیست و چگونه کار میکند؟
بهتره قبل از هر صحبتی کمی راجع به اینکه وای فای چیست بخونیم. Wifi تکنولوژی است برای انتقال داده ها بدون نیاز به سیم که در شبکه های کامپیوتری به کار برده می شود. و نام اولیه و رسمی شبکه wifi (WLAN) بوده است.
وایفای به زبان انگلیسی wifi نام تجاری است که توسط اتحادیه وای فای (Wi-Fi Alliance) ثبت شده است.
این اتحادیه به محصولاتی که تحت استاندارد11/802IEEE باشد مجوز می دهد تا بتوانند جهت کار در شبکه محلی بیسیم (اینترنت) کار انجام دهند. یعنی هر شخصی با اتصال به WIFI می تواند به اینترنت وصل شود.
فناوری واي فاي ارتباطی را که ایجاد میکند از بلوتوث قدرت بالاتری دارد و کاربران با سرعت بیشتری میتوانند با استفاده از این فناوری ارتباطات اینترنتی برقرار کنند، به همین علت به سرعت محبوبیتی در جهان به خودش اختصاص داد، با استفاده از این تکنولوژی شما می توانید به راحتی در مسافرت ،هواپیما ،هتل ،رستوران ،پارک و هر کجای دیگر وارد دنیای اینترنت شوید.
وای فای که تحت استاندارد 11/802IEEE می باشد در مدل های g۸۰۲٫۱۱ و b۸۰۲٫۱۱ مورد استفاده قرار میگیرد و استانداردی که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد IEEE802.11b است.
IEEE802.11b کم ترین سرعت انتقال اطلاعات ۱۱Mbps است و از فرکانس رادیویی 4/2 گیگاهرتز استفاده می کند.
معمولا برد وای فای یا به عبارتی محدوده ای که پوشش می دهد در حدود 20 متر است.
امروزه افراد برای استفاده بیشتر با موبایل و تبلتهای خود که دارای کارت شبکه ی وای فای است از این فناوری برای اتصال گوشی به اینترنت استفاده میکنند البته اغلب لپ تاپهای جدید نیز دارای کارت شبکه ی وای فای هستند. اکنون متوجه شدیم وای فای چیست و چگونه کار میکند. به دو سوال زیر پاسخ می دهیم:
تفاوت وایرلس با وای فای چیست؟
وایرلس یک عبارت کلی هستش و نوعی تکنولوژی رو میگه که ارتباط بدون سیم بین دستگاه ها هست اما وای فای سیگنال رادیویی است که ارتباط بی سیم بین دستگاه های مختلف رو ممکن میکند. تا اینترنت شیر شود. وای فای و وایرلس هر دو ارتباط بدون کابل ایجاد می کند.
تفاوت اینترنت با وای فای چیست؟
اینترنت دیتا یا اطلاعات بین المللی است اما وای فای یک سیگنال رادیویی است اینترنت را از طریق فرکانس رادیویی بین دستگاه های مختلف جابه جا میکند. مانند وای فای مخابرات که اکنون در دسترس عموم قرار دارد
استفاده از کارت شبکه وای فای
برای استفاده از کارت شبکه وای فای باید ابتدا یک مودم وای فای تهیه کنید سپس با استفاده از این کارت شبکه توانایی دریافت و ارسال امواج را لپ تاپ شما خواهد داشت .
امنیت شبکه بی سیم WIFI در مقابل با شبکه سیمی پایین تر است. زیرا بعضی از کاربران آن با نحوه صحصیح پیکربندی وای فای آشنایی های لازم را ندارند و نمی توانند به درستی تنظیمات اولیه آن را با پسوردی قوی تنظیم کنند.
همچنین کسانی هم که آشنایی دارند ممکنه از الگوریتم های قدیمی WEP که از ضعیف ترین روش های رمزگذاری است استفاده کنند.
این نوع رمزگذاری را نسبت به طول رمز و ترافیک شبکه میتوانند در مدت نسبتاً کوتاهی شکست و همچنین بعضی از WPS امنیت خوبی ندارند و کاربران باید بدانند در هنگام تنظیم مودم تیک پین را بردارند چرا که به راحتی میتوانند مودم شما رو هک کنند.
