IPTV چیست ؟
فهرست مطالب
در فناوری IPTV یا تلویزیون مبتنی بر پرتکل اینترنت ، تلویزیون طوری برنامه نویسی شده است که با استفاده از پروتکل معروف IP با اینترنت ارتباط برقرار میکند. امروز گروه فنی رایانه کمک با ارائه این مطلب قصد دارد شما را با فناوری IPTV و کاربرد های آن آشنا کند ، در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
برای درک بهتر شیوه کار IPTV بهتر است شما را نحوه کار تلویزیون های معمولی آشنا کنیم.
در تلویزیون های کابلی یا ماهواره ای ایستگاه های پخش کننده سیگنال های مدنظر را برای بینندگان می فرستد و شما می توانید فقط چیزی که تلویزیون نمایش می دهد را مشاهده کنید. شما توانایی این امکان را ندارید که برای تلویزیون خود مشخص کنید چه زمان چه برنامه ای پخش شود، فقط می توانید در میان برنامه های در حال بخش یکی را انتخاب کنید که مشاهده کنید.
اکانت IPTV چیست و چگونه کار میکند؟
IPTV به جای اینکه محتوا را توسط پالس های نوری در فیبر های نوری ای امواج رادیویی ماهواره انتقال کند، محتوای مورد نظر را توسط اینترنت در اختیار شما قرار می دهد. همچنین به جای این که تعدادی برنامه در زمانی خاص در دسترس شما قرار گیرد تا از میان آن ها یکی را انتخاب کنید.
اکثر ارائه دهندگان IPTV از سرویسی تحت عنوان VOD استفاده می کنند.
مهم ترین تفاوتی که IPTV ایجاد کرده است ، شما می توانید چیزی را مشاهده کنید در زمان دلخواه خودتان انتخاب کرده اید. در حال حاضر شرکت های بزرگ همچون Netflix و Hulu دقیقا از همین ایده استفاده می کنند. اما با این تفاوت که تمرکز آن ها به حای تلویزیون بیشتر بر روی فیلم های سینمایی است و برای استفاده از آن ها باید اشتراک IPTV تهیه کنند.
انواع IPTV
-
VOD – ویدیو بر اساس تقاضا:
شما با استفاده از این سرویس می توانید هر زمانی که بخواهید ویدیو مورد نظر خود را دریافت کنید. سایت های استریم کننده فیلم های سینمایی نمونه ای از VOD هستند. در سرویس VOD شما هیچ گونه محدودیت زمانی ندارید فقط کافی است اعلام کنید که چه چیزی را می خواهید تماشا کنید و تهیه کنندگان این سرویس هم برای شما آن را می فرستند.
نت فلیکس ، هولو و سرویس های ویدیو های آمازون جز این دسته از هستند. بعضی از سرویس های VOD به ارائه تبلیغات تعاملی هم می پردازند.
-
سرویس های پخش با تاخیر
بسیاری از شبکه های رسانه ای به مشتریان خود این اجازه ا می دهند تا برنامه هایی را که از دست داده اند در زمان دیگری تماشا کنند. تفاوت اساسی که سرویس های پخش با تاخیر با سرویس های VOD دارند این است که محتوای به اشتراک گذاشته در سرویس پخش با تاخیر مدت زمان محدودی دارد اما VOD زمانی نامحدود داشت. اگر بخواهید بخشی از سریال مورد علاقه خود را که چند سال پیش پخش شده است را ببینید باید از سرویس VOD استفاده کنید.
-
سرویس پخش زنده IPTV
شما می توانید در IPTV برنامه های زنده مشاهده کنید در واقع IPTV بسیار شبیه به تلویزیون عمل میکند . FOX،Hulu live TV، Sports Go, CBS Sports HQ، Sling TVنمونه های معروفی هستند از سرویس پخش زنده IPTV استفاده می کنند.
سرعت این سرویس بسیار بالا است اما در حال حاضر هوز محبوبیتی که VOD دارد را در میان افراد ندارد. طبیعی است که دقیقا همین سرویس را تلویزیون های معمولی با هزینه کمتری ارائه می دهد.
نحوه کار IPTV
-
برنامه ها در IPTV ذخیره می شود
برنامه های زنده که تکلیف مشخصی دارند اما برنامه و فیلم هایی که در سرویس VOD می خواهند پخش شوند باید ذخیره شوند. بعضی از ارائه دهندگان سرویس VOD تعداد برنامه های در دسترس را محدود می کنند نه به دلیل کم بودن فضای ذخیره سازی بلکه این کار راهی است برای محدود کردن و منترل پهنای باند کلی و تاثیری که بر روی سرعت اینترنت می گذارد.
هر چه تعداد این برنامه ها بیشتر باشد تعداد مشترکین بیشتری مشغول دیدن آن ها می شوند در نتیجه موجب تاثیر گذاری بر روی سرعت اینترنت می شود.
-
تولید و آماده کردن برنامه ها در تلویزیونIPTV
همه برنامه های تلویزیونی باید فرمت دیجیتالی داشته باشند که بتوان آن ها را از طریق پروتکل اینترنت ارسال کرد. البته با محدودیتی که در پهنای باند به وجود می آید ، حتما ویدیو ها را باید فشرده سازی کرد. به همین خاطر بیشتر برنامه هایی که در IPTV قرار دارد با فرمت MPEG2 و MPEG4 هستند.