اگر تیک پین WPS نزنید بعضی کاربران با استفاده از نرم افزار های مسدود کننده مانند Dumper و JumpStart و اندروید Andro Dumper و WPA WPS TESTER به راحتی شبکه وای فای ما را هک می کنند.
همچنین مزیت وای فای این است که با هر سیستم عاملی همچون گوشی پرینتر کامپیوتر لپ تاپ سازگار است و می تواند به تمام این دستگاه ها اینترنت بدهد.
فناوری WIFI امروز به طور گسترده ای توسعه یافته است و شما می توانید در هر منطقه ای مانند خانه محل کار مدارس کتابخانه ها فرودگاه ها به آن متصل شوید و وارد دنیای اینترنت شوید همانطور که میدانید وای فای در زندگیه امروزه بسیار کاربردی است بسیاری از کاربران اطلاعات کمی در مورد وای فای و نحوه عملکرد آن دارند.
به همین علت گروه فنی رایانه کمک در این مطلب به برسی WIFI چیست و چگونه کار می کند می پردازد.
WIFI چگونه کار می کند؟
WIFI توسط مودم در محدوده ای مشخص بین 2.4GHz – 5GHz پخش است.
و مانند تلفن های همراه دارای امواجی است که توسط آن می توانید فایل ها را جابه جا کنید برای اتصال WIFI به رایانه مورد نظر باید یک آداپتور بیسیم یا کارت شبکه وایرلس داشته باشد. که توانایی ترجمه کردن داده ارسال شده به سیگنال رادیویی را داشته باشد.
با ورود به شبکه وای فای سیگنال های که از رایانه شما یه گوشی شما از طریق آنتن موجود در دستگاه شما به رمز گذاری به عنوان روتر منتقل می شود سپس رمزگشایی می شود و داده ها به وسیله ی اتصال اترنت سیمی به اینترنت ارسال می شود.
داده های که از طریق اینترنت برای شما ارسال شده است از طریق روتر عبور می کند سیگنال های که از این طریق عبور کرده اند توسط رایانه رمزگشایی می شوند و محتوای ارسال شده به شکل صحیح خود نمایش داده می شود.
هات اسپات چیست ؟ روش استفاده از هات اسپات چگونست؟
هات اسپات نوعی اتصال به شبکه است که شما می تواند در محیطی که دسترسی به مودم ندارید تا کامپیوتر خود را به اینترنت متصل موبایل های که دارای اینترنت سیم کارت هستند
با HOTSPOT کردن به یک مودم تبدیل کنید و تعدادی دستگاه دیگر همچون گوشی کامپیوتر و پرینتر و از آن استفاده کنند و همگی از اینترنت خط گوشی شما استفاده کنند.
همچنین اگر بخواهید کامپیوتر خود را به WIFI یا HOTSPOT متصل کنید کامپیوتر شما باید دارای یک آداپتور بیسیم باشد اگر سیستم شما نوعی لپ تاپ جدید می باشد دارای یک فرستنده ی بیسیم داخلی می باشد
همچنین اگر سیستم شما دارای این امکان نمی باشد می توانید یک آداپتور بی سیم که به پورت USB یا به شکاف PCI وصل میشود خریداری کنید سپس آن را نصب کنید در این حالت سیستم شما به صورت خودکار نقاط مختلف وای فا راشناسایی می کند
و به اینترنت وصل می شود اگر با این روش نتوانستید باید از نرم افزار های که به این موضوع مربوط می شود استفاده کنید.
انواع مودم و اتصال به وای فای مودم
مودم وسیله ای است که یک شبکه اینترنت ایجاد می کند و امواج وای فای را در یک محیط پراکنده می کند اگر سیستم خود را به یک مودم بیسیم وصل کنید می توانید اینترنت داشته باشید
مودم ها وای فای از 2 روش میتوانند مسیر یابی کنند
روش اول بی سیم
روش دوم با سیم می باشد.
مودم ها انواع گوناگونی دارد که در ادامه به آن بهترین مودم را معرفی می کنیم با رایانه کمک همراه باشید
انواع مودم wifi
مودم ها انواع گوناگون دارد که که با رنگ های متفاوت و طرح های گوناگون در بازار وجود دارد و قیمت وای فای با توجه به نوع آن ها تغییر میکند. همچنین مودم ها مجهز به آنتن دهی هستند که بعضی ازمودم ها مجهز به آنتن داخلی و بعضی دیگر از آنها برای تقویت برد دستگاه (محدوده ی آنتن دهی) دارای یک تا چهار آنتن خارجی می باشند.
یکی از انواع وای فای مودم با پورت LAN است این مودم علاوه بر وصل شدن به اینترنت با قابلیت وای فای قابلیت وصل شدن به اینترنت با کابل LAN را نیز دارد تعداد پرت های می تواند یک یا چهار یا هشت پورت باشد که بر اساس نیاز کاربران متفاوت است .
نوع دیگر مودم ها مودم وای فای ADSL می باشد نوعی مودم سیم کارت خور این نوع نیز تک آنتن تا چهار آنتن دارد.
این مودم وای فای از طریق اتصال به خط های ثابت تلفن یک ADSL پرسرعت فراهم میسازد . بیشتر مودم های ADSL وایرلس هستند و به صورت بیسیم اینترنت را به اشتراک می گذارد .
اینترنت های ADSL در کشور ایران توسط شرکت های همچون
آسیاتک
شاتل داتک
فن آوا
پیشگامان
پارس آنلاین و صبانت ارائه میشود.
برای نصب مودم وایرلس D-Link مطلب نصب مودم وایرلس D-Link مطالعه نمایید.
دانگل وای فای (کارت شبکه بی سیم ) چیست؟
برای کامپیوترهای که به هر دلیلی دسترسی به اینترنت از طریق کابل برایشان موثر نیست از دستگاه کوچکی که نام آن دانگل است استفاده می کنند این دستگاه مانند کارت شبکه عمل می کند برای استفاده از آن کافیست دانگل را به یکی از پرت های USB متصل کنید و از اینترنت وای فای استفاده کنید .
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ی دانگل چیست ؟ مطلب دانگل چیست ؟ را مطالعه نمایید.
مودم های سیم کارت خور چیست؟
نوعی دیگر از مودم های وای فای که در بازار فراوان است مودم های سیم کارت خور یا مودم های جیبی هستند که با نام های مودم G4 و مودم همراه نیز شناخته می شود
توسط یکی از سیک کارت های اپراتور های ایران می تواند فعال شود و به اینترنت متصل شود مودم های جیبی بسیار کوچک و قابل حمل می باشد و شما با داشتن یکی از مودم های جیبیب در هر کجای دنیا توسط یک سیم کارت میتوانید یبه اینترنت متصل شوید.
با داشتن یک مودم جیبی شما وای فای جیبی دارید و دیگر نیازی به خط تلفن و اتصال کابلی یا سیم کشی نیست به همین علت مودم های جیبی به سرعت جایگزین دیگر مودم ها همچون مودم ADSL می شوند .
به همین علت نه تنها در خانه و سرکار یا هرجای دیگر میتوان استفاده کرد میتوان آن ها را با خودتان به مسافرت و کشور های دیگر نیز ببرید و جدیدترین نوع مودم های جیبی مودم های دارای پاوربانک است که بسیار پرفروش و کاربردی می باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ی تنظیم مودم ایرانسل مطلب نصب و تنظیم مودم ایرانسل را مطالعه نمایید .
مودم 4G دارای پاور بانک چیست ؟
نوعی دیگر مودم ها مودم های 4G دارای پاورناک هستند مودم های G4 همراه به برق متصل می شوند و دارای شارژ هستند و به عنوان پاوربانک نیز می توان از آن استفاده کرد .
پاوربانک مودم دار یا مودم پاور بانک دار امکانات زیادی داردکاربرد اول مودم های پاوربانک دار برای برقراری امنیت از طریق انواع دوربین مدار بسته که شامل دوربین های مداربسته وایرلس و دوربین مدار بسته سیم کارت خور و دوربین های مدار بسته بیسیم و دوربین مداربسته سیم کارت خور میتوانند موثر واقع شوند.