-
استریم ویدیو ها در IPTV
زمانی که در یک وب سایت بازدید می کنید در حال ایجاد رابطه میان دو کامپیوتر هستید. کامپیوتر شما به عنوان کلاینت در حال گرفتن اطلاعات از کامپیوتر سرور است.
سرور ها به صورت کلی خیلی سریع و قدرتمند هستند و خیلی از مشتریان می توانند به صورت همزمان با تاخیر بسیار کمی محتوای مد نظر خود ار از آن دانلود کنند.
در اینجا کلاینت ها فشار بیشتری بر روی سرور وارد می کنند که می تواند باعث ایجاد تاخییر بسیار زیادی در دیدن ویدیو شود. این نوع ارتباط بیشتر به عنوان IP Multicasting شناخته می شود که در آن یک سرور به طور همزمان در حال ارائه خدمت به تعداد زیادی از کلاینت ها است. اینترنت باعث می شود این که اطلاعات به صورت مساوی و همگام به طیف وسیعی از کلاینت ها ارسال شوند کاری مشکل و طاقت فرسا باشد. به همین دلیل بسیاری از سرویس دهندگان IPTV از نوعی از شبکه تحت عنوان CDNs استفاده می کنند که در آن قبل از ارسال داده ها از آن ها چندین کپی تهیه می شود تا کار ارسال آن ها ساده تر صورت گیرد.
-
نمایش دادن برنامه ها در IPTV
شما با داشتن اینترنت می تواند در هر وسیله ای برنامه های IPTV را تماشا کنید. اما خیلی از افراد دوست ندارند برنامه های تلویزیونی خود را در صفحه مانیتور مشاهده کنند از این رو با استفاده از یک ست تاپ باکس می توانید فرمت سیگنال های دریافت شده توسط اینترنت را به فرمت قابل پخش در تلویزیون تبدیل کنید.
راه دیگری که بتوانید برنامه های IPTV را در تلویزیون تماشا کنید استفاده از دانگل هایی است که از لحاظ ظاهری شبیه به USB هستند و دسترسی تلویزیون به انترنت را فراهم می کنند.
کافی است دانگل را به سوکت HTML تلویزیون وصل کنید و با استفاده از WIFI ارتباط آن را با اینترنت برقرار می کنند. دانگل Google’s Chromecast بعد از اتصال به کامپیوتر شما را مستقیما به سرویس های استریم ویدیویی وصل میکند.
چگونه از IPTV ها به صورت ترکیبی استفاده کنیم؟
IPTV نیاز به پهنای باند زیادی برای انتقال داده با سرعت بالا دارد. IPTV ترکیبی از سرویس های تلویزیون سنتی با سرویس های IPTV است. با این کار این تهیه کنندگان قادر به ارائه خدمات متنوع تری نسبت به قبل هستند. همچنین امکان ساخت محصولات و خدمات جدیدتر را آسان تر و در دسترس تر می کند. در واقع با ترکیب قابلیت های تلویزیون های سنتی با اینترنت امکان تجربیات بسیار تعاملی بیشتری را در جایی که اطلاعات در هر دو جهت تولید کننده محتوا و مشتری جریان دارد، باز می کند.
وضعیت تلویزیون های IPTV در ایران
در ایران فناوری IPV بیشتر با عنوان تلویزیون تعاملی شناخته می شود. شرکت ها و سازمان های مختلفی در ایران به استفاده از قابلیت هایی که این فناوری در اختیار آن ها و مشتریانشان قرار می دهد روی آورده اند. شرکت هایی مانند مخابرات، ایرانسل و حتی سازمان صدا و سیما در این زمینه فعالیت هایی داشته اند. ضمن اینکه استفاده از آن در هتل ها به امری بدیهی تبدیل شده است. همچنین سایت های نسبتا متنوعی که به ارائه خدمات IPTV ایرانی در کشورمان می پردازند .در نتیجه بر خلاف آنچه که در ابتدا به ذهن می رسد این فناوری در ایران چندان هم ناشناخته نیست. اما برای استفاده از IPTV نیاز به صدور پروانه از طریق سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی می باشد. روش رگولاتوری در اعطای پروانه IPTV، به صورت عمومی بوده و مزایدهای برگزار نمی شود. شرکت هایی که شرایط لازم را احراز کنند میتوانند پروانه دریافت کنند و با همکاری و مشارکت دارندگان پروانه، شبکههای دسترسی نسبت به ارائه خدمات به کاربران نهائی اقدام می کنند.
جهت رفع مشکلات رایانه و حل مشکلات تلفن همراه خود کافیست با کارشناسان مجرب رایانه کمک تماس گرفته و به صورت شبانه روزی از خدمات غیر حضوری رایانه کمک بهره مند شوید.
شماره های تماس از سراسر کشور:
9099071540 (تلفن ثابت)
021-7129 ( تلفن ثابت و همراه)
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 5 / 5. تعداد امتیازات 1
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)