این دوربین ها از نوع وای فای هستند بنابراین اگر در این دوربین ها از مودم های پاوربنک استفاده کنید لاوه بر برقرسانی باتری داخلی آنها، میتوان اینترنت مورد نیاز این دوربینها را هم فراهم نمود مخصوصا زمانی که برق وجود ندارد اگر از مودم های پاوربنک استفاده کنید میتوانید از راه دور به برسی امنیت مکان دارای دوربین نیز رسیدگی کنید.
جهت رفع مشکلات رایانه و حل مشکلات تلفن همراه خود کافیست با کارشناسان مجرب رایانه کمک تماس گرفته و به صورت شبانه روزی از خدمات غیر حضوری رایانه کمک بهره مند شوید.
شماره های تماس از سراسر کشور:
9099071540 (تلفن ثابت)
021-7129 ( تلفن ثابت و همراه)
پاسخ به سوالات متداول کاربران در رابطه با مشکل ورود به شبکه وای فای
در این قسمت به تعدادی از سوالات کاربران در رابطه با وای فای پاسخ خواهیم داد. کارشناسان مجرب و متخصص رایانه کمک برای ارائه خدمات کامپیوتری از طریق تماس تلفنی و پاسخگویی آنلاین آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند
شما می توانید برای دریافت پاسخ سوال های خود از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 و از طریق موبایل با شماره 0217129 با کارشناسان رایانه کمک در ارتباط باشید.
برای حل مشکل ورود به شبکه وای فای چکار کنم؟
برای حل مشکل ورود به شبکه وای فای می توانید کارهای زیر را امتحان کنید:
- بلوتوث را چک کنید.
- نام وای فای را دوباره چک کنید که درست متصل شده باشید.
- پسورد اتصال به وای فای را دوباره وارد کنید.
- گزینه Smart Network Switch را غیر فعال کنید.
- از روشن بودن دکمه وای فای اطمینان حاصل کنید.
- حالت پرواز را چک کنید.
- ذخیره باطری یا Battery Saver را خاموش نگه دارید.
چطوری شبکه وای فای را به گوشی اضافه کنم؟
برای افزودن شبکه وای فای در گوشی کافیست تنظیمات زیر را انجام دهید:
به بخش تنظیمات سیستم بروید.
به بخش WiFi رفته و Add WiFi Network را انتخاب کنید.
اطلاعات مورد نیاز را وارد کنید.
بر روی گزینه Connect ضربه بزنید و منتظر بمانید تا دستگاه Android شما اتصال برقرار کند.
چگونه وای فای گوشی را فعال کنیم؟
برای فعال کردن وای فای گوشی وارد تنظیمات و یا قسمت Settings گوشی شوید. Wifi را انتخاب کنید. روی گزینه اسکن کلیک کنید تا شبکه های موجود در اطراف شما را نشان دهد. روی شبکه مورد نظر کلیک کنید و پسورد را وارد کنید و منتظر بمانید تا اینترنت وای فای وصل شود.
سخن پایانی
چنانچه با مطالعه مطلب وای فای چیست و چه کاربردی دارد ؟علاقمند به آموزش نصب و راه اندازی انواع مودم وای فای یا استفاده از وای فای شده اید اما روش متصل شدن به وای فای و تنظیمات مودم خود را نمی دانید می توانید از کارشناسان خدمات کامپیوتری رایانه کمک در زمینه حل مشکلات کامپیوتری تلفنی و حل مشکلات کامپیوتری به صورت حضوری استفاده نمایید و تمامی مشکلات کامپیوتری و موبایل خود را در کمترین زمان ممکن برطرف نماید .
چنانچه به تازه ترین اخبار روز تکنولوژی در رابطه با زش های کوتاه و کاربردی کامپیوتر و موبایل علاقه مند هستید میتوانید از پیج اینستاگرام رایانهکمک در این زمینه استفاده نمایید همچنین با دنبال کردن آپارات رایانه کمک می توانید به راحتی و آموزش های کاربردی رایانه و موبایل را به صورت رایگان دریافت نمایید.
📌 رفع مسئولیت: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است و در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 3.2 / 5. تعداد امتیازات 17
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)